notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg te is Magyarország legszebb borbirtokait!

hirdetes

Magyarország legszebb borbirtokai

Ilyés Zsófia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A bor turizmusa egyre nagyobb tereket hódít meg Magyarországon, számos remek pincészet kínálja jobbnál jobb borait, melyek közül nem egy már világszerte híressé vált. Most megmutatom neked kis Hazánk legszebb borbirtokait, melyeket nem szabad kihagynod!

 

Ismerd meg te is a legszebb borbirtokokat Magyarországon!

1. Csopak – Petrányi Pince

 


2001-ben nyitotta meg kapuit a Csopak erdő alatti részén, a Szitahegyi dűlőben fellelhető Petrányi Pincészet, mely egyre nagyobb tereket hódít meg. Csak is kézműves borok készülnek itt, egy szezon alatt majdnem 20 000 palacknyi bor kerül ki kezük alól és a szuper panorámát kínáló kóstolóterem is nem régen nyitotta meg kapuit, ahol tökéletesen ki lehet kapcsolódni.

 

 


 

 

 

2. Monoszló – Liszkay Borkúria

 


A Liszkay kúria története igen kalandos, hiszen tulajdonosa egy vadászat alkalmával talált rá egy régi, elhagyatott pincére a Káli – medencében, majd olyannyira beleszeretett, hogy rögtön meg is vásárolta az épületet.
Ekkor még nem tervezte hogy itt később borászat nyílik, ám nem sokkal a vásárlás után megtudta, az itt lévő természeti adottságok Hazánk egyik legértékesebb helyévé teszik a dűlőt.


Erre rá pár évre a család a környéken lévő szőlőterületeket is felvásárolta, majd ujjáültette őket és a 300 éves pince is teljes körű felújításon esett át.
Ma már igazi borkomplexum ez, hiszen ez borászat, pince és egy 9 szobás medencés luxus szálláshely is.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

3. Káptalantóti – Istvándy Pince

 


Az Istvándy nevet viselő család története évszázadokkal ezelőttre, az 1800-as évek elejére nyúlik vissza és rengeteg módon gazdálkodtak. A bortermelés a legfontosabb és legkiemelkedőbb volt ezek közül mindig is, ez pedig mind a mai napig érvényben van, hírnevüket méltán viselik.


A Badacsony borvidékén termő kéknyelű szőlő a legkiemelkedőbb a boraik közül, erre különös figyelemmel vannak, de az Olaszrizling és a Szürkebarát is igen nagy közkedveltségnek örvend.

 

 

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 

Ismerd meg te is a legszebb borbirtokokat Magyarországon!

4. Etyek – Etyeki Kúria Borgazdaság

 


Húsz éve, 1996-ban alakult az Etyeki Kúria, akkor még csak alig két hektárnyi szőlőtermesztésre hasznosított területtel, ám olyan hamar híre ment a jó bornak, hogy nem sokára a környék vezető borászatává nőtte ki magát.


200-ben nagy felújításokon esett át, a feldolgozó részleg korszerűsítve lett, kellemes borkóstoló helyiséget kapott, Alcsútdobozon pedig megkezdődtek a szőlők telepítése, ennek köszönhetően ma már majdnem húsz hektárnyi részen folyik a termelés. Az Etyek és budai borvidéken termelt Pinot Noir az elsők között volt, ez később világhírűvé tette a pincészetet.

hirdetes

 

 


 

 

 

5. Szekszárd – Fekete Borpince

 


A Fekete Borpince tulajdonosa a családi hagyományokat megőrizve kezdett bele a bortermelésbe, mely a kilencvenes évektől családi vállalkozásként működik. Majdnem tíz hektárnyi területen folyik a szőlőtermesztés, melyből évente 50 000 palacknyi bort dobnak piacra.

 

 


 

 

 

6. Érsekhalma – Anna Borház

 


Ez az apró, hagyományokat követő borház 1998. óta foglalkozik a borászat mesterségével a Hajós – Bajai Borvidékhez tartozó Érsekhalmán.


Nem csak borkóstolás, hanem pince, valamint az ültetvények megtekintésére is lehetőség van, melyet gondosan megszerveznek. Aki megéhezne, az pedig ne hagyja ki a kemencében vagy bográcsban készült finomságokat sem!

 

 

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 156

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia utazás