notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bakóczy Róbert a Standard, Vadnai Benji a 4.7 kategória bajnoka

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Magyar sikerek a balatonfüredi Laser Európa Kupa zárónapján

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyar sikerek a balatonfüredi Laser Európa Kupa zárónapján


2010/09/08
Dávid Júlia

Forrás: Dávid Júlia

Jól szerepelt  a magyar csapat a 2010. szeptember 3-a és 5-e között rendezett vitorlás Laser Európa Kupán Balatonfüreden. A Standard hajóosztályban Bakóczy Róbert (SVE) lett a bajnok, az ezüstérem Farkas Györgyé (LVE) lett, míg a bronz Kasier Kristófnak (BY) jutott. A Radialban a 2009-es angol bajnok Jon Emmett állhatott a dobogó legfelső fokára, második lett a montenegrói Milivoj Dukic, a harmadik pedig a 2010. évi magyar bajnok Bathó Péter (BYC), aki az U17-es korosztály legjobbjai is volt egyben. A Radial legjobb női versenyzője, Hegedűs Fanni (BYC) lett. A 4.7-eseknél a 2010. évi Európa-bajnoki ezüstérmes,  Vadnai Benji (BYC) fölényes győzelmet aratott, öt követte Husza Mátyás (BYC) majd a montenegrói Dusan Bogdanovic.

Laser Európa Kupa

Sajtóközlemény
2010. szeptember 6.
Magyar sikerek a balatonfüredi Laser Európa Kupa zárónapján
 

 Bakóczy Róbert a Standard, Vadnai Benji a 4.7 kategória bajnoka

Vasárnap   remek vitorlázó idő ajándékozta meg a Laser Európa Kupa mezőnyét Balatonfüreden. A kezdeti 6-8 csomós északi szél a futamok alatt 16-18 csomóra erősödött, így kitűnő három záró futamot tudott lebonyolítani a rendezőség. A vasárnapi első futamban, amely a verseny negyedik futama volt a Standardeknél, az olasz Alessio Padoni szerezte meg a győzelmet, Fazekas György a második, Kaiser Kristóf a harmadik, míg az élen álló Bakóczy a negyedik lett. Az ötödik futamot Bakóczy megnyerte Fazekas György előtt, a harmadik helyen a horvát Simon Triva végzett. A hatodik futamban Kaiser Kristóf győzedelmeskedett és ezzel összetettben megőrizte harmadik helyét. Bakóczy ugyan a hatodik helyen futott be, de mivel ez volt a legrosszabb helyezése így, ez lett egyben a kiejtő futama és megnyerte a kategóriát. Fazekas egy negyedik hellyel zárt, amely az összetettben az ezüstöt jelentette számára.


 A legnépesebb Radiál osztályban az angol Jon Emmett volt a nap egyértelmű győztese, három első helyet vitorlázott és ezzel a dobogó legfelső fokán végzett. A montenegrói Milivoj Dukic egyenletes teljesítményt nyújtott egy ötödik és két második helyet szerzett és ezzel az ezüstéremmel térhetett haza. Bathó Péter egy hatodik, egy tízedik és egy harmadik hellyel végül az összetettben a harmadik helyen zárt. Hegedűs Fanni összetettben a előkelő negyedik helyet szerezte meg, a nők között viszont ő lett a legjobb.


A 4.7 kategóriát Vadnai Benji győzedelmeskedett, aki az idei szezonban kezdte meg a hajóosztályban a versenyzést. A BYC ifjú tehetsége, a 2010. évi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, korosztályában (U16), pedig az első lett, most a hazai rendezésű Európa Kupán  maximális teljesítménnyel 5 első hellyel végzett az élen. Második helyen zárt Huszka Mátyás, aki három második, egy harmadik és egy tizenkettedik helyet vitorlázott. Az EK harmadik helyezettje a montenegrói Dusan Bogdanovic lett, aki a hatodik futamban szerzett második helyével biztosított be a bronzot.


Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat Dr. Kiszely Pál Balatonfüred alpolgármestere, Simon Károly, a BYC elnökségének tagja, Mátyás László, a Nemzetközi Laser Osztályszövetség európai alelnöke, Hegedűs Tibor a verseny rendezője, Rudolph O. Durrer, a zsűri elnöke és Nagy R. Attila, a BYC elnöke adták át.   Hajó- és korosztályonként az első három helyezettet szólították a pódiumra. A Jóhajó vitorlásbolt felajánlásaként az olimpiai hajóosztályok győztesei egy-egy vitorlát, a többi kategória győztes pedig kormányt, és egyéb vitorlás kiegészítőket kaptak. Az első hazai rendezésű Laser EK  jól szervezetten, és gördülékenyen zajlott. A jövő évi nemzetközi versenynaptárba már bele is került az esemény.  2011.  szeptember első hétvégéjén újra találkoznak Balatonfüreden a hajóosztály legjobbjai.
 

Végeredmény

 

Dávid JúliaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!