Les Voiles de Saint-Tropez Bajnokság

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Les Voiles de Saint-Tropez Bajnokság-Saint-Tropez, Franciaország-2008. Szeptember 27 - Október 4.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Les Voiles de Saint-Tropez Bajnokság-Saint-Tropez, Franciaország-2008. Szeptember 27 - Október 4.


2008/10/12

Éremosztás a Citadellán

 

Az október 4-ei reggelre újra visszatért Saint-Tropez területére a nyári, kellemesen meleg idő. A résztvevők a Citadellán gyűltek össze, hogy láthassák az éremosztás eseményét, amely az idei évi Les Voiles de Saint-Tropez bajnokság záró ünnepsége. A résztvevők többsége egy kis nosztalgiával gondol arra, hogy a csapatok elhagyják ezt a híres halászfalut, és csak a 2009 évi bajnokság alkalmával térnek vissza, hogy újra összemérjék tudásukat és képességüket ezen a neves eseményen.

Les Voiles de Saint-Tropez

 Az utolsó három év során a 16 méteres klasszikus jacht osztály részére egy egyedi kupa került átadásra annak, aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze a futamok során. Az idei évben a kupa győztese Graham Walter volt a Marconi Rowdy élén. A Rolex Kupát, illetve a Rolex Tengeralattjárót Philippe Schaeffer nyújtotta át a győztesnek.


Az idei évben a verseny teljesen egyedi volt olyan szempontból, hogy igen erős szelek akadályozták mind a versenyt, mind a bajnokság utáni partit. A csütörtöki verseny egy részét, illetve a pénteki összes futamot törölni kellett az időjárási viszonyok miatt.

 


Az egyes kategóriában elért eredmények a következők:

 

 

Epoque vitorlások (1950 előttiek)

 

AURIQUE A

 

 1. Moonbeam III, Erwan Noblet
 2. Mariquita, Jim Thom
 3. Altair, Stephan Benfield

 

AURIQUE B

 

 1. Bona Fide, Guissepe Girdano
 2. Oriole, Francis Van De Velde
 3. Pesa, Jean Yves Roubinet

 

MARCONI A

 

 1. Rowdy, Graham Walter
 2. The Blue Peter, Mike Aalders
 3. Cholita, Dany Degraci

 

MARCONI B

 

 1. Anne Sopie, Hanns Klein
 2. Classic Addy, Henk Bouma
 3. Aile VI, Alain Ferri

 

MARCONI C

 

 1. Mercury, Jordi Cabau
 2. Stormy Weather, Christopher Spray
 3. Tomahawk, Richard Bond

 

MARCONI D

 

 1.  Windhover, Marc Poullain
 2. Lak, Guy Laforest
 3. Arrow, Phil Plumtree

 

 

Klasszikus vitorlások (1950-1975 közöttiek)

 

MARCONI A

 

 1. Galvana, Freres Pella
 2. Sagittarius, Frederic Laffite
 3. Fantasque, Jacques Daligaux-Bordat

 

MARCONI B

 

 1. Crazy Life, Bernard Olivieri
 2. Pelikan, Peter Koerfer
 3. Undina, Griff Rhys Jones

 

Tradicionális vitorlások

 

 1. Shamrock V, Nick Ryan
 2. Finsco, Willi Balz
 3. Savannah, Hugh Morrisson

 

Tofinou Vitorlások

 

 1. Bellerophon, Nicolas Edmiston
 2. Grey One, Hervé Margolis
 3. Cambronne, Bernard Vilarem

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet.

Mancsaftolni

A kormányzás kivételével az összes többi hajósfeladat elvégzése a...

MTB kerékpár

MTB kerékpár
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.