Legdrágább vitorláshajók: A világ 3 legdrágább vitorláshajóját neked is látnod kell, ezekért a vitorláshajókért vagonokat kérnek el

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 3 legdrágább vitorláshajóját neked is látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 3 legdrágább vitorláshajóját neked is látnod kell!


2024/02/19

Akiknek már volt szerencséjük külföldi vizeken vitorlázni, azok biztosan láttak már rengeteg gyönyörű hajót. Számos kikötőben található nagyobbnál nagyobb luxushajók, vitorlások. Melyik vitorlás a legdrágább? A következő cikkben bemutatjuk azt a 3 vitorlás hajót, amikért a legtöbb pénz kérik el.

A világ 3 legdrágább vitorlása

3. Legdrágább vitorláshajó: Athena – 95 millió dollár ~ 28,1 milliárd forint

Habár ezt a hajót James H. Clarck internet-milliárdosnak tervezték, a listában szereplő három hajó közül, ez rendelkezik leginkább egy „klasszikus” hajóra. A klasszikus vonalai a 1800-as évek luxusjachtjaikat idézi elő, de a mai modern világból is került bele jócskán az Athena-ba. Ilyen például a moziterem vagy éppen a fedélzeti jakuzzi. 2004-ben tették vízre először ezt a háromárbócos csodát, ami a menetrendszerinti járatra is képes lehetne, ugyanis 28 utas luxus körülmények között tud utazni a hajóba. Amikor vízre bocsátották az Athena-t, akkor ő volt a legnagyobb vitorlás hajó a világon egészen addig, míg a sorban következő két hajót meg nem építették. Napjainkban charter-hajóként használják, és közel 150 millió forintért bárki kibérelheti egy hétre.

 

 

2. Legdrágább vitorláshajó: Maltese Falcon – 150 millió dollár ~ 44,4 milliárd forint
 

Az extra külsejének köszönhetően kilóg a többi luxushajó közül a Maltese Falcon. Az Olaszországból származó Perini Navi Yacht által épített több mint 44 milliárd forintos hajó különös történelmi értékkel nem bír, de a modern építési elveket mindenki észreveszi a 88 méter nagyságú játékszeren. A vezérlés teljesen automatizált és mind három árbócot feszített vitorlázattal látták el, amik bármiféle beavatkozás nélkül engedhetők ki vagy reffelhetők. Ebből következik, hogy a hajó legénységének nem maradt túl sok feladata a kötelekkel vagy éppen a vásznakkal. A teljesen automatizált rendszer miatt, akár egy ember is elég ahhoz, hogy könnyedén elirányítsa a hajót. A német származású Wilheim Prössl 1960 körül készítette el a kereskedelmi hajókra tervezett rendszereket, és ennek a hajónak a komputerizált DynaRig rendszere ezekből az alapokból készült. Három évnyi kísérletezés és tesztelés után, szénszálas anyagból készült el a teljes árbócrendszer és a hajó rudazata is. A különleges megoldásoknak és ötleteknek hála a Maltese Falcon kilenc különböző díjat nyert meg, köztük a két Showboats International Award a leginnovatívabb és a technikailag legfejlettebb jacht kategóriában. A Maltese Falcon a kapitány lakosztályán kívül, még hat különálló kabinnal rendelkezik, egy kabin két utast képes fogadni. A hajón többek között található szauna, konditerem, könyvtár, de mindezek mellett a hajó rendelkezik egy kis tengeralattjáróval is, ami jól tud jönni, ha már unalmasnak bizonyul ez a csodálatos hajó, és inkább a víz alatt búvárkodnánk.


 

1. Legdrágább vitorláshajó: Eos – 150 millió dollár ~ 44,4 milliárd forint
 

Az első helyen látható Eos nevű gépezetnek az ára megegyezik a Maltese Falcon árával, de azért vezeti ez a hajó ezt a rövid kis listát, mivel jelenleg ez számít a világ leghosszabb luxus vitorlás hajójának. Ez azonban csak akkor igaz, ha beleszámítjuk a vitorlás orrárbócát is, ugyanis a Maltese Falcon fedélzete négy-, még a vízvonala hat méterrel hosszabb. A listánk vezetője viszont fél méterrel szélesebb. A hajó 92 méter hosszú, ami körülbelül 10 méterrel hosszabb, mint az 1800-as évek második felében gyártott legnagyobb kereskedelmi klipperek. A különbség még annyi, hogy az Eos nem rakományokat, hanem kabinokat, berendezéseket és fényűző életet biztosít. A német építészeknek és tervezőknek hála, 2006-ban vízre tudták ereszteni az Eos-t. Bermuda vitorlázat díszíti a 61 méteres árbócokat. Ezt a hajót a mozi-milliárdos Barry Diller rendelésére tervezte meg Bill Langan. A hajón csupán egy-két esemény volt, így nem igazán mondható használtnak ez a vízijármű. Norvégia partjain hatalmas tűz keletkezett a fedélzeten 2012-ben, amihez több mint 7 óra kellet, hogy sikeresen el tudják oltani. A személyzet egyik tagja sem sérült meg, de a hajó olyan károsodásokat szenvedett, hogy közel egy év kellett ahhoz, hogy rendbe tudják hozni ezt a nagyszerű vitorlást.

 

 


érdekesség hajó luxus tenger, óceán vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Molett ruha webshop

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk, ha divatosan szeretnének öltözködni, hiszen a boltok...

MTB kerékpár

MTB kerékpár

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.