Lila nap Ausztriában: Ametisztbányászat és levendulamezők egy helyen!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lila nap Ausztriában: Ametisztbányászat és levendulamezők egy helyen!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lila nap Ausztriában: Ametisztbányászat és levendulamezők egy helyen!


2015/05/08

Te is gondoltál már rá, mennyire izgalmas volna egyszer kipróbálni, milyen drágakövet bányászni? Tudunk egy helyet, ahol ezt megteheted! Sőt, egy darabot haza is vihetsz, ha sikerrel jársz!:)

 

Ametiszt és levendula: egy lila nap Ausztriában

A maissaui Ametisztvilág

Bécs városától mintegy 60 kilométerre fekszik Maissau városa, ahol a világ legnagyobb feltárt ametisztlelőhelye található. Ez a világhírű kuriózum egész évben látogatható: felejthetetlen élményeket tartogat felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A bányalátogatás során maissaui Ametisztvilágban a látogatók látványos, multimédiás show keretein belül ismerkedhetnek meg az ametiszt történetével és eredetével, és megtekinthetik a kiállítást is.

 

 

A bánya különlegessége és hírneve abban rejlik, hogy a látogatók maguk is kutathatnak drágakövek után, amely izgalmas programnak minősül – sőt, a talált ametisztet haza is vihetik! Persze annak sem kell üres kézzel távoznia, aki nem jár sikerrel, mindenki kap ugyanis a látogatás során egy-egy nyers ametisztet.

 

Az ametiszt jellegzetes lila színéhez a levendula is csatlakozik, hiszen a bányától nem messze található az unterdürnbach-i levendulakert, amelyről a következő oldalon bővebben is olvashatsz!

 

Tarts Te is lila-napot, és látogass el az Ametisztvilág után az unterdürnbach-i levendulakertbe is! A kirándulás részleteiért és a jelentkezésért kattints ide: Ametiszt és Levendula: egy lila nap Ausztriában

Ametiszt és levendula: egy lila nap Ausztriában

50 különböző levendulafaj egy helyen: az ungerdürnbach-i levendulakert

A helység két nevezetességének köszönheti mottóját: „Egy város – egy szín”.

Az ametisztbánya, és a csodálatos ametisztek megtekintése után ugyanis érdemes a levendulakertbe is ellátogatni, ahol 50 különböző levendulafaj található egy helyen.

 

 

A virág számára tökéletes klíma lehetővé teszi, hogy a levendulát teljes pompájukban színesítsék be a tájat. Az idegenvezetés során megtekintheted ezt a káprázatos vidéket, majd egy előadás alkalmával a levendulatermesztés trükkjeit is elsajátíthatod!

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Balatonkenese Marina Port

 A Balaton keleti medencéjének keleti partján található a Kenese Port kikötője, mely...

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.