Legjobb olasz őrölt kávék: Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az 5 leghíresebb olasz őröltkávé-márka, amit az egész világon imádnak


2023/09/28

Sokan el sem tudnák képzelni életüket a minőségi olasz kávé nélkül. Legyen szó a nap beindításáról, vagy egy baráti beszélgetésről a munka után, egy csésze olasz espresso fontos fix pontokat jelképez az ember hétköznapjaiban. A kávéfogyasztás (akár egyedül, akár társaságban) egy világszerte elterjedt szokás, de tudtad, hogy a presszókávé hagyománya Olaszországból származik?

Top 5 olasz kávé

Az olasz őrölt kávé története

Akárcsak sok más helyen, az egyház tagjai Olaszországban is hevesen ellenezték a kávéfogyasztást. A legelszántabb hívők egyenesen VIII. Kelemen pápához fordultak, hogy tiltsa be az „ördög italát”, azonban amikor őszentsége megkóstolta, annyira ízlett neki, hogy hivatalosan is rábólintott a kávézásra. Nem is kellett sok idő, és a kávé óriási népszerűségre tett szert Olaszországban.

 

A kávét első sorban trópusi területeken termesztik. Az olasz őrölt kávék között az Arabica, azaz az arab kávé a leggyakoribb, ami a globális kávétermelés háromnegyedét teszi ki.

Az espressónak egy fokozottan olasz eredete van, mind a kávékészítők, mind pedig a gyártási folyamat szempontjából. A manapság Olaszországban elterjedt berendezések és technikák alapja egy olyan gép prototípusa volt, amelyet először az 1855-ös párizsi világkiállításon mutattak be.

 

Az espresso kávé olasz szenvedélye és exportja

Az olasz őrölt kávé termelői szívüket-lelküket beleadják munkájukba, és folyamatosan a tökéletességre törekszenek. Az igazi kávétermelők termékük minden apró részletét ismerik, és tisztában vannak az előállításban résztvevő összes folyamattal. Mindezt persze azért, hogy a legjobb minőségű őrölt kávékat kínálhassák olasz, és nemzetközi fogyasztóiknak.

 

Az olasz őrölt kávéknak világszerte szomjas piaca van, és a kávéexport az olasz gazdaság nem elhanyagolható részét képviseli. Olaszországból többek között Franciaországba, Németországba, Oroszországba, Görögországba, Romániába és Brazíliába is exportálnak kávét, de Kínában és Dél-Koreában is nőtt az igény az elmúlt évek során az olasz kávéra.

 

A maga több, mint 800, kávégyártásban részt vevő cégével Olaszország Európa második legjelentősebb kávé-nagyhatalma (Németország mögött) a megtermelt és exportált kávé tekintetében.
 

Lapozz a következő oldalra, és mutatjuk a híres-neves olasz kávékat is, ahogyan ígertük!


érdekesség gasztronómia kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,...

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,...

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.