Laser EB - Nyitónap beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Európai Laser Standard és Laser Radial bajnokság, Észtország

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Európai Laser Standard és Laser Radial bajnokság, Észtország


2010/06/07

Forrás: www.laser2010tallinn.eu/web/

Kedvező időjárási feltételekkel- déi 4-7 m/s erejű széllel valamint enyhén felhős éggel - köszöntötte a Tallinni-öböl első napján a Laser Standard és Laser Radial osztályok versenyzőit.

Laser Eb 2010

Laser Standard futamok


Laser Standard versenyzők 3 flottában indultak. Milan Vujasinovic (CRO) nyerte az első futamot a sárga hajóhadban, míg Yuval Botzer (ISR) élvezhette a győzelmet a második futamban. A Kék csoportban Malo Leseigneur (FRA) és Tom Slingsby (AUS) nyerték saját futamaikat. A Piros flottában, ahol 3 általános visszahívás történt, valamint 12 versenyző kapott fekete zászlós eltiltást a második futamban, Rutger Schaardenburg (NED) tiszta küzdelemben megnyerte mind a két versenyt így megszerezve a vezető pozíciót a Laser Standard osztályban.


Két futam után az eredmény:


1. Rutger Schaardenburg (NED) 2,0 (1; 1)
2. Paul Goodison (GBR) 4,0 (2; 2)
3. Tom Slingsby (AUS) 5,0 (4;1)


Interjú Pavlos Kontidessel


A regatta első napja érzelmekkel teli volt a kétszeres ISAF ifjúsági bajnok Pavlos Kontides (CYP) számára aki szintén versenyzett a Piros flottában. „Tavaly európai 3. helyezettként végzett. Itt kicsit hideg van – mondja – de a szél jó és késznek kell lenned minden körülmény között versenyezni, ha nyerni akarsz. A mai első versenyem jól ment – elsőként kezdtem, de a hátszél miatt csak 8. lettem. Abban a flottában voltam ahol 3 visszahívás is történt a 2. futamban és fekete zászlót is kaptam. Remélem, az elkövetkezendő napokban jobban teljesítek” nyilatkozta Pavlos Kontides.  „Tallinn igazán szép hely és nagyszerű hogy 1980 után visszatért az olimpiai szellem. Remélem az európai vitorlázás még jobban motiválni fogja az észteket, hogy megszeressék ezt a sportot.” tette hozzá.


Laser Radial futamok


Laser Radial vitorlázók simán teljesítették Pirita hullámait. Natalia Szymczyk (POL) és  Francesca Clapcich (ITA) nyerték az első futamot saját hajóosztályukban, bár a második futamban szerzett szerény eredményükkel kikerültek a top helyekről. Tina Mihelic (CRO) egész napos stabil teljesítményének köszönhetően nyerte a 2. futamot mellyel jelenleg a vezető pozíción áll. A jelenlegi bajnok Sari Multala (FIN) nyerte saját flottátájab a második futamot.


1. Tina Mihelic (CRO) 4,0 (3;1)
2. Charlotte Dobson (GBR) 9,0 (2; 7)
3. Tuula Tenkanen (FIN) 11,0 (5; 6)


Észt versenyző, Anna Pohlak


A nyitó nap legjobb észt versenyzője a junior Anna Pohlak volt, aki első évadját mente a Laser Radial osztályban. Pohlaknak sikerült a mai versenyt  a 9. és 12. helyek között befejeznie, az első Európa bajnokságának nyitó napján a 15. helyen áll. „Még 10 futam van előttem és mindegyik nagyon fontos és nehéz. Összességében elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, de nem akarok túl sok következtetést levonni – sok hibát követtem el.” mondta a tavalyi év Zoom8 világbajnoka.

Az Európa bajnokság és Trófea 2010 a kvalifikációs futamokkal folytatódik. A döntőket csütörtökön és pénteket rendezik meg. Az ország 148 Laser Standard és 88 Laser Radial versenyzője mind Tallinban versenyez.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk")

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet...

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján...

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.