Kaszinó épül az egykori Nemzeti Színház üdülőjének és klubházának helyén Siófokon?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kaszinó épül a régi klubház helyén Siófokon?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kaszinó épül a régi klubház helyén Siófokon?


2024/01/25
ZH

Áprilisban kezdődtek a munkálatok a kikötőre néző, régóta üresen álló egykor a Nemzeti Színház társulatának és dolgozóinak épített siófoki üdülő és klubház épületének bontása. Ugyan még nem tudni mi kerül a helyére, de az biztos, hogy bontás helyett megérdemelte volna a védettséget.

lebontották a Nemzeti Színház egykori épületét

Lebontják Siófok ikonikus épületét


A Nemzeti Színház klubház helyére már rég óta kaszinót és vigalmi negyedet tervez a kormány a szóbeszédek szerint, amit a Siófoki Hírek újságban is megerősítettek, miszerint a városvezetés és a miniszterelnök között valóban folytak megbeszélések a kaszinót illetően, ugyanis fontos turisztikai előnyben részesítené a város és a környéket, így hajlandóak megfontolni az építés lehetőségeit.
Ennek a tervnek a városvezetés újraválasztásával lőttek, ugyanis az akkori polgármestert nem választották újra.

 

Mik a tervek az épülettel?


A balatoni hajózás már lassan nyolc éve újra a kormány kezében van. A BAHART már 2020-ban is fontolgatta a cég tulajdonában lévő ingatlanok eladását, illetve a tizennégy vitorláskikötő bérbeadását, de végül csak a Hotel Móló került erre a sorsra és a kikötőket sem adták bérbe. 2021-ben azonban az utolsó akadály is elhárult a bontást tekintve, ugyanis megkezdték a Sió-zsilip átépítését, amire sikerült uniós forrásokat szerezni és így közúti csatlakozáshoz jut.
A BAHART reorganizációs tervében Halászati-telekként említik a területet, aminek sorsára vagy az vár, hogy eladják a jelenlegi kikötő elköltöztetése után vagy a kikötő felújítása után értékesítik. 
Azonban egyenlőre semmiféle, ezzel kapcsolatos engedélyezési eljárás nincs közzétéve, így nem is lehet tudni, hogy mi fog állni az egykori klubház területén.

 

A környék is átalakul


Mivel a bontási munkálatok már megkezdődtek, ezért arra következtethetünk, hogy a BAHART-nak valamilyen célja van a hellyel, azonban reménykedhetünk, hogy nem az eddig felvetett projektek fognak megvalósulni. A Hotel Móló területén most egy több emeletes lakóépületet szeretnének felhúzni a tervek szerint két szintes mélygarázzsal és tetőterasszal.
A századforduló óta az egykori Nemzeti Színházi üdülő területe a BAHART tulajdonát képezi, így minden akadály nélkül bonthatóvá vált az épület. 
 


Balaton érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti...

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási...

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.