Csodálatos szökőkutak, a Föld minden tájáról!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Föld legszebb szökőkútjai! - ezeket látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Föld legszebb szökőkútjai! - ezeket látnod kell!


2016/05/07

Ma a fejlett technikának és a tudománynak köszönhetően alig létezik lehetetlen az ember számára, így van ez az építészet terén is. Földünk tele van lenyűgöző és káprázatos építményekkel, melyek láttán elakad a szavunk. Ismerd meg te is a Világ leglátványosabb szökőkutait!

 

Ezeket a gyönyörű szökőkutakat mindenkinek látnia kell!

1. Szingapúr – a Jólét szökőkútja

 

Ez a szökőkút a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, mely szerint ez a világ legnagyobbja. Esténként az erre járókat igazi lézer show kápráztatja el, mely láttán csak tátott szájjal tudunk állni.

 

 


 

 

 

2. Barcelona – Montjuic Magic Fountain

 

A barcelonai szökőkút még 1929-ben épült a Világkiállításra, 1992-ben pedig az itt tartandó olimpia végett teljes mértékben felújították.
A látványosság gyönyörű fény, valamint hangjátékkal vonzza magához a látogatókat, valamint számos turista is csak e látvány miatt jön el ide.

 

 


 

 

 

3. Tivoli – Fontana di Tivoli

 

Tivoliban létezik egy meseszép kert, a Villa d'Este, ahol csodálatos szökőkutak tárulnak elénk, rengetegen érkeznek ide az Olaszországba érkező turisták közül. Az itt fellelhető palota még a XVI. században épült, Ippolito d'Este bíboros jóvoltából. Ebben a kertben nem csak egy, hanem több, mint 200 szökőkútban gyönyörködhetünk.

 

 

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

 

Ezeket a gyönyörű szökőkutakat mindenkinek látnia kell!

4. Moszkva – Népek Barátsága szökőkút

 

A régi Szovjetunió fővárosában, Moszkvában találhatunk rá erre a szökőkútra, melynél 16 arannyal bevont szobrot találhatunk, ami a régi szovjet tagköztársaságokat szimbolizálja. Ha a nap lemegy, a kút 16 színt váltogat magán, minden órában, mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

 

 


 

 

 

5. Róma – Trevi Kút

 

Fellini munkáját dicséri ez a világszerte ismert, már-már remekműnek számító szökőkút, melyet a XVII. században emeltek. Legenda is övezi, mely szerint ha egy pénzérmét dobunk a vízbe, biztosan visszatérünk később is Rómába, az örökké élő városba.

 

 


 

 

 

6. Szentpétervár – Sámson szökőkút

 

Orosz Versaille néven emlegetjük azt a palotát, ahol a lenyűgöző kertekhez ékszerként kapcsolódik a Sámson – szökőkút, melyet az 1730-as években emeltek ide.

 

 

 


érdekességek kreatív utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.