Youtube feliratkozás
 

Híd az erdő fölött - A látványos Linn Cove Viadukt

hirdetes

A látványos Linn Cove Viadukt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez az útszakasz azért különleges, mert megépítésénél nagy figyelmet fordítottak arra, hogy ne dúlják fel túlságosan ezt a különleges és gyönyörű tájat. Ezért gyakorlatilag egy hidat építettek az erdő fölé, ahonnan gyönyörű a kilátás.

Híd

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb hídja a Grandfather nevű hegyen kanyarog keresztül, magasan az erdő fölött, amik ilyenkor ősszel színes lombjaikkal káprázatos látványt nyújtanak. Ennek a különleges útszakasznak a neve Linn Cove Viadukt és pontosabban Észak-Karolinában található. Összesen 379 méter hosszú és a Blue Ridge Parkway autóút egyik leglátványosabb része. Magát az autóutat 1935-ben kezdték el építeni, azonban ezt az útszakaszt csak 1987-ben fejezték be. Ennek megvolt az oka, ugyanis ennek az útnak a megépítésénél különösen fontos szerepet játszott az szempont, hogy megőrizzék a táj természetes szépségét és érintetlenségét. Vagyis nem akarták feldúlni hagyományos útépítéssel ezt a gyönyörű helyet.

Híd

Viszont ezért a megoldásért nem kevés árat fizettek, mert rengeteg időt és energiát vitt el. Ugyanis az út egy zord, sziklás tájon kanyarog végig, ahol a hagyományos útépítés lehetetlen vállalkozás. Az útszakasz egyik fő tervezője Bob Hope tájépítész volt, akinek nagy szerepe volt abban, hogy ki tudják alakítani ezt a gyönyörű utat. Nem volt egyszerű egy olyan utat tervezni, ami tökéletesen beilleszkedik ebbe a tájba anélkül, hogy rongálná a környezetet és felborítaná a természet egyensúlyát, viszont a megoldás szerencsére mégis megszületett. A hosszú évekig tartó munkálatok azzal kezdődtek, hogy először feltérképezték a hegyet és megkeresték a tökéletes útvonalat.

Híd

Amikor megtalálták azokat a pontokat, ahova be tudják helyezni a tartópilléreket, előre elkészítették az út elemeit, amiket csak össze kellett illeszteni, viszont a földmunkálatokat nem tudták megúszni, mert a tartópillérek elhelyezésénél szükség volt rá. Miután behelyezték a tartópilléreket, az elemeket hatalmas darukkal tették a helyükre. Ez volt a munka oroszlánrésze, viszont még mindig hátramaradt valami. A betont is beszínezték egy speciális színezőanyaggal – amit direkt ehhez a projekthez fejlesztettek ki – hogy a beton még színeiben se tegye diszharmonikussá ezt a csodálatos tájat, vagyis tökéletesen beleilleszkedjen.

Híd

Az út azóta nagyon sok tervezési díjat kapott, amit szerintem teljesen kiérdemelt. Az benne az igazán lenyűgöző, hogy sikerült megőrizni ennek a tájnak a természetes érintetlenségét, ezért erre járó autósok egy csodálatos látványban részesülhetnek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,... Tovább

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 4.7