Az ember már a 20.000 forintos nordmannok láttán is megdöbbennek, pedig ez semmi ahhoz az öt karácsonyfához képest, melyek méltán pályáznak a világ legdrágább karácsonyfája címre.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A legdrágább karácsonyfák

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legdrágább karácsonyfák


2012/12/26

Az ember már a 20.000 forintos nordmannok láttán is megdöbbennek, pedig ez semmi ahhoz az öt karácsonyfához képest, melyek méltán pályáznak a világ legdrágább karácsonyfája címre.

A legdrágább karácsonyfák

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Top 5 karácsonyfa

 

Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi

 
Kezdjük is rögtön a legdrágább darabbal, az Abu Dhabi-ban található Emirates Palace Hotelben 2010-ben felállított fával! Még leírni és elképesztő, de a fent látható fa 11,4 millió amerikai dollárba került – és ez csak a dísz költsége.
A 4 méter magas valódi fenyőt a tulajdonosok nem egyszerűen arannyal és gyémántokkal díszítették, mert az milyen snassz is, ugye, hanem a Style Gallery-től kölcsönkapott luxusékszerekkel. Akadt köztük gyémántból, smaragdból, gyöngyből, zafírból és más értékes kövekből készült ékszer.

A legdrágább karácsonyfák

 

Steve Quick ékszerész karácsonyfája

 
Ha ez nem a dúsgazdagság emblematikus megjelenése, akkor nem tudjuk, mi az. Steve Quick azt találta ki, hogy a fát elegánsan hópihét imitálva elszórt 200 karátnyi gyémánttal díszíti, majd a fa tetejére egy 4,52 karátos követ, egy páratlan csúcsdíszt helyez.

A legdrágább karácsonyfák

 

Ginza Tanaka ékszerészet, Japán

 
Ez a 24 karátos színarany karácsonyfa a Ginza Tanaka 2008-as fő év végi attrakciója volt. Ráadásul több mint 240 gyémánttal is ékesítették, és akadt rá igazgyöngy is. Az ára sem volt akármilyen, hiszen 2008-ban 1,6 millió amerikai dollárért lehetett megvenni.
 
 

Shogo Kariyazaki, Japán

 
Az elsősorban művészi virágkompozícióiról híres művész egy japán ékszerüzlettel együttműködve készítette el 2011 egyik legdrágább karácsonyfáját.
A színarany luxusfa 14 kilós aranytömbként kezdte pályafutását, ebből lett a közel 2,5 méteres, szívekkel, virágokkal és szalagokkal díszített színarany karácsonyfa. A fa ára 2 millió dollár.
 
A legdrágább karácsonyfák
 

Hong Kong városközpont

 
Ez a 30 méter magas fa szintén 2010-es, Hong Kong központjában állították fel egy 6 méter magasra lövellő szökőkút mögé. Az áráról nincs információnk, de azt tudjuk, hogy több mint 20 millió Swarovski-kristály és 200 egyéb dísz ékesítette.
 
A legdrágább karácsonyfák
 
 

kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért....

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb...

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.