Ezek lettek 2020 legjobb könyvei- íme az idei év legjobb könyvei, ez a 10 legjobb könyv 2020-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezek lettek 2020 legjobb könyvei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek lettek 2020 legjobb könyvei


2020/11/27
VN
Ezek lettek 2020 legjobb könyvei
10 legjobb könyv 2020

2020 legjobb könyvei: Ayad Akhtar: Homeland Elegies

Akhtar második regénye bizonyos értelemben egy olyan esszégyűjtemény, amelyek egy prizmatikus identitást építenek fel. A történet Walt Whitmannel kezdődik, a nyitány pedig Amerikáról és a nemzeti hovatartozásról fest egy olyan képet, amelyet a szerző a következő fejezetekben szép lassan le is bont.

 

A tőke csábítása és összeomlása, a szeptember 11-ei tragédia, és a kulturális kirekesztettség keserű szájíze mind megjelenik a regényben, és Akhtar minden visszafogottságtól mentes kritika alá veti a nemzet e meghatározó narratíváit.

 

A szerző többször is megemlíti pakisztáni bevándorló édesapját, aki egyszer még Donald Trump orvosa is volt, és aki egész életében egyetlen égető kérdésre kereste a választ: „Mégis mi kell ahhoz, hogy valaki amerikai lehessen?”

 

2020 legjobb könyvei: Brit Bennett: The Vanishing Half

Bennett második regényének magukkal ragadó cselekménye mögött egy provokatív meditáció bújuk meg mindarról az önmeghatározás lehetőségeiről és korlátairól.

 

A szerzemény egy ikerpáros Stella és Desiree, visszaemlékezéseit eleveníti fel egy Lousiana-i városból, amely lakói büszkén viselték világos bőrszínüket. Amikor Stella fehérnek adja ki magát, az ikrek életútjai különválnak egymástól, majd évekkel később váratlanul újra összeérnek.

 

Bennett regénye érezhetően gondos munka eredménye, amiben a szerző több karakteren keresztül is boncolgatja, hogy az identitás miként lehet választott és rákényszerített dolog is egyben.

 

2020 legjobb könyvei: Robert Kolker: Hidden Valley Road

Don és Mimi Galvin első gyermekei 1945-ben születtek, és habár a család vérvonalát az intelligencia és a szépség jellemzi, bizony a mentális betegségeknek is sikerült beférkőzniük az összképbe. Az 1970-es évek közepére a tíz gyermekből hatnál skizofrénia alakult ki.

 

Kolker egy olyan elbeszélő riporteri munkásságot publikált, amely egy szabályos tanulmánynak is eladható lenne az empátiáról. Soraiból egyszerű árad a család iránti együttérzése, miközben a betegség kezelésének módszerei után kutat.
 

2020 legjobb könyveinek listája a következő oldalon folytatódik, lapozz!


érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.