Merre érdemes kirándulni, ha különlegességre vágyok? Ismerd meg hazánk lombkorona sétányait, tanösvényeit

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szeretsz kirándulni? Ismerd meg hazánk legszebb lombkorona sétányait!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szeretsz kirándulni? Ismerd meg hazánk legszebb lombkorona sétányait!


2024/02/10

Amennyiben Téged is vonzanak a fák, valamint tériszonyod sincs, esetleg, ha csak egy különleges kirándulásra vágysz, mostani cikkünkben segítünk! Ismerd meg Te is hazánk legszebb lombkorona sétányait!

Makói lombkorona sétány

A külföldön már régebb óta népszerű, s az onnan átvett lombkorona sétányok közül számos hasonló tanösvény Magyarországon is megtalálható. Habár a fákra nem lehet felmászni, mégis remek élményt nyújt a lombok közötti sétálás. Érdemes kiemelni, hogy bár hazánk ad otthont a legmagasabb kirándulóhelyeknek, mégis büszkék lehetünk az itthoni kialakításokra is – jelenleg Magyarországon nyolc lombkorona sétány, tanösvény található meg.


Hétvégi programnak sem utolsó


Ezek a sétányok kortól függetlenül képesek elvarázsolni mindenkit, éppen ezért mindenképpen érdemes a felsoroltak közül egyet-kettőt meglátogatnunk, amennyiben lehetőségünk van rá. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy esőzés idején a legtöbb zárva van.


Makói lombkorona sétány


Hazánkban talán az egyik legnépszerűbb lomkorona sétányként a makóit emlegetik – ez a hagyma alakú toronnyal díszített darab 191 m hosszú, és 9 méter magasan helyezkedi kel a lombok, fák között. 10 szakasszal rendelkezik, amennyiben végig járjuk mindet, különböző információkat tudhatunk meg a fákról, erdei állatokról, madarakról és növényekről.

 

 

 


A sétány érdekessége egy spirál alakú csúszda, ami akár a kicsiket akár a nagyobbakat könnyűszerrel a földre juttathatja, amellett, hogy remek szórakozást nyújt.


A sétány a csúszda kivételével nem mellesleg ingyenes látogatható, bár nyitvatartási idővel rendelkezik – az érdeklődők pontosan 9:00 – 16:00 között látogathatják a sétányt.


A sétány mellett kényelmes távolságban helyezkedik el egy parkoló is, így megkönnyítve a messzebbről érkezők dolgát.


Kaszói lombkorona sétány


Ez a lombkorona sétány 4 tanösvényt foglal magába- egy Lombkorona Tanösvényt, egy Öregerdő Tanösvényt, egy Fafaj- és vadismereti Tanösvényt, valamint egy Erdőkerülő Tanösvényt.

 

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!


érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.