Louis Vuitton Pacific Series 2011 Auckland, New Zealand

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Louis Vuitton Pacific Series 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Louis Vuitton Pacific Series 2009


2009/02/14

Forrás: sailing.org

Svájc győzedelmeskedett az Amerikai Kupa győztesei közötti nyílt verseny során. Ed Baird és Russel Coutts mérték össze tudásukat csütörtök reggel, amelyből az Alinghi hajó került ki győztesen, ezáltal megszerezve a jogot a Louis Vuitton Pacific Series fináléjában való részvételre.
A svájci hajó, Alinghi kormányosa Ed Baird (USA) már a rajt után bezárta a kiskaput Russel Coutts (NZL) előtt, és simán nyerte a kihívók fináléját 2-0 arányra.

Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand

Alinghi vs. Emirates, Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand

Pénteken az Emirates Team New Zealand ellenfele így az Alinghi lesz, mikor is egy két napos, 7 futamos verseny veszi kezdetét a Louis Vuitton Pacific Series trófea elnyeréséért. Baird az elkövetkező futamról a következőket nyilatkozta: „A Team New Zealand mindig is a legjobb volt a kupák során. Az elmúlt alkalommal szintén ellenük versenyeztünk a győzelemért, és most megint velük fogunk megküzdeni, az ő vizükön, az ő adottságaik között. Nagyon izgalmas versenynek ígérkezik a mostani, mivel kiválóan értik a dolgukat. A TNZ csapattal közeli barátságban vagyunk, ezért egy élmény lesz megint ellenük küzdeni.”
A csütörtöki futam nagymértékben járul ahhoz, hogy ki nyeri ezt a 13 napos versenysorozatot a finálés Emirates Team New Zealand ellen. A hazai csapat eddig 8 országból származó, 9 nemzetközi csapat ellen állt ki sikeresen.

 

Alinghi verte a BMW Oracle-t

Szerdán a svájci csapat, Kiwi Brad Butterworth kapitánnyal, illetve Baird kormányossal megdöbbentő győzelmet aratott Coutts és az amerikai csapat ellen, akik csupán egyetlen másodperccel maradtak le a győzelemről a folyamatos vezetés után.

“Az ember elmélkedhetne olyan dolgokon, hogy hogyan lehetett volna másképp csinálni. Az előző futamon valószínűleg a túlzott elégedettségünk lett a vesztünk.” – nyilatkozta Coutts. „A célvonal a bizottsági hajó végéhez képest erősen haránt irányú volt, és ez elég volt ahhoz, hogy elveszítsük azt az egyetlen másodpercet." Butterworth, az Alinghi hajó kapitánya elégedett volt az aznapi teljesítményükkel. „Ez egy nagyszerű eredmény a csapat számára, két kiváló legénység mérte össze az erejét tökéletes hajózási körülmények között. A végén sikerült egy hihetetlen győzelmet szerezni, és most várjuk a verseny következő szakaszát. Igazán jó, hogy a sport visszatért oda, ahova való: a vízre. Szeretnénk nem csak a BMW Oracle ellen küzdeni, hanem az összes csapattal szívesen összemérjük a tudásunkat” – nyilatkozta.

Mivel délutánra erős szeleket jósoltak, így a rajtot korán indították, 15 csomós szél mellett. Coutts és az amerikaiak azonban már a startjelzés előtt elestek az esélytől, mivel Baird megakadályozta a rajtvonalhoz való megfelelő felállásukat. A rajtvonalhoz közeledve Baird egyenesen a bizottsági hajó felé fordította az orrészt, így Coutts már nem tudott hova fordulni.

Coutts csak lassan tudta követni ellenfele nyomát. Az amerikai hajó 40 méterrel lemaradt, és egyáltalán nem veszélyeztette ellenfelét. Alinghi folyamatosan növelte előnyét, és a végén több mint egy perc előnyre sikerült szert tennie a célvonal áthaladása pillanatában.

”A mai napon jó helyzetből indultunk, és sok idő állt a rendelkezésünkre, hogy felmérjük a lehetőségeinket a fináléra.” –nyilatkozta Coutts szomorúan. – „Túl sok időt töltöttünk el olyan dolgokkal, amikkel nem kellett volna.” Arra a kérdésre, hogy vajon volt-e valami probléma a trimmlappal, amely esetleg befolyásolhatta a kormányzást, Coutts megerősítette, hogy volt egy kis gond a vezérlőlánccal néhány perccel indulás előtt. „Azonban nem emiatt veszettünk” – nyilatkozta határozottan. – „Nincs kifogás. Ezt a versenyt elvesztettük.”
A kérdésre, hogy vajon visszatér-e Új-Zéland-ba egy hasonló jellegű eseményre, Coutts a következőt nyilatkozta: „Igazán élveztem ezt a versenyt az elmúlt néhány hétben. Azt hiszem, hogy ez egy fantasztikus esemény, és az ötlet, hogy ezekben a nehéz gazdasági időkben a csapatok kölcsönzött hajókkal versenyezzenek, igazán nagyszerű. Nem kérdés, hogy ha ez a forma működőképes, akkor erre a jövőben is alapozni kellene.”
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb...

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...

Óvodai dajka tanfolyam

    Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint...

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.