Laser Európa Kupa versenysorozat 2. verseny – Torbole Olaszország

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Laser Európa Kupa versenysorozat 2. verseny – Torbole Olaszország

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Laser Európa Kupa versenysorozat 2. verseny – Torbole Olaszország


2012/04/11
0

A koperi veseny után nem sokkal, 2012. március 23. és 26. közt Torboleban folytatódott a Laser Európa Kupa versenysorozat. A Garda-tavi versenyen 18 nemzet 551 hajóval képviseltette magát a három Laser hajóosztályban, köztük, mint már megszokhattuk, sok magyar egység is. A jó hírt nem is hagyjuk a végére: olimpikonunk Berecz Zsombor Laser Standard hajóosztályban nagy fölénnyel nyert! Ezúton is gratulálunk!

Laser Európa Kupa 2012Az olaszoktól megszokott lazaság jellemezte végig a versenyt, vonatkozott ez a futamok szervezésére, a parti teendőkre, az eredmények feldolgozására, a honlap kezelésére… De lényeg, hogy itt legalább volt szél és így kellő számú futamot tudtak indítani. Az első napon jó szélben máris kettővel indult a verseny. Berecz Zsombor nagyon jól kezdett – az első futamban rajt-cél győzelmet aratott, a másodikban második lett.

A második napon már kevésbé volt ideális szél - nagy nehezen megtartottak egy futamot a gyenge, össze-vissza szélben, melyben Berecz Zsombor így is nyerni tudott, ahogy Takács Levente is a Laser 4.7 osztályban.

A harmadik napra teljesen új, északi szél állt be, ennek következtében merőben új pályahelyzet is alakult ki, ami sokakat próbára tett. Zsombi azonban itt is „leiskolázta” a mezőnyt. 

 

 


Ezek után a végeredmény számára már nem hozhatott meglepetést: Laser Standard hajóosztályban 23 nemzet 109 versenyzője közül Berecz Zsombor hat futamból négyet megnyert, kettőben második lett, így összesítettben is megnyerte a versenyt. Az ezüst csoportban Mátyás Viktor a második lett.
 

Laser Európa Kupa eredmények


Az összes magyar versenyző eredménye:


Laser Standard - 109 induló


Arany Flotta (55 hajó)
1. Berecz Zsombor


Ezüst Flotta (54 hajó)
2. Mátyás Viktor


Laser Radiál - fiúk - 181 induló
 36. Bathó Péter
 56. Rozsnyay Domonkos
103. Huszka Mátyás
116. Hunfalvy Péter
146. Korchmáros Kristóf
155. Bujdosó Mátyás


Laser Radiál - lányok - 91 induló
 26. Karé Réka
 74. Héjj Viktória


Laser 4.7 - fiúk - 109 induló
Arany Flotta (55 hajó)
  9. Vadnai Jonatán
 20. Takács Levente


Ezüst Flotta (54 hajó)
  2. Veenstra Jelmer
 26. Tenke Martin
 39. Kaltenecker Soma


Laser 4.7 - lányok - 61 induló
 22. Virág Flóra
 23. Hirschler Ludovika
 36. HIrschler Rebeka

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség


A versenyzők egy része tovább utazott Luganoba (Svájc) a többiek pedig, így Zsombiék is Palma de Mallorca-ra a Világkupára.

Jó szelet kívánunk mindenkinek!
 
Oberkersch Orsolya   

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél

Cleat

Ugyanaz a jelentése, mint a Clemmnek: kötélszorító.

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.