Loick Peyron és a Trophée Jules Verne

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Loick Peyron és a Trophée Jules Verne

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Loick Peyron és a Trophée Jules Verne


2011/12/08

Egy ember, akit röviden csak Mr Multihull-nak neveznek. Számos földkerülő versenyt megnyert, egytestű illetve többtestű hajóval is. Rengeteg idő és hatalmas lista lenne felsorolni az eredményeit, így ettől eltekintenék. Jelenleg a Banque Populaire V fedélzetén a Jules Verne Trophee-n veszt rész skipperként, ahol a Groupama 3 rekordját döntik meg.


 Ez egy nagyon érdekes verseny, mert nincs kötött rajt ideje, hanem az időjáráshoz időzítve rajtol el a résztvevő. A verseny közvetítése, fenomenális, real-time-ban nézhetjük egy animáción keresztül, hogy hol járnak éppen, mekkora sebességgel milyen irányba haladnak, illetve azt is látjuk, hogy az aktuális idő elteltével a Groupama 3-hoz képest hol járnak. Ha ez nem volna elég nekünk, látjuk a meteo adatokat is, hogy hol, milyen szél fúj. Ennek követése komoly függőséget tud okozni, az indulás óta egy hatalmas widescreenen csak ez az oldal van megnyitva az irodámban, és folyamatos az ellenőrzés. Az elmúlt éjjel újabb áttörés történt, átlépték a 2000 mérföldes előnyt. Ez nem kevés, bárhogy is nézzük. Jelen helyzetben elég nagy esély van arra, hogy megdöntsék a rekordot, bár még rengeteg út van hátra, hisz még csak a táv feléhez közelednek.

Ügyesen vitorláznak, hajtják a hajót, de nem hajszolják túl, illetve nem kockáztatnak, mindig betartják a hajó ellenőrzésére, átnézésre szánt időket, okosan vitorláznak. A "vacation-video"-kat elnézve a hangulat nagyon jó a hajón és élvezik a déli óceánon való száguldást. Ez nem meglepő, mert egy ilyen emberrel, mint Loick nem nehéz kijönni. Nem egy önmagától és az eredményeitől elszállt illető, hanem egy csendes, vicces ember, aki szívesen adja tovább tudását. Hasonló emberekkel vette magát körül a Banque Populaire V-n, ahogy az Energy Team-ben is. A Banque Populaire V teljesítménye nagyobb, mint a Groupama 3-é, ezt láthattuk akkor is, mikor ugyanakkora szélben mentek, több csomós volt a különbség a BPV javára. Ez nem jelenti azt, hogy ez biztosítja a győzelmet nekik, hisz elég kemény körülmények között kell helytállniuk, illetve ha nem ügyeskednek, akkor megállhatnak egy szélmentes területen is. Itt sincs másképp, ahogy Kékszalagon, csak itt kicsit nagyobbak a távok. 

Egy biztos, sok izgalmat hoz még ez a rekorddöntési kísérlet, hisz a januári befutó még egy kicsit odébb van.

 
 
 
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és...

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Louis Vuitton Trophy

Amerika Kupa 2010 mondd el Te is a véleményed itt!   Louis Vuitton Trophy A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.