notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Merülés a Titanichoz

hirdetes

Akár Te is láthatod a Titanicot!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Több mint 100 éve történt a Titanic tragédiája. Akinek van elég pénze, az a következő években láthatja a roncsot, de már nem sokáig, hiszen azok is pusztulnak...

Nemsokára eltűnik a Titanic

 

1912. április 15-én süllyedt el a Titanic, máig tisztázatlan körülmények között. Volt aki a jéghegyre gyanakodott, de van olyan elmélet, miszerint a hibás gyártás is hozzájárulhatott a tragédiához. Bizotsat nem lehet róla tudni. A tények azok, hogy 1517 ember lelte halálát aznap este.Érdekesség de ennek 80%-a férfi volt. Hiába érkezett a segítség viszonylag gyorsan, nem volt nagy esély a túlélésre a nulla fokos vízben. A helyszínre siető Cunard gőzös kapitány megdöbbenve tapasztalta, hogy a mentőcsónakok nagy része félig, vagy annyira sem volt megtelve, mikor rájuk találtak. 

 

A tragédia körbejárta a világot és alapjaiban rázta meg. Rengeteg film (akció-dráma és dokumentum) foglalkozott vele, de összességben gátló tényező volt sokáig, hogy a több, mint 3000 méteres mélységbe emberek juthassanak le. Bár egy időben arról is volt szó, hogy kimemelik a roncsot, de ez végül elmaradt. A következő oldalon pedig eláruljuk, hogy ez már miért nem fog soha megtörténni, illetve, hogy hogyan lehet oda lejutni a fennmaradó időszakban. 

hirdetes

 

Egy teljesen természetes folyamat vette már nagyon régen kezdetét a hajó életében. Mivel a nagy része nyilván fémből van a szerkezetnek, ezért az a sós vízben szépen lassan a baktériumoknak köszönhetően elkezdett rozsásodni.  Körülbelül 20 év kell hozzá, hogy szinte teljes egészében elpusztuljanak a maradványok.

hirdetes

 

 

Akinek van jó sok pénze (egészen pontosan 29 millió forintja), az befizethet egy útra, mely jövőre veszi kezdetét. A mélység és az abból fakadó nyomás miatt nyilvánvalóan nem könnyű megszervezni egy ilyen utat, így az alapos előkészületeket igényel. Az első útra ugyan már az összes jegy elkelt, de további lehetőségek is lesznek, melyeket meg lehet majd vásárolni. A tengeralattjáróra való felszálláshoz felkészítés szükséges. Az út 8 napig tart majd. A lelkes roncsnézők a kanadai Új-Foundlandról indulnak el. 

 

(Fotó forrása: CNN)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A... Tovább

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek hajó