notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlen fényűzés - Bemutatjuk a világ legnagyobb jachtjait!

hirdetes

A világ legnagyobb jachtjai

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan álmodoznak arról, hogy meghódíthassák a világ tengereit saját luxusjachtjuk fedélzetén. Habár a legtöbben életük során legfeljebb csak egy külföldi kikötőben láthatnak ilyen gyönyörű tengerjárókat, néhány ember számára ezek az álmok valóra váltak. Nem egy dúsgazdag milliárdos villogtatja szívesen óriási hajóit, de vajon mely hajók viszik a pálmát, ha a méretekről van szó?

Hihetetlen fényűzés - Bemutatjuk a világ legnagyobb jachtjait!

A nagyobb jachtok méretét általában hosszban szokás mérni, de a vízkiszorítás egy sokkal pontosabb képet fest a hajók valódi méretéről. A vízkiszorítás nem más, mint a hajó által kiszorított víz súlya, ami megegyezik a hajó és annak rakomány illetve utasai súlyának összegével. Ezt az értéket tonnában szokás mérni, a hosszt pedig méterben. A következő felsorolás a hosszt veszi alapul.

 

10. Yas – 141 méter

A Yas az Al Nahyan családé, ahogy a később következő hajók közül két másik is. A jacht Hamdan bin Zayed Al Nahyan sejk tulajdona, aki az Egyesült Arab Emírségek elnökének (Jalifa bin Zayed Al Nahayan) féltestvére. A Yas valaha egy holland haditengerészeti fregatt volt, és a HNLMS Piet Hein nevet viselte. Később a Pierrejean Design Studio tervei alapján Abu Dhabiban jachttá alakították át. A jacht ritkán hagyja el az ország vizeit.

hirdetes

 

9. El Mahrousa – 146 méter

Az El Mahrousa 1863-ban készült el, és sokáig Egyiptom fejedelmi jachtjaként szolgált Khedive Ismail egyiptomii alkirály tulajdonaként. Később a hivatalos elnöki jachttá vált. Ez volt az első tengeri jármű, amely 1869-ben áthajózott a Szuezi-csatornán, majd 2015-ben ismét elsőként az új Szuezi-csatornán. Az El Mahrousa a világ legöregebb még ma is működő szuperjachtja, és jelenleg az egyiptomi haditengerészet gondoskodik róla, és csak évente 3 alkalommal hajózik ki.

hirdetes

 

8. Prince Abdulaziz – 147 méter

A Prince Abdulaziz Szaúd-Arábia első fejedelmi jachtja, Szalman szaúdi király büszkesége. A hajó általában Görögországban állomásozik (ahol sok arab fejedelem tartja hajóit), de időnként felbukkan Merbella, Franciaország és más olyan helyek partjai közelében, ahol a király nyári palotái vannak. A Prince Abdulaziz 1984-ben készült el Dániában, és eredetileg Fahd király tulajdona volt, és minden bizonnyal legfiatalabb fiáról, Abdul Azziz bin Fahd hercegről kapta a nevét.

A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda... Tovább

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 209

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek hajó tenger,óceán