A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod


2021/10/26
VN

Habár az ősz eleinte kellemes lehűlést kínált a nyári forróság után, az évszak az idő előrehaladtával lassan átesett a ló túloldalára, és újabban fagyokkal indítja a reggeleket. Ha annyira nem vonz a hideg, egyre komorabb időjárás, és otthonod kényelmes melegében szeretnéd inkább lekötni magadat, akkor erre az olvasás az egyik legideálisabb időtöltés. Ha egyetértesz velünk – márpedig bizonyára azért kattintottál ide – akkor a következőkben felsorolunk néhány idén ősszel megjelenő könyvet, amikre érdemes lesz odafigyelned!

Legjobb új őszi könyvek 2021

Lauren Groff: Matrix

Lauren Groff legújabb alkotása élesen eltér eddigi modern fikcióitól, amelyek javarészt kortárs időkben fogadták az olvasót. A 2015-ben megjelent ’Fates and Furies’ például nagyon változatos perspektívában mutatta be a házasság valóságát, az idén megjelent Matrix azonban valami egészen mást kínál.

 

A történet középpontjában egy XII. századi fiatal lány, Marie de France áll, akit Franciaországból küldenek el apátnőnek el egy angol kolostorba. Habár ez önmagában nem hangzik a legizgalmasabb premisszának, újabban felkapottabbá váltak az apácákról szóló könyvek, amelyek szerzői meglepően sok kalanddal kedveskednek olvasóiknak, és Marie de France is átél egy különös megváltást a történet során.

 

Akik kedvelik Groff műveit, azok talán nehezen szokják majd meg ezt az új alkotói irányt, egy esélyt azonban mindenképpen megéri adni a műnek.

 

Colson Whitehead: Harlem Shuffle

A Pulitzer-díjas Whitehead új regénye talán nem olyan súlyos olvasmány, mint előző két könyve (’A Nickel-fiúk’ és ’A föld alatti vasút’), amit a szerző egy nagyon szórakoztató történettel ellensúlyoz. Ez a harlemi történet az 1960-as években játszódik, és egy erkölcsileg képlékeny bútorértékesítőt (Ray Carney) követ, aki belekeveredik bajkeverő unokatestvére szállodarablásába.

 

Carney többnyire tisztességes üzletét hamarosan bűnözők és korrupt rendőrök pécézik ki maguknak, és nem csak megélhetősége, hanem családja is veszélybe kerül.

 

A cselekmény rendkívül szórakoztató, Carney pedig olyan főhős, akinek szívesen drukkol az olvasó.

Joshua Ferris: A Calling for Charlie Barnes

Ha valakit magával ragadott Joshusa Ferris debütálása, a ’Then We Came to the End’, akkor az ’ A Calling for Charlie Barnes’ egy nosztalgikus visszatérésnek érződik majd ehhez a berobbanó műhöz, legalább is a komikusan egzisztenciális témájában biztosan.

 

Ez úttal Charlie Barnes alagsorában járunk, ahol a férfi évek óta igyekszik beindítani pénzügyi vállalkozását. Ahogy azonban múlik az idő, egyre kevésbé tűnik valószínűnek, hogy valaha sikerül lendületet szereznie hozzá. Egy napon azonban Charlie megtudja (pontosabban csak azt hiszi), hogy rákos, és ekkor döbben rá, hogy milyen sok időt vesztegetett el eddigi (és várhatóan már csak nagyon rövid) életéből. Ez egy egészen új eseménysorozatot indít el, amelyen az olvasó is elkíséri majd.

 

Lapozz, mert vannak még nagyon izgalmas könyv ajánlataink az őszre!


érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle.

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe...

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.