notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme az USA irigylésre méltó egyetemi könyvtárai.

hirdetes

Irigylésre méltó egyetemi könyvtárak: ezeken a helyeken tanulhatnak a diákok az USA-ban

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Lássuk be, ma már a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak nem igazán van okuk elhagyni kényeslmes szobáikat, ha bármilyen információra szükségük van tanulmányaikhoz. Azonban még a mérhetetlen mennyiségű internetes információ sem képes a számítógépek előtt tartani a fiatalokat, amikor a beadandók vagy a közelgő vizsgák gomolyfelhői megjelennek a horizonton. Ilyenkor csak egy hely biztosítja számukra mindazt, amire ilyenkor szükségük van – az egyetemi könyvtár. Vessünk egy pillantást az USA legszebb létesítményeire!

Íme az Egyesült Államok legszebb egyetemi könyvtárai

Klarchek Information Commons, Loyola University Chicago

 

Listánk egy szokatlanul modern (legalább is a többi felsorolthoz képest) könyvtárral nyit. A Klarchek első sorban nem külsejével, hanem a beltérből nyíló páratlan kilátással nyűgözi le az ide érkezőket. A szinte csak üvegből álló homlokzat a közeli Michigan-tóra néz.

 

 

 

Cook Legal Research Library, University of Michigan Law School

 

Nincs igazán jó szó, ami jellemezhetné azt a vizuális hatást, amelyet a Cook Legal Kutatókönyvtár nyújt. Nem hogy más könyvtárak, sok katedrális is eltörpül emellett a mesébe illő angol-gótikus épület mellett. Az ablakokat majdnem kétszáz egyéb felsőoktatási intézmény címerei díszítik.

 

 

George Peabody Library, Johns Hopking University

 

A Marylandi Baltimore városában rejtőzik ez a belülről lélegzetelállító épület, ami nem más, mint a Johns Hopkins Egyetem könyvtára. A középső rész világítását az óriási tetőablak biztosítja, lent pedig fekete és fehér márvány padlózat biztosítja az épület páratlan eleganciáját. Az 1866-ban nyílt könyvtár nyilvánosan is látogatható.

hirdetes

 

 

Clark Library, University of California, Los Angeles

 

A William Andrews Clark Emlékkönyvtár ugyan nem az UCLA (University of California, Los Angeles) területén helyezkedik el, de valóban az egyetem tulajdonát képezi. A mutatós épületet William Adnrews Clark Jr. adományozta az intézménynek az egykori szenátor édesapja emlékére. A könyvtár stílusában látványosan ötvözi az angol és az olasz irányzatokat, falai pedig többek között a világ legnagyobb Oscar Wilde gyűjteményét rejtik.

 

 

Suzzallo Library, University of Washington

hirdetes

 

A University of Washington általánosságban egy kifejezetten szép helynek mondható, amit többek között elhelyezkedésének, tájépítészetének és – ha a könyvtáráról van szó – mesteri építészeti megoldásainak köszönhet. Gótikus megjelenése miatt jobban hasonlít egy templomhoz, mint egy könyvtárhoz, azonban ezzel nincs egyedül az itt felsorolt létesítmények között.

 

 

Riggs Library, Georgetown University

 

A Riggs Georgetown városi könyvtára volt 1891 és 1970 között, és egyike a mára már ritkábbá vált amerikai öntöttvas-szerkezetű könyvtáraknak. Valójában gyakrabban használják különböző rendezvények helyszíneként, mint tanulási célokra.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk... Tovább

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 229

Átlagos értékelés: 4.7