notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Litkey Farkas véleménye a Kékszalag vitorlás verseny rendezéséről, a 2009-es várható eredmény listáról

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kékszalag riportok - Litkey Farkas, a győztes hajó kapitánya

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kékszalag riportok - Litkey Farkas, a győztes hajó kapitánya


2008/07/21
Hajzer Bence

Hogyan látta a versenyt belülről a győztes Litkey Farkas? Vélemény a távról, a szervezésről, más hajókról és jövőterveiről. Fellibben egy kis információ a Tengeri Bajnoksággal kapcsolatban is.
Litkey Farkas – 8-szoros Kékszalag győztes, profi vitorlázó.

Litkey Farkas

Kékszalag eredmények

Hajzer Bence: Idén ismét sokan le akarták győzni, nem nagyon reagált a kihívók nyilatkozataira. A fölényes győzelem valóban jó válasz, gratulálunk. Hogyan értékeli az idei Kékszalagot?
Litkey Farkas: Csak felsőfokon tudok nyilatkozni a Kékszalag versenyről. A hajónkon nagyon sok fejlesztést és változtatást végeztünk el, mellyel gyorsabbá tettük, de nehezen vitorlázhatóvá is vált. Ezért a  csapat 50 napon át készült heti 3-szor 4-5 órát, ami elegendőnek bizonyult. Az egységes csapatot és a hajó tulajdonságait sikerült eredményre váltanunk kis és nagy szélben is egyaránt.
 
Hajzer Bence: Az idei Kékszalag szervezéséről mi a véleménye?
Litkey Farkas: Nagyon meg vagyok elégedve a szervezéssel, jól sikerült minden. A rajtprocedúrán lehetne talán javítani, mert az elkülönített első szektorban lett volna helye az RC 44-es hajónak is.
Az AC Sailing Team oldaláról a hajó közönség számára láthatóbb lett volna, mások talán a jobb rajtpoziciót vitatják. Véleményem szerint azonban a vele versenyző Avatarnak lett volna lehetősége megelőzni. Az egyik oldalon egy taktikai hiba vagy a másik oldalon egy zseniális húzásnak volt köszönhető a végeredmény.
 
Hajzer Bence: A vasárnapi díjátadó elhúzódásáról és esetleges késői időpontján változtatna-e?
Litkey Farkas: Én úgy emlékszem nagyon sokan voltak, nem hiszem hogy az időpont problémát okozna.
 
Hajzer Bence: Legjobb hajó a legtöbb pénzből. Sokan magyarázzák ezzel a folyamatos győzelmeit.
Litkey Farkas: A Kékszalagon az ember igyekszik a legjobb hajóval indulni mindig, ez természetes.
Meglátásom szerint a Principessa, aki a Centomigliákon a legsikeresebb libera, jobb a mérlege a Clandesteam ellen, ha jól emlékszem 3-2 a javukra. Ők negyedikek lettek. A mezőny erejét is mutatja, hogy a legjobbnak tartott libera 4. lett. A Kékszalagon szerintem nagyon sok múlik, hogyan hajózza meg a csapat a hajót, hiszen nagyon érzékeny szerkezetről beszélünk. Közvetlen nem vitorláztunk ellenük, nem tudom milyen sebességet tudtak hajózni.
 
Hajzer Bence:  Indul idén a tengeri bajnokságon. Mit vár a versenytől?
Litkey Farkas: Nagyon tetszik a verseny. A Bavaria Match 42-es osztály az elmúlt két évben olyan szintre fejlődőtt, hogy érdemes elindulni. Ez számunkra egy újdonság, nincsen túl sok tapasztalatunk, nem pályaversenyekre edz a csapat, inkább túraversenyekre készülünk.
Ha időnk engedi és tudunk hajót bérelni, akkor mindenképpen szeretnénk készülni egy kicsit.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb...

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve.

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

Kompasz

Iránytű, tájoló.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!