Ezek lettek 2020 legjobb könyvei- íme az idei év legjobb könyvei, ez a 10 legjobb könyv 2020-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezek lettek 2020 legjobb könyvei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek lettek 2020 legjobb könyvei


2020/11/27
VN

A The New York Times könyvértékelői kiválasztották a 10 legjobb könyvet, amelyek 2020-ban jelentek meg. Íme néhány nagyszerű választás az igényes olvasók számára!

10 legjobb könyv 2020

2020 legjobb könyvei: Lydia Millet: A Children’s Bible

Lydia Millet regénye Amerika északkeleti tájain játszódik, ahol egy többgyermekes család gyűlik össze egy kis nyári kikapcsolódásra. Miközben a felnőttek az élvezeteknek élnek, a különböző korosztályokat képviselő gyerekek undorral figyelik szüleik erkölcstelenségét.

 

A több generációt felölelő komédia azonban hamarosan sötét fordulatot vesz, ahogyan mind az éghajlat, mind pedig a társadalom omladozni kezd. A kibontakozó káoszt a Bibliából merített szimbólumokon és jeleneteken keresztül mutatja be az író – találkozhatunk egy felfújt tutajon evickélő férfival a nádasban, az özönvízből megmentett állatokkal egy kisbusz rakterében, és persze a jászolban pihenő újszülöttel is.

 

Millet egy könnyed hangvitelű, mégis ferde képet fest az éghajlatváltozásról, és új értelmeket aggat néhány alapvető mítoszra is.

 

2020 legjobb könyvei: James McBride: Deacon King Kong

McBride regényében az 1960-as évek Brooklynja elevenedik meg, tele a maga bűneivel és városi komédiájával. A történet egy bizonyos Deacon Cuffy Lambkint (becenevén „Sportcoat”) követ, aki hirtelen a figyelem középpontjába kerül, miután látszólag minden ok nélkül ellövi egy kábítószer-kereskedő egyik fülét.

 

A történetben a drogkereskedőkön kívül megjelenik egy olasz csempész, szó esik a titokzatos elásott kincsről, és még főhősünk elhunyt felesége is oda-oda szúr néha Deaconnek a túlvilágról.

 

A regény írója (aki olyan szerzeményeket tudhat a neve alatt, mint a The Good Lord Bird, vagy a The Color of Water) mély érzelmekkel fűszerezi meg alkotását, és gondosan ügyel arra, hogy az olvasó mindig tisztában legyen a vidámabb események másik oldalán található fájdalommal és egyenlőtlenséggel.

2020 legjobb könyvei: Maggie O’Farrell: Hamnet

Maggie O’Farrell képzelettel és együttérzéssel átitatott regénye egy művészettörténelmi kérdéssel foglalkozik: vajon hogyan befolyásolta Shakespeare Hamletét 11 éves fia, Hamnet halála.

 

O’Farrell meglepően élénk részletességgel festi a legendás művész otthonát, aminek köszönhetően úgy érezhetjük, hogy mi magunk is jelen vagyunk a történtek során - legyen szó William és Agnes első csókjáról, vagy a pestis pusztításáról.

 

Már-már ijesztő, hogy az írónő milyen szépséggel ábrázolja azt az elképzelhetetlen bánatot, ami regényében megjelenik – kétségtelen, hogy egy érdekes, értékes olvasmányra számíthatnak, akik belelapoznak.
 

2020 legjobb könyveinek listája a következő oldalon folytatódik, lapozz!


érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40...

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.