notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így fest a világ legveszélyesebb útszakasza

hirdetes

Bemutatjuk a legveszélyesebb határszakaszt a világon

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs rá jobb szó, elképesztően bizarr az Észak és Dál-Koreát elválasztó határszakasz. Sok furcsaságot hallottunk és láttunk már, de ami ott van, az enyhén szólva sem minden napi.

Veszélyes határ

Bemutatjuk most az Észak és Dél-Korát elválasztó határt. Nézzük is meg, hogy miért is alakulhatott ez ki. Adva volt tehát a háború, melyet a két ország vívott anno. A Koreai háború 1950. június 25. – 1953. július 27. között zajlott, de hivatalosan nem lett vége a mai napig sem, mivel nem békeszerződéssel, hanem csak fegyverszüneti megállapodással zárták le. Ilyenkor-mivel béke nem született- kialakulnak olyan területek, melyekről a két addig (és azóta is) hadban álló fél nem tud(ott) megállapodni. Ezt nevezik semleges területnek, vagy népszerű nevén demarkációs vonalnak. 

 

A demilitarizált övezet úgy néz ki a két ország közt ez esetben, hogy 258 kilométer hosszú és átlagosan 4 kilométer széles. Van azonban egy pont, ahol nem 4 km, hanem sokkal kisebb a távolság. Ez Panmunjon városa, ami egy lényegében elnéptelenedett kisváros, mely az ún. Közös Biztonsági Terület. Itt szokták megejteni a hivatalos találkozókat a két ország közt (már amikor van ilyen, mert hogy az se volt már jó régen).55 km távolságra fekszik Dél-Korea fővárosától, Szöultól. A következő oldalon pedig eláruljuk, hogy ez miért is olyan fontos.

hirdetes

 

Veszélyes határ

Azért is fontos ez az információ, mivel ez a hely egy valódi turistalátványosság. Mivel ez a hely elképesztően veszélyes még  mindig (hiába nem zajlanak erre már rég óta harcok), a turistáknak alá kell írniuk egy papírt, amiben is elfogadják, hogy ezen a helyen akár bajuk is eshet és hogy saját felelősségükre látogatják meg Panmunjont. 

hirdetes

 

 

Mint minden látványosságnak, itt is van egy olyan rész, aminek a legnagyobb a népszerűsége. Ez a városka központjában lévő kék épület, ahol a két ország képviselői találkozni szoktak alkalmanként. Elképesztő érzés lehet, amint az emberre 4 , az ENSZ kötelékébe tartozó katona vigyáz egyszerre.Márpedig itt ez történik. Külön szabályok is vannak, melyeket be kell tartaniuk az ide jövő turistáknak. Külön öltözködési etikett van, melyre szigorúan ügyelnek, de a katonákra mutatni, hozzájuk szólni, vagy a szemükbe nézni is tilos. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol... Tovább

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek