notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Híd az erdő fölött - A látványos Linn Cove Viadukt

hirdetes

A látványos Linn Cove Viadukt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez az útszakasz azért különleges, mert megépítésénél nagy figyelmet fordítottak arra, hogy ne dúlják fel túlságosan ezt a különleges és gyönyörű tájat. Ezért gyakorlatilag egy hidat építettek az erdő fölé, ahonnan gyönyörű a kilátás.

Híd

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb hídja a Grandfather nevű hegyen kanyarog keresztül, magasan az erdő fölött, amik ilyenkor ősszel színes lombjaikkal káprázatos látványt nyújtanak. Ennek a különleges útszakasznak a neve Linn Cove Viadukt és pontosabban Észak-Karolinában található. Összesen 379 méter hosszú és a Blue Ridge Parkway autóút egyik leglátványosabb része. Magát az autóutat 1935-ben kezdték el építeni, azonban ezt az útszakaszt csak 1987-ben fejezték be. Ennek megvolt az oka, ugyanis ennek az útnak a megépítésénél különösen fontos szerepet játszott az szempont, hogy megőrizzék a táj természetes szépségét és érintetlenségét. Vagyis nem akarták feldúlni hagyományos útépítéssel ezt a gyönyörű helyet.

Híd

Viszont ezért a megoldásért nem kevés árat fizettek, mert rengeteg időt és energiát vitt el. Ugyanis az út egy zord, sziklás tájon kanyarog végig, ahol a hagyományos útépítés lehetetlen vállalkozás. Az útszakasz egyik fő tervezője Bob Hope tájépítész volt, akinek nagy szerepe volt abban, hogy ki tudják alakítani ezt a gyönyörű utat. Nem volt egyszerű egy olyan utat tervezni, ami tökéletesen beilleszkedik ebbe a tájba anélkül, hogy rongálná a környezetet és felborítaná a természet egyensúlyát, viszont a megoldás szerencsére mégis megszületett. A hosszú évekig tartó munkálatok azzal kezdődtek, hogy először feltérképezték a hegyet és megkeresték a tökéletes útvonalat.

Híd

Amikor megtalálták azokat a pontokat, ahova be tudják helyezni a tartópilléreket, előre elkészítették az út elemeit, amiket csak össze kellett illeszteni, viszont a földmunkálatokat nem tudták megúszni, mert a tartópillérek elhelyezésénél szükség volt rá. Miután behelyezték a tartópilléreket, az elemeket hatalmas darukkal tették a helyükre. Ez volt a munka oroszlánrésze, viszont még mindig hátramaradt valami. A betont is beszínezték egy speciális színezőanyaggal – amit direkt ehhez a projekthez fejlesztettek ki – hogy a beton még színeiben se tegye diszharmonikussá ezt a csodálatos tájat, vagyis tökéletesen beleilleszkedjen.

Híd

Az út azóta nagyon sok tervezési díjat kapott, amit szerintem teljesen kiérdemelt. Az benne az igazán lenyűgöző, hogy sikerült megőrizni ennek a tájnak a természetes érintetlenségét, ezért erre járó autósok egy csodálatos látványban részesülhetnek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT.... Tovább

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 4.7

utazás