notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Itt egy szuper recept

hirdetes

Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs finomabb reggeli, mint a kalács, főleg ha nem olyan, mint általában. Néha kell egy kis változatosság, próbáljátok ki ti is ezt a szuper receptet.:)

Leopárdfoltos kalács

2 kalácshoz:

 

60 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 dl tej

2 dl joghurt (mivel nem volt itthon joghurtom kb 1,5 dl 20 %-os tejföllel és tejjel + 2 csepp citromlével pótoltam)

1 db tojás

5 dkg olvasztott margarin

1 csipet só

10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

 

Kakaós részhez:

3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

4 evőkanál víz

 

A kenéshez:

1 db tojás

 

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk.

A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipet sót, a citrom reszelt héját és a felfuttatott élesztőt is, majd jól összegyúrjuk, kidagasztjuk.

Ha kész a tészta három részre osztjuk. A kakaót elkeverjük a vízzel.

A tészta egyik felét simán hagyjuk, a másik gombóchoz teszünk egy keveset a kakaós masszából és egyneműre gyúrjuk, a harmadikhoz pedig hozzágyúrjuk a maradék összes kakaót.

Egy tálban, sütőpapírral elválasztva vagy három külön tálban, tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük a tésztákat.

Forrás

Leopárdfoltos kalács

Ezután mindegyik tésztát 7-7 egyenlő részre osztjuk, gombócoljuk.

Kép forrása

 

A világos barna gombócokból rudakat sodrunk. Olyan hosszan, amilyen hosszú a formánk.

Kép forrása

 

A sötétebb barna gombócokat ugyanolyan hosszúkásra kinyújtjuk, mint a sodort rudacskáink és beléjük csomagoljuk a világos tészta rudakat.

Kép forrása

 

Ezt megismételjük a világos golyókkal is, csak a ducibbra duzzadt szivar alakú tésztát csomagoljuk be.

Kép forrása

 

Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába rakjuk egymásra a tészta szivarokat, majd letakarva hagyjuk legalább 30 percet kelni.

Ezután felvert tojással lekenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a kalácsot/kalácsokat.

 

Mint írtam ez a hozzávaló két kalácsra elég, amiből eredetileg csíkos, vagy zebra kalácsokat készítettem.

Én a fent írt mennyiségből gyúrt tészta 3/4-éből sütöttem leopárd kalácsot, a többiből pedig egy csíkos kalácsot készítettem. A három színű tésztát egyesével kinyújtottam azonos méretű téglalappá és feltekertem. Innentől ugyanúgy jártam el, mint a leopárd kalácsnál.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása. Tovább

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 214

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia