Dúzsi Tamás vörösbora a világ legjobbja lett!

hirdetes

Magyar vörösbor a világ tetején – 2015

Gábor
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Február 27. és március 3. között került megrendezésre Párizsban a 21. Vinalies Internationales, ami a világ legjelentősebb nemzetközi borversenye. Idén 40 országból 3575 bort neveztek a rangos eseményre, melyből mindössze 65 bor volt magyar. 

Mindenki büszke lehet Dúzsi Tamás vörösbora

Ennek fényében kiemelkedő eredménynek számít, hogy hazánk borászai 9 aranyérmet és 11 ezüstérmet szereztek. Amire különösen büszkék lehetünk , hogy a világverseny legjobb vörösbora címet Dúzsi Tamás 2011-es évjáratú Görögszó bora nyerte.

 

A magas szakmai színvonalnak és a nevezett boroknak köszönhetően a Vinalies Internationales a világ egyik legnagyobb elistmertségű szakmai versenye, amelyet a borversenyeket értékelő listákon szinte mindenhol az első helyre tesznek. A zsűriben elismert szakemberek foglalnak helyet a világ minden tájáról.


A párizsi aranyéremmel Dúzsi Tamás rövid idő alatt két olyan elismerést mondhat magáénak, amelyek mindenképp említésre méltóak mind a hazai és a nemzetközi viszonylatban egyaránt. 2014. decemberében ugyanis ő vehette át a Magyar Bor Akadémia által gondozott Év Bortermelője 2014. megtisztelő címet is, mely a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

hirdetes
 

Mindenki büszke lehet Dúzsi Tamás vörösbora

 

Mindkét szakmai díj hatalmas elismerés Dúzsi Tamásnak, a szekszárdi borvidéknek és a magyar borásszakmának egyaránt. Legyünk rá büszkék, hogy a nagy bortelmelő nemzetek mellett egy magyar vörösbor ért fel a szakma csúcsára.


A győztes bor egy dűlőválogatás a Görögszó nevű dűlőből. A Görögszó-dűlő a szálkai hegytetőn helyezkedik el, gyakorlatilag Szekszárd városától nagyjából két kilométerre, délre. Görögszó maga a hegytetőn található.A szeles hegytetőről a pára hamar távozik, ezzel elejét véve a gombabetegségeknek, így elég könnyen kivitelezhető a bio jellegű termesztés. A terület talaja viszonylag sovány, löszös.

hirdetes


Maga a bor egy 85% cabernet franc és 15% cabernet sauvignon házasítás, amely több, mint egy éven át érlelődött barrique hordókban. A borból összesen 4000 palack készült, ezért aki szeretné magát meglepni néhány palackkal, annak érdemes időben betérnie valamelyik nagyobb borszaküzletbe. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia