Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Itt egy szuper recept

hirdetes

Süssünk leopárdfoltos kalácsot! Recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs finomabb reggeli, mint a kalács, főleg ha nem olyan, mint általában. Néha kell egy kis változatosság, próbáljátok ki ti is ezt a szuper receptet.:)

Leopárdfoltos kalács

2 kalácshoz:

 

60 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 dl tej

2 dl joghurt (mivel nem volt itthon joghurtom kb 1,5 dl 20 %-os tejföllel és tejjel + 2 csepp citromlével pótoltam)

1 db tojás

5 dkg olvasztott margarin

1 csipet só

10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

 

Kakaós részhez:

3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

4 evőkanál víz

 

A kenéshez:

1 db tojás

 

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk.

A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipet sót, a citrom reszelt héját és a felfuttatott élesztőt is, majd jól összegyúrjuk, kidagasztjuk.

Ha kész a tészta három részre osztjuk. A kakaót elkeverjük a vízzel.

A tészta egyik felét simán hagyjuk, a másik gombóchoz teszünk egy keveset a kakaós masszából és egyneműre gyúrjuk, a harmadikhoz pedig hozzágyúrjuk a maradék összes kakaót.

Egy tálban, sütőpapírral elválasztva vagy három külön tálban, tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük a tésztákat.

Forrás

Leopárdfoltos kalács

Ezután mindegyik tésztát 7-7 egyenlő részre osztjuk, gombócoljuk.

Kép forrása

 

A világos barna gombócokból rudakat sodrunk. Olyan hosszan, amilyen hosszú a formánk.

Kép forrása

 

A sötétebb barna gombócokat ugyanolyan hosszúkásra kinyújtjuk, mint a sodort rudacskáink és beléjük csomagoljuk a világos tészta rudakat.

Kép forrása

 

Ezt megismételjük a világos golyókkal is, csak a ducibbra duzzadt szivar alakú tésztát csomagoljuk be.

Kép forrása

 

Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába rakjuk egymásra a tészta szivarokat, majd letakarva hagyjuk legalább 30 percet kelni.

Ezután felvert tojással lekenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a kalácsot/kalácsokat.

 

Mint írtam ez a hozzávaló két kalácsra elég, amiből eredetileg csíkos, vagy zebra kalácsokat készítettem.

Én a fent írt mennyiségből gyúrt tészta 3/4-éből sütöttem leopárd kalácsot, a többiből pedig egy csíkos kalácsot készítettem. A három színű tésztát egyesével kinyújtottam azonos méretű téglalappá és feltekertem. Innentől ugyanúgy jártam el, mint a leopárd kalácsnál.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag. Tovább

Belső hely

Belső hely – versenyben a pályajel kerülésekor a külsõ hajó köteles helyet adni a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 214

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia