A legfantasztikusabb reptér a világon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ legfantasztikusabb reptere hamarosan még önmagát is felülmúlja!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legfantasztikusabb reptere hamarosan még önmagát is felülmúlja!


2016/02/11

Amikor hosszabb útra indulunk és repülőre szállunk, a reptereken vesztegelve biztos sokunknak eszébe jutott már, hogy milyen jó lenne, ha hasznosabban is tölthetnénk azokat az órákat, amikor muszáj ott lennünk, mint hogy kávézóról kávézóra, boltról boltra lófrálunk. A Changi Repülőtér Szingapúrban élménnyé teszi az ott töltött időt.

Fantasztikus újítások a már egyébként is szupermodern szingapúri reptéren

A reptér első terminálja 1981-ben nyitotta meg kapuit, azóta 2 további terminállal bővült. Ez az első helyszín mára 24 millió utast lát el évente, és a várakozással töltött órákat annyi féle módon tölthetjük, hogy az egyszerűen lenyűgöző. Néhány példa a teljesség igénye nélkül; A kaktusz kert, ahol Amerika, Ázsia és Afrika száraz övi növénykülönlegességei között szemlélődve fogyaszthatunk frissítőket.

 

 

 

Ha aktívabban várakoznánk inkább, interaktív művészeti programokban is részt vehetünk, és olyan műalkotásokat csodálhatunk meg, mint például a Kinetikus Eső című alkotás, mely 16 különböző alakot is képes ölteni. Ezen kívül kertek is várják látogatóikat, szezononként változó különleges növényekkel, nem beszélve a gyönyörű kávézókról és éttermekről és számos kényelmi szolgáltatásról.

 

 

 

 

 

A két újabb terminálban tovább fokozták a nem mindennapi reptéri szolgáltatások kínálatát, a 2-es egy éjjel nappal működő szórakoztató centrumként funkcionál, mozival, városnéző buszokkal, melyek negyed óránként jönnek - mennek, így az utasok a saját nyugodt tempójukban nézhetik meg a látnivalókat. Ezen kívül itt is csodás látnivalókkal van tele a belső tér is, interaktív kertek és kiállítások is látogathatóak.

 

 

További érdekességek, és a szupermodern újítások a következő oldalon!

 

Fantasztikus újítások a már egyébként is szupermodern szingapúri reptéren

A 3-as terminál legvarázslatosabb része, hogy itt alakították ki az első repülőtéri lepkeházat a világon! Úgy tervezték, hogy trópusi élőhelyet tudjanak biztosítani az ezernyi pillangónak, közel negyven különböző fajta él itt, fantasztikus virágzó növények és dús zöld növényzet valamint egy vízeséssel gazdagítja környezetüket. Az oktató sarkokban és az egyedi „nevelő” dobozokban pedig testközelből figyelhetjük, hogyan etetik és tenyésztik a gyönyörű kis lényeket.

 

 

 

 

A 4. terminál az, ami még ezt is felül kívánja múlni – a tervek szerint a következő 1,5-2 évben be szeretnék fejezni a munkálatokat és átadni ezt a minden eddiginél lenyűgözőbb teret, mely a Jewel (Ékszer) nevet kapta. A masszív, fánk jellegű üveg szerkezetű épület látványtervei alapján olyan lesz, mint egy burjánzó dzsungel, az egész belső teret fákkal és zöld növényekkel fogják betelepíteni, és ha nem lenne elég, hogy paradicsomi környezetben pihenhetünk két repülőút között, az épület kialakításának köszönhetően a belső tér közepére egy óriási 40 méter magas vízfüggönyként aláhulló vízesést is terveztek, ami lenyűgöző fényekben játszik majd éjjelente.

 

A Videó a Jewel terminál látványterveit mutatja be, szerintünk gyönyörű lesz:

 


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.