Íme a világ legszebb öblei, melyeket neked is látnod kell!

hirdetes

Ismerd meg a világ legszebb öbleit!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Világunk tele van szebbnél szebb tájakkal, és ezalól az öblök sem kivételek. Most összegyűjtöttük a legszebbeket, a Föld minden részéről!

Ismerd meg te is a világ legszebb öbleit!

1. Kotori-öböl

Ez az öböl az Adriai tengeren található, Montenegróban. Európa legszebb öblei közé tartozik, és nem egyszer keverik össze a fjordokkal, pedig a valóságban ez egy víz alatti kanyon. Az öböl partjain számos festői szépségű városka található, olyanok mint Perast vagy Risan, és nem egy strand is ki van alakítva az ideérkezők számára.

 

 

2. Guanabara-öböl

Brazília dél-keleti partjain bukkanhatunk rá erre a valóságos csodára, trópusi erdők, strandok, sziklák, és Rio de Janeiro városa által alkotott körben. Felfedezésére 1502-ben, Újévkor került sor Gaspar de Lemos portugáliai születésű felfedező által, és Rio de Janeironak, azaz Januári Folyónak nevezte el, hiszen nem tudta, hogy mi is ez valójában, így hát folyónak nézte. Mostani nevét később kapta.

hirdetes

 

 

3. Ha Long-öböl

Nevének szó szerinti fordítása „Leszálló Sárkányt” jelent, és Vietnám legnépszerűbb látnivalója, hiszen 120 km hosszú partvonallal, és több ezer mészkő szigettel rendelkezik, amit iszonyúan sűrű dzsungel ural. Nem egy szigeten „lebegő” halászfalvak vannak, hiszen tavak borítják, másokon pedig lépni alig lehet a sok barlangtól.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek szerelem tenger,óceán túra utazás

Szótár

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a... Tovább

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes