Ismerd meg te is a legbizarrabb jelenségeket a Földön!

hirdetes

A Föld legbizarrabb természeti jelenségei!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az idő során az emberiség számára már szinte nem tud újat mutatni a természet, azonban olyan bizarr természeti jelenségek találhatóak szerte a világon, melyektől kiráz a hideg minket. Ismerd meg te is a Föld legbizarrabb természeti jelenségeit!

 

Földünk legbizarrabb jelenségei, melyeket meg kell nézned!

1.    A Pokol Kapuja

 

Türkmenisztán egyik településén,  Derwezén bukkanhatunk rá a Pokol Kapujára. Hogy mi is ez valójában? Egy gázmező, melyet még 1971-ben robbantottak be a tudósok, ezzel egy barlangot megnyitva. A szája azóta folyamatosan ég, mely ellen senki nem tud semmit sem tenni.

 

 


 

 

 

2.    Catatumbo villámlás

 

A Maracaibo – tó egy mocsaras állóvíz, mely találkozik a Catatumbo folyóval. A kettő együtt egy nagyon érdekes dolgot hoz létre. 365 napból majdnem 200 éjszaka tombol a vihar. Ez még nem is lenne olyan szörnyű, azonban óránként majdnem háromszáz vihar csap itt le, éves szinten ez több, mint egymillió villámcsapást jelent ennek a területnek.

 

 


 

 

 

3.    Vörösrák invázió a Karácsony – szigeten

 

Minden évben majdnem 45 millió vörösrák kel itt útra, hogy lerakja petéit az óceánba. Ilyenkor megáll itt az élet, a szigeten dolgozó hatóságok lezárják az autóutakat ,így az apró ollósok zavartalanul kelhetnek át A – ból B – pontba. Ez a folyamat maximum egy hétig tart és egyszerűen lenyűgöző látvány.

hirdetes

 

 

 

 

További részletekért lapozz a következő oldalra!

Földünk legbizarrabb jelenségei, melyeket meg kell nézned!

4.    Királylepke vándorlás

hirdetes

 

Nem csak a rákok, hanem a lepkefajok is hatalmas vándorlásokon mennek keresztül, így a királylepkék is. Évente 200 millió állat indul útnak, hogy Mexikóban töltsék el a téli időszakot. Bár alig pár hónapot élnek ezek a csodálatos repülő élőlények, mégis minden évben megteszik a hosszú, ötezer kilométernyi utat, mely igencsak megviseli őket.

 

 

 

 

 

5.    Tündérkörök Afrikában

 

Még a tudósok is keresik ezekre a különös , Afrikában található körök mivoltára a választ, melyeket Tündérköröknek neveztek el. Valószínűleg a termeszeknek köszönhetőek egyébként, ám erre nincs bizonyíték. Egy azonban biztos: magasból nézve nagyon szép látványt nyújtanak egytől egyig.

 

 

 

 

 

 

 

6.    Moeraki gömbsziklák

 

Új – Zéland déli részén bukkanhatunk rá ezekre az érdekes természeti képződményekre, melyeket gömbszikláknak nevezünk. Egy monda is tartozik ezekhez, mely szerint egy hajókatasztrófa során kerültek ide, még ezer évvel ezelőtt és igazából nem sziklák, hanem egy óriási vitorláskenuból kiesett lopótökök. Ezek a sziklák egyébként már majdnem hetven millió évesek, alakjuk pedig a víz munkája miatt ilyen.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden... Tovább

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek kreatív