notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lenyűgöző szépségek a világ minden tájáról!

hirdetes

Lélegzetelállító szépségek a világ minden tájáról!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Földünk iszonyatosan sokszínű állatvilága közül a madarak szépsége kiemelkedő, számos színpompás és lélegzetelállító szárnyas csoda szeli át az egeket. Most megmutatom nektek közülük a legszebbeket, látnotok kell! :)

 

Lenyűgöző és lélegzetelállító szépségek a világból!

1. Páva

 

E gyönyörű, talán a Földön a legszebb madár származási helye India, kék páva néven is ismert, India nemzeti jelképe. Szépsége már mitológiai és olyannyira lenyűgözte már a régi idők embereit is, hogy kétezer éve meg is szelídítették, azóta számos országba be lett telepítve. Már két éves korukban ivarérettek lesznek, ám a magával ragadó, legyezőt formáló farktollaik egészen hat éves korukig nőhetnek.

 

 


 

 

2. Sárgaszárnyú ara

 

Ez a madár Honduras nemzeti madara, élőhelye egészen Mexikótól Kolumbiáig terjed, de megfordul Peruban és Bolíviában is. Alapvetően skarlátvörös színben pompázik, háta, valamint farokcsíkja világoskék színű, szárnyai 40, a madár hossza pedig 90 centiméter. Leginkább szavannákon, esőerdőkben és sík vidékeken fekvő esőerdőkben él.

 

 


 

 

3. Pápapinty

 

Leginkább Mexikóban, valamint az USA délkeleti részén él, telelni pedig a Bahamákon és Kubában szokott. Hímje Észak-Amerika legszínesebb madara, kék fejjel, zöldes szárnyakkal, rózsaszín testaljjal, bár a tojó inkább rejtőzködő, barnás színt visel és 3-4 tojást rak le csészealj alakot öltő fészkükbe.

hirdetes

 

 

 

Lenyűgöző és lélegzetelállító szépségek a világból!

4. Narancstrupiál

 


Kanadától egészen Texasig él, pici, 17-18 centiméteres madár, 20-30 centiméteres szárnyfesztávolsággal. Felső szárnyfedő tollazatai, farokcsíkja, és az alsó testrészek mind-mind tüzes narancssárga színben pompáznak, mely tökéletesen harmonizál a fekete tollakkal.

 

 

 

 

 

5. Szivárványlóri

 


Kelet-Ausztrália erdős vidékeinek gyakori lakója ez a színpompás papagáj, azonban Új-Guniea, valamint a körülötte fellelhető csendes-óceáni szigeteken is megtalálható. Tolla igen színes, háta zöld, feje kék, melle narancsvörös, hasa sötét ibolyaszín, farka pedig rikító zöld színben pompázik. Nagyon jól mászik fára, hangja pedig éles és fülsüketítő,ám nem mindig, hiszen gyakran kellemesen csicsereg is.

hirdetes

 

 


 

 

6. Tarka vércse

 

Dél-Amerika, Észak-Amerika és Közép-Amerika honos sólyomalakú madara, akár 56 centiméteres szárnyfesztávolsággal. A fej rész, azaz tarkója, fejteteje, valamint arca egy része kékesszürke színt visel, míg szárnyai szintén kékesszürkék, fekete rajzolattal, háta és farka vörösesbarna, farokvége pedig fehér csíkokkal díszített. Gyengébb fajta a sólymok közül, ennél fogva zsákmánya sokkal kisebb és gyengébb mint átlagosan.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása Tovább

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 228

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek