notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlen magasságok, elképesztő állapotú építmények: íme a világ legfélelmetesebb hídjai

hirdetes

Hidak, amiken nem mernénk átkelni - Íme a legfélelmetesebbek

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Számos érdekes, valóságos építészeti remekmű található a világon, köztük olyan híres hidak is, amik a régmúltból maradtak ránk, és olyan kolosszus építmények, amiket a modern kor vívmányainak köszönhetünk. Most olyan hidakat gyűjtöttünk össze, amiktől már akkor is megfagy bennünk a vér, ha rájuk pillantunk. Te át mernél kelni rajtuk?

Félelmetes hidak a világ minden tájáról

Royal Gorge Bridge, Colorado

 

Colorado egyik büszkesége a Royal Gorge híd, ami az Egyesült Államok legmagasabb függőhídja egyben, nem ez azonban az egyetlen dolog, ami lenyűgöző benne. Népszerűségét annak köszönheti, hogy egyetlen kábellel sem rendelkezett 1929-ben, amikor felépítették. Ezeket csak később toldották az építményhez.

 

 

Monkey Bridges, Vietnám

 

A majomhíd névre keresztélt tákolmányok Vietnámban teljesen átlagos közlekedési útvonalnak számítanak, leginkább a Mekong delta környékén. Bambusz darabokból rakják össze őket, az átkelés rajtuk nem kis kihívás.

 

 

Hussaini Hanging Bridge

 

A Pakisztánban található függőhíd a talán a legveszélyesebb mind közül, a Hunza folyó felett terül el, teli van repedésekkel és lelógó darabokkal, amiknek köszönhetően csak még bizarabb látványt nyújt. 

hirdetes

 

 

The Seven Mile Bridge

 

A Floridában található híd első látásra biztonságosnak tűnhet, azért lássuk be, nem egy életbiztosítás, ismerve a térségben előforduló hurrikánokat. Egyébként a hajók átkelését is nehezíti, viszont izgalmas látványt nyújt.

 

The Pontcartrain Causeway

 

A Louisiana-ban található építmény a világ leghosszabb, víz felett áthaladó hídja. Habár csak 16 láb magas, a hídon könnyedén szem elől téveszthetjük a szárazföldet, amitől úgy érezhetjük, hogy egyszerűen a semmibe haladunk.

 

 

Canopy Walk

 

A Ghánában fekvő híd 40 méterrel a föld fölé lett függesztve, körülbelül 1000 láb hosszú. Több helyen majmokkal és gyönyörű madarakkal találkozhatunk az út mentén, de a hidat körülvevő zöldellő fák is hihetetlen látványt nyújtanak.

hirdetes

 

 

Sunshine Skyway Bridge

 

A híd az 1980-as években épült, egy korábbi helyére, amit egy tartályhajó rombolt le. Bár maga a híd meglehetősen modern és biztonságos, a hírneve már kevésbé ilyen pozitív, hiszen számos öngyilkosságot követtek el itt, egyesek pedig szellemeket is felfedezni véltek a hídon átkelve. 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása. Tovább

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 197

Átlagos értékelés: 4.7