Ismerd meg te is a legbizarrabb jelenségeket a Földön!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Föld legbizarrabb természeti jelenségei!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Föld legbizarrabb természeti jelenségei!


2016/05/12

Az idő során az emberiség számára már szinte nem tud újat mutatni a természet, azonban olyan bizarr természeti jelenségek találhatóak szerte a világon, melyektől kiráz a hideg minket. Ismerd meg te is a Föld legbizarrabb természeti jelenségeit!

 

Földünk legbizarrabb jelenségei, melyeket meg kell nézned!

1.    A Pokol Kapuja

 

Türkmenisztán egyik településén,  Derwezén bukkanhatunk rá a Pokol Kapujára. Hogy mi is ez valójában? Egy gázmező, melyet még 1971-ben robbantottak be a tudósok, ezzel egy barlangot megnyitva. A szája azóta folyamatosan ég, mely ellen senki nem tud semmit sem tenni.

 

 


 

 

 

2.    Catatumbo villámlás

 

A Maracaibo – tó egy mocsaras állóvíz, mely találkozik a Catatumbo folyóval. A kettő együtt egy nagyon érdekes dolgot hoz létre. 365 napból majdnem 200 éjszaka tombol a vihar. Ez még nem is lenne olyan szörnyű, azonban óránként majdnem háromszáz vihar csap itt le, éves szinten ez több, mint egymillió villámcsapást jelent ennek a területnek.

 

 


 

 

 

3.    Vörösrák invázió a Karácsony – szigeten

 

Minden évben majdnem 45 millió vörösrák kel itt útra, hogy lerakja petéit az óceánba. Ilyenkor megáll itt az élet, a szigeten dolgozó hatóságok lezárják az autóutakat ,így az apró ollósok zavartalanul kelhetnek át A – ból B – pontba. Ez a folyamat maximum egy hétig tart és egyszerűen lenyűgöző látvány.

 

 

 

 

További részletekért lapozz a következő oldalra!

Földünk legbizarrabb jelenségei, melyeket meg kell nézned!

4.    Királylepke vándorlás

 

Nem csak a rákok, hanem a lepkefajok is hatalmas vándorlásokon mennek keresztül, így a királylepkék is. Évente 200 millió állat indul útnak, hogy Mexikóban töltsék el a téli időszakot. Bár alig pár hónapot élnek ezek a csodálatos repülő élőlények, mégis minden évben megteszik a hosszú, ötezer kilométernyi utat, mely igencsak megviseli őket.

 

 

 

 

 

5.    Tündérkörök Afrikában

 

Még a tudósok is keresik ezekre a különös , Afrikában található körök mivoltára a választ, melyeket Tündérköröknek neveztek el. Valószínűleg a termeszeknek köszönhetőek egyébként, ám erre nincs bizonyíték. Egy azonban biztos: magasból nézve nagyon szép látványt nyújtanak egytől egyig.

 

 

 

 

 

 

 

6.    Moeraki gömbsziklák

 

Új – Zéland déli részén bukkanhatunk rá ezekre az érdekes természeti képződményekre, melyeket gömbszikláknak nevezünk. Egy monda is tartozik ezekhez, mely szerint egy hajókatasztrófa során kerültek ide, még ezer évvel ezelőtt és igazából nem sziklák, hanem egy óriási vitorláskenuból kiesett lopótökök. Ezek a sziklák egyébként már majdnem hetven millió évesek, alakjuk pedig a víz munkája miatt ilyen.

 

 

 


érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Kutter

A kutter vitorlázatot használó hajók két orrvitorlát használnak egymás mögött, plussz...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.