Nézd meg te is Magyarország legszebb borbirtokait!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Magyarország legszebb borbirtokai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyarország legszebb borbirtokai


2016/05/17

A bor turizmusa egyre nagyobb tereket hódít meg Magyarországon, számos remek pincészet kínálja jobbnál jobb borait, melyek közül nem egy már világszerte híressé vált. Most megmutatom neked kis Hazánk legszebb borbirtokait, melyeket nem szabad kihagynod!

 

Ismerd meg te is a legszebb borbirtokokat Magyarországon!

1. Csopak – Petrányi Pince

 


2001-ben nyitotta meg kapuit a Csopak erdő alatti részén, a Szitahegyi dűlőben fellelhető Petrányi Pincészet, mely egyre nagyobb tereket hódít meg. Csak is kézműves borok készülnek itt, egy szezon alatt majdnem 20 000 palacknyi bor kerül ki kezük alól és a szuper panorámát kínáló kóstolóterem is nem régen nyitotta meg kapuit, ahol tökéletesen ki lehet kapcsolódni.

 

 


 

 

 

2. Monoszló – Liszkay Borkúria

 


A Liszkay kúria története igen kalandos, hiszen tulajdonosa egy vadászat alkalmával talált rá egy régi, elhagyatott pincére a Káli – medencében, majd olyannyira beleszeretett, hogy rögtön meg is vásárolta az épületet.
Ekkor még nem tervezte hogy itt később borászat nyílik, ám nem sokkal a vásárlás után megtudta, az itt lévő természeti adottságok Hazánk egyik legértékesebb helyévé teszik a dűlőt.


Erre rá pár évre a család a környéken lévő szőlőterületeket is felvásárolta, majd ujjáültette őket és a 300 éves pince is teljes körű felújításon esett át.
Ma már igazi borkomplexum ez, hiszen ez borászat, pince és egy 9 szobás medencés luxus szálláshely is.

 

 

 

 

 

 

3. Káptalantóti – Istvándy Pince

 


Az Istvándy nevet viselő család története évszázadokkal ezelőttre, az 1800-as évek elejére nyúlik vissza és rengeteg módon gazdálkodtak. A bortermelés a legfontosabb és legkiemelkedőbb volt ezek közül mindig is, ez pedig mind a mai napig érvényben van, hírnevüket méltán viselik.


A Badacsony borvidékén termő kéknyelű szőlő a legkiemelkedőbb a boraik közül, erre különös figyelemmel vannak, de az Olaszrizling és a Szürkebarát is igen nagy közkedveltségnek örvend.

 

 

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 

Ismerd meg te is a legszebb borbirtokokat Magyarországon!

4. Etyek – Etyeki Kúria Borgazdaság

 


Húsz éve, 1996-ban alakult az Etyeki Kúria, akkor még csak alig két hektárnyi szőlőtermesztésre hasznosított területtel, ám olyan hamar híre ment a jó bornak, hogy nem sokára a környék vezető borászatává nőtte ki magát.


200-ben nagy felújításokon esett át, a feldolgozó részleg korszerűsítve lett, kellemes borkóstoló helyiséget kapott, Alcsútdobozon pedig megkezdődtek a szőlők telepítése, ennek köszönhetően ma már majdnem húsz hektárnyi részen folyik a termelés. Az Etyek és budai borvidéken termelt Pinot Noir az elsők között volt, ez később világhírűvé tette a pincészetet.

 

 


 

 

 

5. Szekszárd – Fekete Borpince

 


A Fekete Borpince tulajdonosa a családi hagyományokat megőrizve kezdett bele a bortermelésbe, mely a kilencvenes évektől családi vállalkozásként működik. Majdnem tíz hektárnyi területen folyik a szőlőtermesztés, melyből évente 50 000 palacknyi bort dobnak piacra.

 

 


 

 

 

6. Érsekhalma – Anna Borház

 


Ez az apró, hagyományokat követő borház 1998. óta foglalkozik a borászat mesterségével a Hajós – Bajai Borvidékhez tartozó Érsekhalmán.


Nem csak borkóstolás, hanem pince, valamint az ültetvények megtekintésére is lehetőség van, melyet gondosan megszerveznek. Aki megéhezne, az pedig ne hagyja ki a kemencében vagy bográcsban készült finomságokat sem!

 

 

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 


gasztronómia utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden...

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.