Litkey Farkas véleménye a Kékszalag vitorlás verseny rendezéséről, a 2009-es várható eredmény listáról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kékszalag riportok - Litkey Farkas, a győztes hajó kapitánya

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kékszalag riportok - Litkey Farkas, a győztes hajó kapitánya


2008/07/21

Hogyan látta a versenyt belülről a győztes Litkey Farkas? Vélemény a távról, a szervezésről, más hajókról és jövőterveiről. Fellibben egy kis információ a Tengeri Bajnoksággal kapcsolatban is.
Litkey Farkas – 8-szoros Kékszalag győztes, profi vitorlázó.

Litkey Farkas

Kékszalag eredmények

Hajzer Bence: Idén ismét sokan le akarták győzni, nem nagyon reagált a kihívók nyilatkozataira. A fölényes győzelem valóban jó válasz, gratulálunk. Hogyan értékeli az idei Kékszalagot?
Litkey Farkas: Csak felsőfokon tudok nyilatkozni a Kékszalag versenyről. A hajónkon nagyon sok fejlesztést és változtatást végeztünk el, mellyel gyorsabbá tettük, de nehezen vitorlázhatóvá is vált. Ezért a  csapat 50 napon át készült heti 3-szor 4-5 órát, ami elegendőnek bizonyult. Az egységes csapatot és a hajó tulajdonságait sikerült eredményre váltanunk kis és nagy szélben is egyaránt.
 
Hajzer Bence: Az idei Kékszalag szervezéséről mi a véleménye?
Litkey Farkas: Nagyon meg vagyok elégedve a szervezéssel, jól sikerült minden. A rajtprocedúrán lehetne talán javítani, mert az elkülönített első szektorban lett volna helye az RC 44-es hajónak is.
Az AC Sailing Team oldaláról a hajó közönség számára láthatóbb lett volna, mások talán a jobb rajtpoziciót vitatják. Véleményem szerint azonban a vele versenyző Avatarnak lett volna lehetősége megelőzni. Az egyik oldalon egy taktikai hiba vagy a másik oldalon egy zseniális húzásnak volt köszönhető a végeredmény.
 
Hajzer Bence: A vasárnapi díjátadó elhúzódásáról és esetleges késői időpontján változtatna-e?
Litkey Farkas: Én úgy emlékszem nagyon sokan voltak, nem hiszem hogy az időpont problémát okozna.
 
Hajzer Bence: Legjobb hajó a legtöbb pénzből. Sokan magyarázzák ezzel a folyamatos győzelmeit.
Litkey Farkas: A Kékszalagon az ember igyekszik a legjobb hajóval indulni mindig, ez természetes.
Meglátásom szerint a Principessa, aki a Centomigliákon a legsikeresebb libera, jobb a mérlege a Clandesteam ellen, ha jól emlékszem 3-2 a javukra. Ők negyedikek lettek. A mezőny erejét is mutatja, hogy a legjobbnak tartott libera 4. lett. A Kékszalagon szerintem nagyon sok múlik, hogyan hajózza meg a csapat a hajót, hiszen nagyon érzékeny szerkezetről beszélünk. Közvetlen nem vitorláztunk ellenük, nem tudom milyen sebességet tudtak hajózni.
 
Hajzer Bence:  Indul idén a tengeri bajnokságon. Mit vár a versenytől?
Litkey Farkas: Nagyon tetszik a verseny. A Bavaria Match 42-es osztály az elmúlt két évben olyan szintre fejlődőtt, hogy érdemes elindulni. Ez számunkra egy újdonság, nincsen túl sok tapasztalatunk, nem pályaversenyekre edz a csapat, inkább túraversenyekre készülünk.
Ha időnk engedi és tudunk hajót bérelni, akkor mindenképpen szeretnénk készülni egy kicsit.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex")

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.