notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Laser EB - Nyitónap beszámoló

hirdetes

Európai Laser Standard és Laser Radial bajnokság, Észtország

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kedvező időjárási feltételekkel- déi 4-7 m/s erejű széllel valamint enyhén felhős éggel - köszöntötte a Tallinni-öböl első napján a Laser Standard és Laser Radial osztályok versenyzőit.

Laser Eb 2010

Laser Standard futamok


Laser Standard versenyzők 3 flottában indultak. Milan Vujasinovic (CRO) nyerte az első futamot a sárga hajóhadban, míg Yuval Botzer (ISR) élvezhette a győzelmet a második futamban. A Kék csoportban Malo Leseigneur (FRA) és Tom Slingsby (AUS) nyerték saját futamaikat. A Piros flottában, ahol 3 általános visszahívás történt, valamint 12 versenyző kapott fekete zászlós eltiltást a második futamban, Rutger Schaardenburg (NED) tiszta küzdelemben megnyerte mind a két versenyt így megszerezve a vezető pozíciót a Laser Standard osztályban.


Két futam után az eredmény:


1. Rutger Schaardenburg (NED) 2,0 (1; 1)
2. Paul Goodison (GBR) 4,0 (2; 2)
3. Tom Slingsby (AUS) 5,0 (4;1)


Interjú Pavlos Kontidessel


A regatta első napja érzelmekkel teli volt a kétszeres ISAF ifjúsági bajnok Pavlos Kontides (CYP) számára aki szintén versenyzett a Piros flottában. „Tavaly európai 3. helyezettként végzett. Itt kicsit hideg van – mondja – de a szél jó és késznek kell lenned minden körülmény között versenyezni, ha nyerni akarsz. A mai első versenyem jól ment – elsőként kezdtem, de a hátszél miatt csak 8. lettem. Abban a flottában voltam ahol 3 visszahívás is történt a 2. futamban és fekete zászlót is kaptam. Remélem, az elkövetkezendő napokban jobban teljesítek” nyilatkozta Pavlos Kontides.  „Tallinn igazán szép hely és nagyszerű hogy 1980 után visszatért az olimpiai szellem. Remélem az európai vitorlázás még jobban motiválni fogja az észteket, hogy megszeressék ezt a sportot.” tette hozzá.

hirdetes


Laser Radial futamok


Laser Radial vitorlázók simán teljesítették Pirita hullámait. Natalia Szymczyk (POL) és  Francesca Clapcich (ITA) nyerték az első futamot saját hajóosztályukban, bár a második futamban szerzett szerény eredményükkel kikerültek a top helyekről. Tina Mihelic (CRO) egész napos stabil teljesítményének köszönhetően nyerte a 2. futamot mellyel jelenleg a vezető pozíción áll. A jelenlegi bajnok Sari Multala (FIN) nyerte saját flottátájab a második futamot.

hirdetes


1. Tina Mihelic (CRO) 4,0 (3;1)
2. Charlotte Dobson (GBR) 9,0 (2; 7)
3. Tuula Tenkanen (FIN) 11,0 (5; 6)


Észt versenyző, Anna Pohlak


A nyitó nap legjobb észt versenyzője a junior Anna Pohlak volt, aki első évadját mente a Laser Radial osztályban. Pohlaknak sikerült a mai versenyt  a 9. és 12. helyek között befejeznie, az első Európa bajnokságának nyitó napján a 15. helyen áll. „Még 10 futam van előttem és mindegyik nagyon fontos és nehéz. Összességében elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, de nem akarok túl sok következtetést levonni – sok hibát követtem el.” mondta a tavalyi év Zoom8 világbajnoka.

Az Európa bajnokság és Trófea 2010 a kvalifikációs futamokkal folytatódik. A döntőket csütörtökön és pénteket rendezik meg. Az ország 148 Laser Standard és 88 Laser Radial versenyzője mind Tallinban versenyez.
 

Forrás: www.laser2010tallinn.eu/web/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Frühstart

A frühstart a korai rajt a versenyeken. Tovább

Balaton 295

A Balaton 295 vitorlás hajó bemutatása: A Balaton 295 a közkedvelt és sikeres Balaton... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.9