Íme az USA irigylésre méltó egyetemi könyvtárai.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Irigylésre méltó egyetemi könyvtárak: ezeken a helyeken tanulhatnak a diákok az USA-ban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Irigylésre méltó egyetemi könyvtárak: ezeken a helyeken tanulhatnak a diákok az USA-ban


2018/04/10
CZs

Lássuk be, ma már a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak nem igazán van okuk elhagyni kényeslmes szobáikat, ha bármilyen információra szükségük van tanulmányaikhoz. Azonban még a mérhetetlen mennyiségű internetes információ sem képes a számítógépek előtt tartani a fiatalokat, amikor a beadandók vagy a közelgő vizsgák gomolyfelhői megjelennek a horizonton. Ilyenkor csak egy hely biztosítja számukra mindazt, amire ilyenkor szükségük van – az egyetemi könyvtár. Vessünk egy pillantást az USA legszebb létesítményeire!

Íme az Egyesült Államok legszebb egyetemi könyvtárai

Klarchek Information Commons, Loyola University Chicago

Listánk egy szokatlanul modern (legalább is a többi felsorolthoz képest) könyvtárral nyit. A Klarchek első sorban nem külsejével, hanem a beltérből nyíló páratlan kilátással nyűgözi le az ide érkezőket. A szinte csak üvegből álló homlokzat a közeli Michigan-tóra néz.

 

Cook Legal Research Library, University of Michigan Law School

Nincs igazán jó szó, ami jellemezhetné azt a vizuális hatást, amelyet a Cook Legal Kutatókönyvtár nyújt. Nem hogy más könyvtárak, sok katedrális is eltörpül emellett a mesébe illő angol-gótikus épület mellett. Az ablakokat majdnem kétszáz egyéb felsőoktatási intézmény címerei díszítik.

 

 

George Peabody Library, Johns Hopking University

A Marylandi Baltimore városában rejtőzik ez a belülről lélegzetelállító épület, ami nem más, mint a Johns Hopkins Egyetem könyvtára. A középső rész világítását az óriási tetőablak biztosítja, lent pedig fekete és fehér márvány padlózat biztosítja az épület páratlan eleganciáját. Az 1866-ban nyílt könyvtár nyilvánosan is látogatható.

 

 

Clark Library, University of California, Los Angeles

A William Andrews Clark Emlékkönyvtár ugyan nem az UCLA (University of California, Los Angeles) területén helyezkedik el, de valóban az egyetem tulajdonát képezi. A mutatós épületet William Adnrews Clark Jr. adományozta az intézménynek az egykori szenátor édesapja emlékére. A könyvtár stílusában látványosan ötvözi az angol és az olasz irányzatokat, falai pedig többek között a világ legnagyobb Oscar Wilde gyűjteményét rejtik.

 

 

Suzzallo Library, University of Washington

A University of Washington általánosságban egy kifejezetten szép helynek mondható, amit többek között elhelyezkedésének, tájépítészetének és – ha a könyvtáráról van szó – mesteri építészeti megoldásainak köszönhet. Gótikus megjelenése miatt jobban hasonlít egy templomhoz, mint egy könyvtárhoz, azonban ezzel nincs egyedül az itt felsorolt létesítmények között.

 

 

Riggs Library, Georgetown University

A Riggs Georgetown városi könyvtára volt 1891 és 1970 között, és egyike a mára már ritkábbá vált amerikai öntöttvas-szerkezetű könyvtáraknak. Valójában gyakrabban használják különböző rendezvények helyszíneként, mint tanulási célokra.

 


érdekesség kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10...

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...

Catamaran

            ...

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek...

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.