notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Itt egy szuper recept

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Recept

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Recept


2016/01/19

Nincs finomabb reggeli, mint a kalács, főleg ha nem olyan, mint általában. Néha kell egy kis változatosság, próbáljátok ki ti is ezt a szuper receptet.:)

Leopárdfoltos kalács




2 kalácshoz:

 

60 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 dl tej

2 dl joghurt (mivel nem volt itthon joghurtom kb 1,5 dl 20 %-os tejföllel és tejjel + 2 csepp citromlével pótoltam)

1 db tojás

5 dkg olvasztott margarin

1 csipet só

10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

 

Kakaós részhez:

3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

4 evőkanál víz

 

A kenéshez:

1 db tojás

 

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk.

A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipet sót, a citrom reszelt héját és a felfuttatott élesztőt is, majd jól összegyúrjuk, kidagasztjuk.

Ha kész a tészta három részre osztjuk. A kakaót elkeverjük a vízzel.

A tészta egyik felét simán hagyjuk, a másik gombóchoz teszünk egy keveset a kakaós masszából és egyneműre gyúrjuk, a harmadikhoz pedig hozzágyúrjuk a maradék összes kakaót.

Egy tálban, sütőpapírral elválasztva vagy három külön tálban, tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük a tésztákat.

Forrás

Leopárdfoltos kalács

Ezután mindegyik tésztát 7-7 egyenlő részre osztjuk, gombócoljuk.

Kép forrása

 

A világos barna gombócokból rudakat sodrunk. Olyan hosszan, amilyen hosszú a formánk.

Kép forrása

 

A sötétebb barna gombócokat ugyanolyan hosszúkásra kinyújtjuk, mint a sodort rudacskáink és beléjük csomagoljuk a világos tészta rudakat.

Kép forrása

 

Ezt megismételjük a világos golyókkal is, csak a ducibbra duzzadt szivar alakú tésztát csomagoljuk be.

Kép forrása

 

Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába rakjuk egymásra a tészta szivarokat, majd letakarva hagyjuk legalább 30 percet kelni.

Ezután felvert tojással lekenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a kalácsot/kalácsokat.

 

Mint írtam ez a hozzávaló két kalácsra elég, amiből eredetileg csíkos, vagy zebra kalácsokat készítettem.

Én a fent írt mennyiségből gyúrt tészta 3/4-éből sütöttem leopárd kalácsot, a többiből pedig egy csíkos kalácsot készítettem. A három színű tésztát egyesével kinyújtottam azonos méretű téglalappá és feltekertem. Innentől ugyanúgy jártam el, mint a leopárd kalácsnál.

Forrás



gasztronómia



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!