Lenyűgöző szépségek a világ minden tájáról!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lélegzetelállító szépségek a világ minden tájáról!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lélegzetelállító szépségek a világ minden tájáról!


2016/04/21

Földünk iszonyatosan sokszínű állatvilága közül a madarak szépsége kiemelkedő, számos színpompás és lélegzetelállító szárnyas csoda szeli át az egeket. Most megmutatom nektek közülük a legszebbeket, látnotok kell! :)

 

Lenyűgöző és lélegzetelállító szépségek a világból!

1. Páva

 

E gyönyörű, talán a Földön a legszebb madár származási helye India, kék páva néven is ismert, India nemzeti jelképe. Szépsége már mitológiai és olyannyira lenyűgözte már a régi idők embereit is, hogy kétezer éve meg is szelídítették, azóta számos országba be lett telepítve. Már két éves korukban ivarérettek lesznek, ám a magával ragadó, legyezőt formáló farktollaik egészen hat éves korukig nőhetnek.

 

 


 

 

2. Sárgaszárnyú ara

 

Ez a madár Honduras nemzeti madara, élőhelye egészen Mexikótól Kolumbiáig terjed, de megfordul Peruban és Bolíviában is. Alapvetően skarlátvörös színben pompázik, háta, valamint farokcsíkja világoskék színű, szárnyai 40, a madár hossza pedig 90 centiméter. Leginkább szavannákon, esőerdőkben és sík vidékeken fekvő esőerdőkben él.

 

 


 

 

3. Pápapinty

 

Leginkább Mexikóban, valamint az USA délkeleti részén él, telelni pedig a Bahamákon és Kubában szokott. Hímje Észak-Amerika legszínesebb madara, kék fejjel, zöldes szárnyakkal, rózsaszín testaljjal, bár a tojó inkább rejtőzködő, barnás színt visel és 3-4 tojást rak le csészealj alakot öltő fészkükbe.

 

 

 

Lenyűgöző és lélegzetelállító szépségek a világból!

4. Narancstrupiál

 


Kanadától egészen Texasig él, pici, 17-18 centiméteres madár, 20-30 centiméteres szárnyfesztávolsággal. Felső szárnyfedő tollazatai, farokcsíkja, és az alsó testrészek mind-mind tüzes narancssárga színben pompáznak, mely tökéletesen harmonizál a fekete tollakkal.

 

 

 

 

 

5. Szivárványlóri

 


Kelet-Ausztrália erdős vidékeinek gyakori lakója ez a színpompás papagáj, azonban Új-Guniea, valamint a körülötte fellelhető csendes-óceáni szigeteken is megtalálható. Tolla igen színes, háta zöld, feje kék, melle narancsvörös, hasa sötét ibolyaszín, farka pedig rikító zöld színben pompázik. Nagyon jól mászik fára, hangja pedig éles és fülsüketítő,ám nem mindig, hiszen gyakran kellemesen csicsereg is.

 

 


 

 

6. Tarka vércse

 

Dél-Amerika, Észak-Amerika és Közép-Amerika honos sólyomalakú madara, akár 56 centiméteres szárnyfesztávolsággal. A fej rész, azaz tarkója, fejteteje, valamint arca egy része kékesszürke színt visel, míg szárnyai szintén kékesszürkék, fekete rajzolattal, háta és farka vörösesbarna, farokvége pedig fehér csíkokkal díszített. Gyengébb fajta a sólymok közül, ennél fogva zsákmánya sokkal kisebb és gyengébb mint átlagosan.

 

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.