Ezek lettek 2020 legjobb könyvei- íme az idei év legjobb könyvei, ez a 10 legjobb könyv 2020-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezek lettek 2020 legjobb könyvei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek lettek 2020 legjobb könyvei


2020/11/27
VN
Ezek lettek 2020 legjobb könyvei
10 legjobb könyv 2020

2020 legjobb könyvei: Barack Obama: A Promised Land

Az elnöki memoárok célja a tájékoztatás, a pozitív hírnév megszilárdítása, és sokuk még a történelmet is megváltoztathatja. Ilyen alkotás Barack Obama, a volt amerikai elnök szerzeménye is, aki könyvében minden elődjénél különb önelemzést prezentál a nagyvilág számára. Nem csak páholyt kínál az olvasónak saját elméjében, hanem meglepő részletekkel is ecseteli azokat a gondolatait, amelyek legfontosabb döntéseihez vezettek elnöksége során.

 

Megtudhatjuk, hogy milyen kimerítő is a törvényhozás folyamata a világ egyik legnagyobb hatalommal rendelkező embere számára, és hogy hogyan vélekedik az egészségügyi reformokról illetve a gazdasági válságról.

 

Barack Obama azonban családos ember is, és művében személyes anekdotái is megjelennek, betekintést nyújtva ezzel a volt elnök szűk, személyes körének és munkatársainak életébe is. Az A Promised Land egy kétkönyves sorozat első kötete.

 

2020 legjobb könyvei: James Shapiro: Shakespeare in a Divided America

James Shapiro kétségtelenül kitett magáért legújabb könyvében. A szerző két kulturális témaóriást választott ki – Shakespeare-t és Amerikát – és ezek találkozásának körülményeit és hatásait boncolgatja Shakespeare in a Divided America című alkotásában.

 

Minden fejezet egy másik évet mutat be, egy adott tematikával. Az első fejezet például 1833-ommal és a „fajkeveredéssel” foglalkozik, és John Quncy Adams Desdemona iránti gyűlöletét ecseteli. Az utolsó fejezet 2017-hez érkezik, és a Bal / Jobb koncepciójáról mesél, különös tekintetet fordítva a Central Parkban bemutatott Julius Caesar előadásra.

 

Ekkorra már az olvasó számára is egyértelművé válik, hogy a könyv fő témája nem Shakespeare, hanem az Egyesült Államok helyzete.

 

2020 legjobb könyvei: Anna Wiener: Uncanny Valley

Anna Wiener stílusos memoárja egyedien mutatja meg a technológia világából való kiábrándulást.

 

Megtudhatjuk, hogy Anna hogyan hagyta ott New York-i munkahelyét, ahol egy irodalmi ügynökségnél dolgozott asszisztensként, és próbált szerencsét a San Francisco-i Bay Area ígéretesnek tűnő tech vállalatainál, mint ügyfélszolgálatos munkatárs. Ebből a szemszögből kap betekintést az olvasó mindarról, ami ezen a területen történik

 

2020 legjobb könyvei: Margaret MacMillan: War

A War egy rövid, de gazdag könyv, ami egy kifejezetten mély témát dolgoz fel. Margaret MacMillan állítása szerint a háború, a maga öldöklésével és küzdelmeivel olyan intim közelségben áll az ember természetével, hogy helytelen hibaként vélekedni róla.

 

A háború az emberiség legnagyobb katasztrófáit idézte elő ugyan, de fajunk néhány legnagyobb előrelépése is ebből származott. Egyszerűen a vérünkben van, hiszen mindent befolyásol, amit teszünk, látunk és gondolunk. 

 

MacMillan minderről elképesztő könnyedséggel ír, és a könyv egyetlen oldal erejére sem válik unalmassá – sőt, a súlyos téma ellenére gyakran kifejezetten szórakoztató is.
 


érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt.

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még...

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó...

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.