New York legszebb és legérdekesebb látnivalói

hirdetes

New York legérdekesebb látnivalói

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

New York egy hatalmas metropolisz felhőkarcolókkal és rengeteg betonnal, ameddig a szem ellát. A város valahol a végtelenség érzését kelti az emberekben. Azonban ebben a városban is akadnak látnivalók; olyan helyek, amiket ki se néznénk egy ilyen túlzsúfolt metropoliszból.

New York

New Yorknak rengeteg gyönyörű utcája van, amik kiválóan alkalmasak a nagy felfedező sétákra. Ezek közül az egyik legszebb a High Line. Ez a gyönyörű sétány Manhattanban található és egy másfél kilométer hosszú, szépen parkosított sétány, ahol legalább száz növényfaj megtalálható. A High Line egykor egy magasvasút volt, viszont miután már nem használták, csak rontotta a város szépségét. Ezért amiatt a betonmonstrum miatt, ami keresztülszelte a várost és valamikor vonat közlekedett rajta, a város inkább lepukkantnak és barátságtalannak hatott, mint egy virágzó városnak. A város polgármestere viszont egy olyan megoldást talált, ami nemcsak hogy megoldotta ezt a problémát, de még többet is adott ennek a városrésznek, mint amit valaha is képzeltek: úgy döntöttek, hogy a sétányt egy zöld környezetté változtatják, ahol az embereknek felüdülés végigsétálni és gyönyörködni a zöld környezetben.

New York

Ez a park New York város egyik legszebb környéke; talán úgy is nevezhetnénk, hogy a béke szigete a betondzsungel közepén. A Central Parkban amellett, hogy az ember egy jót túrázhat egy természetes, és nem utolsó sorban szép környezetben, amit sajnos mellőznie kell ezekben a felhőkarcolókkal zsúfolt városban, még több száz látnivaló is várja. A park egyébként hatalmas, talán azt is mondhatnánk, hogy New York méreteihez igazodik. A park tele van rétekkel, mezőkkel, fákkal, vizekkel, amiken a környezetbe illő hidakon lehet átkelni és persze szórakozásra is akad lehetőség: találunk itt állatparktól kezdve mindent, ami szórakoztató. Fogadni mernék, hogy ez az ottaniak egyik kedvenc helye. Én legalábbis ha ott élnék, nem telne el úgy nap, hogy ne látogatnám meg ezt a gyönyörű helyet.

New York

Szerintem ez az egyik legkülönlegesebb látnivaló ebben a városban. Ha egyszer eljutok ide, ezt biztos nem fogom kihagyni. New York csordulásig van a legkülönfélébb látnivalókkal, inkább az a kérdés, hogy mi nincs; ezért arra is van lehetőség, hogy komppal utazzunk, méghozzá ingyenesen! A hajókat a város üzemeltet, ugyanis rengeteg ember jár dolgozni Manhattanba és általában ők utaznak ezekkel a kompokkal. A hajóból fantasztikus kilátás nyílik a szabadságszoborra, ami New York egyik legfontosabb jelképe. A komp a Staten Island kikötőjéből indul, aminek a várótermében egy hatalmas akvárium található. Érthető módon a hajón mindig tömegnyomor van, mert rengetegen szeretnének utazni vele.

New York

Ha valaki erre a városrészre téved, úgy fogja érezni magát, mintha nem is New Yorkban lenne, hanem egy hangulatos kisvárosban fogja találni magát. Ez is Manhattanban található,de ezen a részen betontömbök helyett takaros sorházak állnak és fákkal szegélyezett, barátságos utcák. Ez a városrész New Yorknak egy olyan arcát mutatja meg, amit ki se néznénk ebből a metropoliszból. Itt nincsenek hatalmas felhőkarcolók és az utcáknak olyan családias hangulata van, hogy az ember szívesen tartózkodik itt. Szerintem még az is jól érezné itt magát, aki irtózik a tömegtől és a nagyvárosi élettől.

New York

Ez az emlékpark azon a helyen épült, ahol előtte a két ikertorony állt, amit 2001-ben leromboltak. Az emlékmű két mély medencéből áll, aminek márvány falai vannak és folyamatosan csordogál le rajtuk a víz. A fekete márványfalra a szeptember 11-i tragédiában elhunytak nevét vésték fel, így emlékezve az azon a napon életüket vesztette áldozatokra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak. Tovább

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes