Legjobb vitorlás útvonalak Görögországban - Vitorlázás Görögországban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Legjobb vitorlás útvonalak Görögországban - Vitorlázás Görögországban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legjobb vitorlás útvonalak Görögországban - Vitorlázás Görögországban


2024/02/14
ZH

Ha azt tervezed, hogy vitorlázni indulsz a meseszép Görögországba, szerencsés lélek vagy, ugyanis Görögországot a vitorlázás mennyországának is tekintik! A legjobb vitorlás helyek pedig ezek!

vitorlázás Görögországban

Görögország legjobb vitorlás útvonalai


A kibontakozó görög szárazföldi és szigeti partvonal meghaladja a 16000 kilométert, és a mintegy 6000 görög sziget és szigetecske alkotja azt az egyedülálló tengeri földrajzi réfiót, ahol a vitorlázási lehetőségek kimeríthetetlennek tűnnek. Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy az általános szélviszonyok az egyes régiókban eltérően hatnak, akkor azt látjuk, hogy Görögországban a vitorlázást illetően minden területen van egy skála a vitorlázás könnyedségének vagy nehézségének fokában… mint a hegyi sípályáknál.

 

 

Az 5 legjobb szigetcsoport a görögországi hajókázáshoz


Nézzük tehát a legjobb vitorlás területeket a legkönnyebbtől a legnehezebbig csoportosítva:

 

  1. Saronic Athéntól délre
  2. Jón-tenger Görögország nyugati részén
  3. Szporádok az Égei-tenger északnyugati részén
  4. Kükládok az Égei-tenger középső déli részén
  5. Dodekanészosz az Égei-tenger keleti részén

 

A legkönyebb körutazás a Saronic-öböl, mert a vitorlázási feltételek a kezdő vitorlázók lehetőségein belül vannak még akkor is , ha a szél megerősödik. A legtöbb tengerész egyetért abban, hogy a nyári hónapokban a Jón-tenger foka nagyon közel áll a Saronic-tengerhez, valamint abban, hogy a Szporádok ritkán különböznek a Jón-tengertől.

 

A Kükládok és a Dodekanészok tekintetében megoszlanak a vélemények: egyesek a Kükládokat tartják nehezebbnek, mások pedig fordítva. Ez jobban függ az egyes klasztereken belüli adott cirkálóterülettől: minél távolabb vagyunk a szigetvédelemtől és minél közelebb vagyunk a meltemi ívhez, annál nehezebbek a hajózási körülmények, természetesen ha és amikor a meltemi erős intenzitású.

 

Azt viszont nehéz lenne megmondani, hogy melyik útvonal a legszebb, hiszen minden szigetcsoportnak meg van a maga szépsége, sokszínűségük miatt páratlan vitorlázási célpont.

 


Görögország vitorlázási útvonalak - Kükládok, Dodekanészosz, Jón-tenger, Szporádok, Saronic-öböl szigetei

 

Az Égei-tenger görög szigetei a világ legszebb és legérdekesebb körutazási területei közé tartoznak. A nyugatról és északról a görög szárazfölddel, keletről a török tengerparttal és délről Krétával határos szigetek az égkék égei vizeket a Jón-szigetek, Szporádok, Kükládok, Szaronikusok és Dodekanészosz neveket viselő szigetcsoportokban tarkítják.

 

Ez a kép tökéletesen bemutatja az útvonalakat, amiket érdemes lehet követni:

 


A korai görög civilizáció maradványai, az évszázadok óta változatlan szokások időtlen minősége és a természet egyedülálló szépsége a tengeren, az égen és a szárazföldön együtt teszik felejthetetlen élménnyé a hajózást ezeken a vizeken.


 


Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek.

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...

Behúzókötél

A behúzókötél a vitorlák behúzására, kiengedésére, szélhez való optimális...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.