notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Valóban lelőtték a Nagylábút? Elképesztő!

hirdetes

Valóban lelőtték a Nagylábút?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok vita keringett akörül hogy Amerikában lelőttek egy jetit. Most állítólag már DNS-teszttel is bizonyították, hogy valóban őt ölték meg. Nézzük, mi is történt.

Nagylábú

Egy amerikai férfi az állítja, hogy lelőtte a Nagylábút és a fiát. Rick Dyert csak Bigfoot-vadászként emlegetik. Dyer állítása szerint már évek óta vadászott a lényre aztán 2012-ben sikerült leterítenie.

Nagylábú

Bigfoot, azaz a Nagylábú legendája nagyban hasonlít a jetiéhez. Ez is egy óriás, két méter magas majomszerű lényről szól, ami állítólag Észak-Amerika erdeiben él. Az őslakosok Sasquatchnak hívják, ami annyit jelent: az erdő erős óriása. 

Nagylábú

1958-ban pedig egy kaliforniai bulldózerkezelő, Jerry Crew állította azt, hogy rátalált a Nagylábú nyomaira, sőt, gipszből ki is öntötte. A helyi újság le is fényképezte az öntvényt, a kép hamar bejárta a világsajtót. 40 évvel később azonban a férfi felesége bevallotta, az ál-nagylábakat ők maguk gyártották. 

Nagylábú

1968-ban ketten is azt állították, hogy látták a lényt. Robert Patterson és Bob Gimlin állítólag Észak-Kaliforniában találkoztak vele. Egyikük puskát fogott rá, a társa pedig filmre vette. A filmkockákon egy hatalmas szőrös, kétlábú lény látható, amint lassú, esetlen mozgással a bozótos fele tart. Sokan azonban azt mondták, csak egy állatszőrbe bújt ember szerepel a filmben. 

hirdetes

Nagylábú

A legújabb, a világsajtó címlapján szereplő szenzáció pedig Rick Dyer nevéhez kötődik, aki 2012. szeptember 6-án állítólag lelőtte a Nagylábút San Antonio közelében, most pedig fényképet adott közre róla. 

Nagylábú

A napokban újra előtérbe került hírben, Rick Dyer korábbi hamisnak vélt bejelentését a DNS-teszt is igazolta. A lelőtt lény DNS-e a tudósok szerint semmilyen állatéval nem egyezik meg, teljesen egyedi. Most már biztos, hogy a Nagylábút terítette le és február elején világkörüli turnéra indul vele. Eddig 10 országgal állapodtak meg, ahol ki fogják állítani a szenzációt.

Nagylábú

A vadász állítása szerint a hatalmas hím mellett egy fiatal másikat is leterített, a tetemeket már ki is tömték. Az emberek először nem akartak neki hinni, de azután 100 embernek megmutatta a trófeát és videóra vette a reakciójukat.

hirdetes

Közben pedig a washingtoni egyetem tudósai több vizsgálatot is elvégeztek a tetemeken, az egyik közel 15 hónapig tartott.

A szövetminta a Nagylábtól származik. A haja sokkal durvább szerkezetű mint az emberé, vagy a lóé.

Nagylábú

Hajszál mikroszkopikus vizsgálata. Embertől eltérő szerkezetű.

Nagylábú

A boncolás során megállapították, hogy sem állati sem emberi lények nem lehetnek, mert a DNS-ük egyik fajhoz sem köthető. Gyorsak voltak és eszesek, karmaikkal fára tudtak kapaszkodni, a nemi szervük pedig az emberéhez hasonló. A hím magassága kb. 2.5 méter volt, a súlya pedig több mint 360 kg. A San Antonio melletti hegyekben nőstények is élhettek.

További képek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gitana 11

Gitana 11 vitorlás hajó leírás történet A hajót 2001-ben építették, akkor még... Tovább

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.8

tenger,óceán