5 csodálatos hely a nagyvilágból, ahova el kell jutni egyszer

hirdetes

5 csodálatos hely a nagyvilágból

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A luxushotelek folyamatosan azon versengenek, hogy megteremtsék vevőik számára a lehető leggyönyörűbb és legideálisabb környezetet. Azonban ezekkel a természetfölötti szépséggel rendelkező helyekkel még ők se vehetik fel a versenyt.

Gyönyörű helyek

Mésztufa teraszok – Pamukkale, Törökország

 

Talán meg se kell említenem, hogy ezek a mésztufa teraszok az UNESCO Világörökség részei. Első látásra meglepően hasonlítanak a hóra és a jégre, viszont nem olvadnak el a forró, törökországi napon. Ezek a mésztufa rétegek kalciummal telített vízből alakultak ki a vulkáni tevékenységnek köszönhetően. A megkeményedett kalciumon folyamatosan ömlik le a víz és amikor a nap visszatükröződik benne, szürreális látványt nyújt. Ez is azoknak a helyeknek az egyike, ahova mindenféleképpen el kell jutni egyszer.

Gyönyörű helyek

Ez a különleges hely Zambiában található, de nem való félős embereknek. Bár a víz nem sodor le a magasból, viszont ha lenéz az ember, 355 méteres magasságból csodálhatja meg a Viktória vízesést. A medence amúgy eléggé sekély és egy biztonságos kőfal védi a benne fürdőzőket attól, hogy lesodorja őket a víz. Viszont a tudat, hogy egy 355 méteres szakadék felett fürdőzünk a vízben, ad egy kis adrenalinlöketet. Ez a természet által kialakított medence viszont nem mindig biztonságos. Augusztus és január között ajánlatos csak benne fürdeni, mert a száraz évszakban alacsonyabb a vízszintje.

Gyönyörű helyek

Ettől a vízeséstől már nem szökik fel úgy az adrenalinszintünk, mint az előzőétől, viszont ez a hely is legalább annyira lenyűgöző, mint az eddig bemutatottak. A Kuang Si vízesés legalább 60 méter magas, de ez nem olyan szembetűnő, mert lépcsőzetesen alakult ki. A víz megtölti a sekély medencéket és így áramlik végig a lépcsőkön. Ez a gyönyörű, háromlépcsős vízesés Laosban található a Luang Prabang közelében.

Gyönyörű helyek

Ausztrália több tucat ehhez hasonló árapály medencének ad otthont a part mentén, de kétségtelenül a Cooge Beach közöttük a legszebb. Amikor jön a dagály és a víz ellepi a medence falait, nehéz megmondani, hogy hol van a határ a medence és az óceán között. A Sydneyben található medencék többsége természetes kőmedencének indult, azonban sokat dolgoztak azon, hogy ezeket a helyeket még kényelmesebbé tegyék, ezért korlátokat húztak fel és néhány helyen vasbetonnal korrigálták a kényelmetlenebb részeket. Így ezek a medencék félig mesterségesen, félig a természet alakultak ki.

Gyönyörű helyek

Ez a patak Portugáliában található az Azori-szigetek őserdőiben. Ez a víz azért különleges, mert rendkívül kellemes, meleg ásványvíz áramlik a felszínre a forrásból. A sziklafal, ahonnan a víz a felszínre töl, érdekes rozsdaszínű.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be Tovább

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes