Íme a világ legszebb öblei, melyeket neked is látnod kell!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ismerd meg a világ legszebb öbleit!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ismerd meg a világ legszebb öbleit!


2024/01/03

Világunk tele van szebbnél szebb tájakkal, és ezalól az öblök sem kivételek. Most összegyűjtöttük a legszebbeket, a Föld minden részéről!

Ismerd meg te is a világ legszebb öbleit!

1. Kotori-öböl

Ez az öböl az Adriai tengeren található, Montenegróban. Európa legszebb öblei közé tartozik, és nem egyszer keverik össze a fjordokkal, pedig a valóságban ez egy víz alatti kanyon. Az öböl partjain számos festői szépségű városka található, olyanok mint Perast vagy Risan, és nem egy strand is ki van alakítva az ideérkezők számára.

 

2. Guanabara-öböl

Brazília dél-keleti partjain bukkanhatunk rá erre a valóságos csodára, trópusi erdők, strandok, sziklák, és Rio de Janeiro városa által alkotott körben. Felfedezésére 1502-ben, Újévkor került sor Gaspar de Lemos portugáliai születésű felfedező által, és Rio de Janeironak, azaz Januári Folyónak nevezte el, hiszen nem tudta, hogy mi is ez valójában, így hát folyónak nézte. Mostani nevét később kapta.

 

3. Ha Long-öböl

Nevének szó szerinti fordítása „Leszálló Sárkányt” jelent, és Vietnám legnépszerűbb látnivalója, hiszen 120 km hosszú partvonallal, és több ezer mészkő szigettel rendelkezik, amit iszonyúan sűrű dzsungel ural. Nem egy szigeten „lebegő” halászfalvak vannak, hiszen tavak borítják, másokon pedig lépni alig lehet a sok barlangtól.

 

4. San Francisco-öböl

Erre az öbölre a kaliforniai partoknál bukkanhatunk rá, és az amerikai Nyugat második legnagyobb területe van itt, több mint 8 millió lakossal, melynek San Francisco a pénzügyi központja, a legtöbb ember pedig San Joséban él. Itt található az Alcatraz sziget is, amelyen 1963-ig működött a híres börtön, a látvány pedig a Golden Gate-híddal lesz teljes, mely a Csendes-óceán felé nyitja meg az öböt.


 

5. Új-Zéland öble

Új-Zéland legnépszerűbb látványossága ez az öböl, melyet 144 sziget tesz színessé, homokos strandokkal, gazdag tengeri élővilággal. Élnek itt bálnák, delfinek, és pingvinek is, épp ezért senkit sem lep meg hogy kedvelt vitorlázási helyszín, és történelmi jelentőséggel is bír, hiszen ez volt az első olyan terület Új-Zélandon, ahol európai emberek telepedtek meg. 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a...

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát...

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.