notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Híd az erdő fölött - A látványos Linn Cove Viadukt

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A látványos Linn Cove Viadukt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A látványos Linn Cove Viadukt


2014/10/06
Petra

Ez az útszakasz azért különleges, mert megépítésénél nagy figyelmet fordítottak arra, hogy ne dúlják fel túlságosan ezt a különleges és gyönyörű tájat. Ezért gyakorlatilag egy hidat építettek az erdő fölé, ahonnan gyönyörű a kilátás.

Híd
Az Amerikai Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb hídja a Grandfather nevű hegyen kanyarog keresztül, magasan az erdő fölött, amik ilyenkor ősszel színes lombjaikkal káprázatos látványt nyújtanak. Ennek a különleges útszakasznak a neve Linn Cove Viadukt és pontosabban Észak-Karolinában található. Összesen 379 méter hosszú és a Blue Ridge Parkway autóút egyik leglátványosabb része. Magát az autóutat 1935-ben kezdték el építeni, azonban ezt az útszakaszt csak 1987-ben fejezték be. Ennek megvolt az oka, ugyanis ennek az útnak a megépítésénél különösen fontos szerepet játszott az szempont, hogy megőrizzék a táj természetes szépségét és érintetlenségét. Vagyis nem akarták feldúlni hagyományos útépítéssel ezt a gyönyörű helyet.

Híd

Viszont ezért a megoldásért nem kevés árat fizettek, mert rengeteg időt és energiát vitt el. Ugyanis az út egy zord, sziklás tájon kanyarog végig, ahol a hagyományos útépítés lehetetlen vállalkozás. Az útszakasz egyik fő tervezője Bob Hope tájépítész volt, akinek nagy szerepe volt abban, hogy ki tudják alakítani ezt a gyönyörű utat. Nem volt egyszerű egy olyan utat tervezni, ami tökéletesen beilleszkedik ebbe a tájba anélkül, hogy rongálná a környezetet és felborítaná a természet egyensúlyát, viszont a megoldás szerencsére mégis megszületett. A hosszú évekig tartó munkálatok azzal kezdődtek, hogy először feltérképezték a hegyet és megkeresték a tökéletes útvonalat.

Híd

Amikor megtalálták azokat a pontokat, ahova be tudják helyezni a tartópilléreket, előre elkészítették az út elemeit, amiket csak össze kellett illeszteni, viszont a földmunkálatokat nem tudták megúszni, mert a tartópillérek elhelyezésénél szükség volt rá. Miután behelyezték a tartópilléreket, az elemeket hatalmas darukkal tették a helyükre. Ez volt a munka oroszlánrésze, viszont még mindig hátramaradt valami. A betont is beszínezték egy speciális színezőanyaggal – amit direkt ehhez a projekthez fejlesztettek ki – hogy a beton még színeiben se tegye diszharmonikussá ezt a csodálatos tájat, vagyis tökéletesen beleilleszkedjen.

Híd

Az út azóta nagyon sok tervezési díjat kapott, amit szerintem teljesen kiérdemelt. Az benne az igazán lenyűgöző, hogy sikerült megőrizni ennek a tájnak a természetes érintetlenségét, ezért erre járó autósok egy csodálatos látványban részesülhetnek.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas)

Yawl hajótípus

          Ennél a...

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.