Hihetetlen magasságok, elképesztő állapotú építmények: íme a világ legfélelmetesebb hídjai

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hidak, amiken nem mernénk átkelni - Íme a legfélelmetesebbek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hidak, amiken nem mernénk átkelni - Íme a legfélelmetesebbek


2018/04/10
CZs

Számos érdekes, valóságos építészeti remekmű található a világon, köztük olyan híres hidak is, amik a régmúltból maradtak ránk, és olyan kolosszus építmények, amiket a modern kor vívmányainak köszönhetünk. Most olyan hidakat gyűjtöttünk össze, amiktől már akkor is megfagy bennünk a vér, ha rájuk pillantunk. Te át mernél kelni rajtuk?

Félelmetes hidak a világ minden tájáról

Royal Gorge Bridge, Colorado

Colorado egyik büszkesége a Royal Gorge híd, ami az Egyesült Államok legmagasabb függőhídja egyben, nem ez azonban az egyetlen dolog, ami lenyűgöző benne. Népszerűségét annak köszönheti, hogy egyetlen kábellel sem rendelkezett 1929-ben, amikor felépítették. Ezeket csak később toldották az építményhez.

 

 

Monkey Bridges, Vietnám

A majomhíd névre keresztélt tákolmányok Vietnámban teljesen átlagos közlekedési útvonalnak számítanak, leginkább a Mekong delta környékén. Bambusz darabokból rakják össze őket, az átkelés rajtuk nem kis kihívás.

 

 

Hussaini Hanging Bridge

A Pakisztánban található függőhíd a talán a legveszélyesebb mind közül, a Hunza folyó felett terül el, teli van repedésekkel és lelógó darabokkal, amiknek köszönhetően csak még bizarabb látványt nyújt. 

 

 

The Seven Mile Bridge

A Floridában található híd első látásra biztonságosnak tűnhet, azért lássuk be, nem egy életbiztosítás, ismerve a térségben előforduló hurrikánokat. Egyébként a hajók átkelését is nehezíti, viszont izgalmas látványt nyújt.

 

The Pontcartrain Causeway

A Louisiana-ban található építmény a világ leghosszabb, víz felett áthaladó hídja. Habár csak 16 láb magas, a hídon könnyedén szem elől téveszthetjük a szárazföldet, amitől úgy érezhetjük, hogy egyszerűen a semmibe haladunk.

 

 

Canopy Walk

A Ghánában fekvő híd 40 méterrel a föld fölé lett függesztve, körülbelül 1000 láb hosszú. Több helyen majmokkal és gyönyörű madarakkal találkozhatunk az út mentén, de a hidat körülvevő zöldellő fák is hihetetlen látványt nyújtanak.

 

 

Sunshine Skyway Bridge

A híd az 1980-as években épült, egy korábbi helyére, amit egy tartályhajó rombolt le. Bár maga a híd meglehetősen modern és biztonságos, a hírneve már kevésbé ilyen pozitív, hiszen számos öngyilkosságot követtek el itt, egyesek pedig szellemeket is felfedezni véltek a hídon átkelve. 


érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.