notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg a Balaton legjobb csokoládéit!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Balaton legjobb csokoládéi!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Balaton legjobb csokoládéi!


2016/04/27
Ilyés Zsófi

A magyar tengernél nem csak isteni halas fogásokkal tömhetjük meg hasunkat, hanem itt található talán az egyik legfinomabb csokikat kínáló hely is, az Artis Csokoládéműhely. Ismerd meg közelebbről!

 

Isteni csokoládék a balatonon!

Hazánk egyik legkiemelkedőbb borvidékén bukkanhatunk rá erre a kedves kis csokoládé készítő műhelyre, az Artis Csokiműhelyre, Balatonfüred egyik pici mellékutcájában, melynek megálmodója Kovács Emőke volt.

 


A hölgy karrierje az idegenforgalom területén indult, ám a csoki iránti szeretete és annak elkészítésének művészete erősebb volt ennél, így másik álmáról lemondott azért, hogy ez valóra válhasson. Így született meg a kis füredi Artis Csokoládéműhely.


Hogy hogyan is kezdődött ez a fanatizmus? Egy Belgiumban található szállodában, ahol semmi nem szólt másról, csakis a csokoládéról, ennyi elég is volt hozzá, hogy Emőke élete gyökeres változásokon essen át.

 

 

 

 

 

 

 

Akkori munkahelyén beadta a felmondását leíró levelet és beiratkozott a Csokoládé Akadémiára, melyet el is végzett.

 

Akkor készített bonbonjai először egy boros üzletbe kerültek ki, majd Tihany termelői piacán árusította őket, hiszen kíváncsi volt rá, mennyi embert érdekel az, mely számára a legkedvesebb elfoglaltság és pozitív volt minden visszajelzés számára, a csokoládéit imádták és vitték, akárcsak a cukrot.


Emőke négy fő körben mozog a csokoládé területein belül, ezek a klasszikus bonbonok, a csokiból készült nyalókák, a táblás csokik és a forró csokoládé.

Számos ízben készülnek, létezik ibolyavirággal megbolondított, mákos és meggyes, szilvapálinkával töltött vagy éppen körtepálinkás és karamellás-vadkörtés ízben is.

 

 

Ha egy kedvező árú, ám mégis kellemes környezetben lévő szállást keresel a Balatonnál, akkor erre a linkre kattintva szuper helyet találhatsz! A Hotel Aranysas mindenkit szeretettel vár, akár csoportokat is szállodájában, valamint komfortos bungalowiban, melyeket erre a linkre kattintva érhetsz el és akár személyre szabott árajánlatot is kérhetsz!

Isteni csokoládék a balatonon!

Amellett sem szabad elmenni, hogy ezek a csokoládék számos ízben készülnek mindenféle plusszal megbolondítva, de még gyönyörűek is!  Igazi kis ékszernek tűnik mindegyik, látható minden egyes darabon, hogy gondos kezek formálták, szívvel-lélekkel.


Az idő haladása során az igények folyamatosan változtak, ezzel együtt a csokik is, az emberek mostanában leginkább az étcsokis bonbonokat és táblás csokoládékat keresik jobban, melyek különleges ízekkel vannak megáldva, ám egyben mégis klasszikusak, de továbbra is a minőségen van a hangsúly, nem pedig a mennyiségen és ez a jövőben is így marad a remények szerint.

 

 

 

 

 

Egy biztos azonban: annyira magával ragadó és varázslatos kis hely ez, az itt kapható isteni csokikkal együtt, hogy fel tudnánk falni az egész üzlet tartalmát kifosztva ezzel az öszes csokoládéból! :)


gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli...

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!