Nézd meg te is Hazánk egyik legszebb barokk kastélyát!

hirdetes

Hazánk legszebb barokk kastélya, a Grassalkovich – kastély

Ilyés Zsófia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A fővárostól alig egy órás kocsiúttal vagy akár tömegközlekedéssel is elérhetjük Magyarország egyik legszebb, barokk stílusban épült kastélyát, mely évente több ezer látogatót fogad, el is mondom miért!

 

Ismerd meg te is Hazánk egyik legszebb barokk stílusú kastélyát Gödöllőn!

Gödöllőn bukkanhatunk rá apró Hazánk egyik legszebb, barokk stílusban épült kastélyára, melyet tömegközlekedéssel és autóval is alig egy órás utazással érhetünk el.


A 15. században Gödöllőt és környékét még alig lakták emberek, ebben az időben a dokumentumokban még a Szadai család birtokaként jegyezték, ezután Nagy Lajos királyunk Pohárnok Péter számára nyújtotta át ajándékként.


Az itt épült Gödöllői Királyi Kastély Magyarország egyik legszebb és legnagyobb kastélya, melynek építése 1741-ben kezdődött meg és egészen 1759-ig eltartott, ám a látvány és a belefektetett munka magáért beszél.

hirdetes


Az idő múlásának során rengeteg átalakításon és változtatáson ment keresztül, ám pompájából és eredeti szépségéből máig nem veszített semmit.

 

 

 

 

 

A legnagyobb változtatásokat és újításokat I. Grassalkovich Antal végezte el rajta, ő a 18. században lett a környék és a kastély tulajdonosa is.


Bölcs ember lévén nagy figyelmet fordított a területeinek jövedelmezőségére és annak normális mederben való folyására, vagyona nagy részét pedig a köznép fejlődésére, javára fordította, az ő érdeme az is, hogy Gödöllő 1763-tól már mezővárosnak számít.

hirdetes


Mivel fontosnak tartotta a templomok építését, melyből birtokain összesen 35 darab volt, a kastélyban is felépíttetett egy gyönyörű és ámulatba ejtő templomot.


Itt folytak fontos ülések Kossuth vezetésével az 184-49-es szabadságharc idején is, hiszen fontos kérdés volt a Habsburgok tróntól való megfosztása, hiszen Hazánk önálló államként kívánt működni.

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a... Tovább

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes