A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod


2021/10/26
VN
A legjobb új őszi könyvek 2021-ben, amiket érdemes elolvasnod
Legjobb új őszi könyvek 2021

Sarah Ruhl: Smile

Sarah Ruhl memoárja ikrei születése előtt kezdődik, amikor is az írónő élete teljes és kielégítő volt (otthon egy gyermek várta, színdarabját pedig a Lincoln Centerben játszották). Az első lapokat olvasva úgy tűnhet, hogy a visszaemlékezés csupán egy személyes útmutató ahhoz, hogy hogyan lehet egy nő egyszerre sikeres anyaként és a színházbizniszben.

 

Ruhl ikrei születése után azonban a történet drasztikus fordulatot vesz, az írónőt ugyanis Bell-féle arcidegbénulással diagnosztizálják. A betegség kontrollálhatatlan elváltozásokat okoz az ember arcán, az orvosok pedig sajnos még tudnak róla eleget, hogy ismerjék a gyógymódját.

 

A memoár a betegség kialakulását és előrehaladtát ecseteli, mindezt a szülés utáni élet, a hiúság, az ambíció, a düh és az elfogadás témái köré felépítve. A könyv továbbá egy elmélkedés arról, hogy milyen szerepet játszik az ember arca az énképében.

 

Dave Eggers: The Every

A The Every egy újabb disztópikus fikció Dave Eggers tollából, aki nem először bizonyítja magát a műfaj mestereként. A regény egy olyan világot képzel el, amelyben egy keresőmotor egyesül a világ legnagyobb e-kereskedelmi webhelyével, létrehozva ezzel a The Every nevű gigacéget.

 

Eggers egyértelműen didaktikus történetének üzenete magától értető, azonban az élvezetet a fő cselekményszál adja, amelyet az egykori erdész, manapaság pedig a The Every-nél dolgozó Delaney Wells mozgat. Wells belülről tervezi lerombolni a cégóriást, ami egy izgalmas és nagyon veszélyes kalandnak ígérkezik.

 

Justine Picardie: Miss Dior: A Story of Courage and Couture

Catherine Dior 1917-ben született a sikeres Dior család ötödik gyermekeként, és minden adott volt számára, hogy egy luxus, kényelmes életet éljen. Amikor azonban a család egy kudarcba fulladt befektetéssel elveszítette vagyonát, az álomvilág hamar szertefoszlott körülötte.

 

A lány 1935-ben elhagyta családi otthonát, és egy romos farmházba költözött a franciaországi Provence régióban. Nem sokáig maradt azonban itt, ugyanis hamarosan összeköltözött idősebb testvérével Párizsban, ahol divatkiegészítőket árult, és reménykedett, hogy vázlataira is felfigyel valaki. A második világháború természetesen az ő életébe is beleszólt, és idővel egy koncentrációs táborban találta magát, ahonnan végül élve jutott ki, és csendes körülmények között folytatta életét.

 

Habár mindig is kerülte a rivaldafényt, Picardie jóvoltából most sokkal többen megismerhetik nevét és eseménydús életének legfontosabb pillanatait.

 

Flora Collins: Nanny Dearest

A regény Sue Keller végtelenül üres New York-i mindennapjait követi. Keller húszas éveiben vált árvává, a tragédia pedig olyan mély nyomot hagyott benne, hogy élete azóta sem képes visszatérni egy stabil kerékvágásba.

 

Egy nap aztán találkozik egykori dajkájával, Annie-vel, aki gyerekkorában kulcsfontosságú szerepet töltött be Sue életében. A találkozás régi emlékeket hoz a felszínre egy olyan időszakról, amit a boldogság és szeretet jellemeztek. Annie rövidesen épp olyan fontos részévé válik Sue életének, mint egykor tette, és a lány egyre inkább azon tűnődik, hogy tényleg szép volt-e valaha minden, mint ahogyan azt emlékei elhitetik vele. A történet kibontakozásával az izgalmas thriller egyre ármányosabbá válik.

 


érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája).

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.