notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza

hirdetes

Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza

eszes detta
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2009. szeptember 2-án Párizsban profi vitorlás csapatok összefogásával létrejött egy új szervezet a World Sailing Team Association (WSTA), akik az év elején lebonyolított Louis Vuitton Pacific Series verseny sikerén felbuzdulva, annak fő szponzorával a világhírű Louis Vuitton divatcéggel karöltve elhatározták, hogy egy új versenysorozatot hoznak létre a korábbi America's Cup regatták több kihívós, kieséses match race versenyének mintájára. Szeptember 8-i konferenciájukon a WSTA és a LV cég képviselői, valamint Nizza polgármestere bejelentette, hogy az első regattára Franciaországban, Nizza városában kerül sor 2009. November 7 – 22. között.

 

Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza

Louis Vuitton World Series - Nizzában mérkőznek meg először

Christian Estrosi Nizza város polgármestere nagyon örül, hogy a világ legismertebb vitorlázói ellátogatnak városukba, hogy egy neves viadalon megmérkőzzenek egymással.
A Louis Vuitton World Series mintegy folytatása a sikeres februárban Aucklandben megrendezett Louis Vuitton Pacific Series versenynek, ahol a csapatok a 32. Amerika Kupa versenyen használt Version 5 ACC hajókkal álltak rajhoz két csapat az Emirates Team New Zealand és a BMW Oracle Racing felajánlásának jóvoltából. A versenyen továbbra is ezen hajókat kívánja használni a rendezőség, 10 csapat résztvételével, meghívásos alapon, s továbbra is az AC versenyek mintájára páros versenyben küzdenek meg egymással a csapatok kieséses rendszerben. Egy egy versenyen elért helyezésnek megfelelő pontszámot kapnak a versenyzők, melyet tovább visznek magukkal, hogy az év végén összesítésükből kiadja a Louis Vuitton World Series versenysorozat végeredményét.

hirdetes

Louis Vuitton World Series - Nizza után Auckland várható

Nizza után a második Louis Vuitton World Series fordulót 2010. márciusára tervezik, előre láthatóan Aucklandben, Új-Zélandon, melyet májusban újabb forduló követne Olaszországban, La Maddalena-n.
A 2010-es és 2011-es program teljes kialakítása még folyamatban van, hiszen számos város jelezte a rendezők felé, hogy szívesen csatlakozna a versenysorozathoz. Bruno Troublé, a Louis Vuitton Cup és a LVWS megálmodója következőképpen nyilatkozott:: “több várostól érkezett érdeklődés versenysorozatunk iránt, mint például Athén, Valencia, Newport, Cape Town, Hong Kong, Abu Dhabi, hogy szívesen házigazdái lennének egy-egy regattának” A WSTA és a Louis Vuitton cég további versenyek megrendezését tervezik a következő szezonokra, melyekről bővebb tájékoztatást a novemberi nizzai versenyen fognak adni az érdeklődőknek.

hirdetes

Louis Vuitton World Series - A nevezett csapatok

A versenysorozat első állomásának versenyére az alábbi csapatok adták le nevezésüket:

BMW ORACLE Racing (USA), Emirates Team New Zealand (NZL), Italia by Joe Fly (ITA), K-Challenge (FRA), Mascalzone Latino (ITA), Swedish Challenge Artemis (SWE), Synergy Russian Sailing Team (RUS) és a Team French Spirit (FRA)
Már csupán két hely van szabadon, s a bejelentés óta is további négy csapat jelezte részvételi szándékát a nizzai regattán, hamarosan az is kiderül, hogy kik kapják meg a még nyitott két helyet a versenyre.

A Louis Vuitton World Series vitorlás verseny fő célja

A verseny fő célja továbbra is, hogy egy költségkímélő ( nem lehet új hajót építeni, korábbi AC hajókkal folyik a verseny), ám rendkívül jó, küzdelmekben gazdag versenyt sikerüljön megrendezni .

 

Forrás: http://www.yachtexpress.hu/

 

Forrás: www.yachtexpress.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.7