notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legdrágább kutyái

hirdetes

Az öt legdrágább kutya a világon

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legdrágább macskái után most a legdrágább kutyákat mutatjuk be, akik bár egytől egyig impozáns megjelenésűek, viszont a természetük nem biztos, hogy barátságos.

Kutyák

Ha kíváncsi vagy a világ legdrágább macskáira, kattints ide és olvasd el ezt a cikket is!

Kanadai eszkimó kutya

 

Ez a kutya Észak-Amerikában őshonos és az egyik legrégebbi fajtiszta kutyák között tartják számon. A kutya rendkívül nagy teljesítményű és hatalmas mozgásigénye van, ami remek párosítás lenyűgöző, impozáns megjelenésével. Külsőleg egy kicsit a farkasra hajaz, viszont a kutya farka többnyire rövidebb és görbébb. Legjellemzőbb tulajdonságai az éberség, az intelligencia, a bátorság és a hűség. Bár ez utóbbi szinte minden kutyáról elmondható. Az eszkimókutya gyengéd és szelíd jelleme miatt viszont erős kötelék alakulhat ki közte és gazdája között. Ebben a kutyában rendkívül erős a vadászösztön is, ráadásul nem valami kis termetű, éppen ezért olyan helyeken érzi jól magát, ahol minden nap alkalma van nagyokat futkározni - tehát nem egy városi kutya!

Kutyák

A tibeti masztiff eredetileg Közép-Ázsiából származik és terelőkutya volt, csak úgy, mint a puli. És mint minden terelőkutyára, erre a fajtára is jellemző, hogy elég akaratos, mellette pedig intelligens. A kutya alaptermészete nem valami barátságos, legalábbis idegenekkel szemben, ezért a gazdájának különösen ügyelnie kell arra, hogy a kutya megfelelően szocializálódjon. Mivel ez egy terelőkutya, ezért egy elég szívós fajta, aki nem szobába való. A kutya éjszaka is igen aktív és éber, egy kis energiabomba, aki minden neszre felfigyel.

Kutyák

A kínai meztelen kutya, mint ahogy a nevében is benne van, jórészt csupasz és csak a feje búbján, a lábain és a farkán van egy kis szőr a stílusosság kedvéért. Kínában ezeket a kutyákat bekenték púderrel, hogy védjék a bőrüket és hogy mégse mutassanak annyira csupasznak. A kutyából egyébként kétfajta változat létezik: az egyik teljesen csupasz, a másikon meg van egy kis szőr. Bár ez a fajta kutya eléggé megosztja a véleményeket, mert akinek tetszik, annak nagyon tetszik, akinek meg nem, az semmi pénzért nem akarna ilyen kutyát. Ennek ellenére mégis a legdrágább fajták között tartják számon.

Kutyák

Ebből a fajta kutyából két változat létezik: az amerikai és a japán. A japán akitára csak a fehér, a csíkos, a szezám, a sárga, vagy a vörös színek jellemzőek, az amerikai viszont bármilyen színváltozatban előfordulhat. Az akita nagy termetű, erős testfelépítésű és kifejezetten domináns alkat. Ezért leginkább egy olyan tulajdonos való mellé, aki ki tudja vívni mellette azt a tiszteletet, hogy ő legyen a falkavezér. A kutya más kutyákkal elég agresszíven viselkedhet, ezért különösen fontos, hogy jól szocializálódjon. Bár ez a kutya a szíve mélyén mindig is őrző-védő marad, viszont a gazdájához mindenáron hűséges és erős kapcsolat alakulhat ki közöttük.

Kutyák

Ez a különleges megjelenésű kutya szintén Kínából származik és első látásra leginkább egy miniatűr, kövér oroszlánnak látszik. Ennek a fajtának jellegzetes, négyszög alakra hasonlító profilja van és széles koponyája. Jellemző még rá a sűrű, vastag szőrmebunda és a kunkori farok. Bár aranyos kis szőrmóknak látszik, de ha valaki ilyen kutyát vesz, számolnia kell azzal, hogy rendkívül erős a területvédő ösztöne, ezért ha nem jól szocializálódik, nem kizárt, hogy még a saját gazdáját is megharapja. És ha erre képes, akkor mennyire lehet barátságos idegenekkel?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív