notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza


2009/09/09
eszes detta

Forrás: www.yachtexpress.hu

2009. szeptember 2-án Párizsban profi vitorlás csapatok összefogásával létrejött egy új szervezet a World Sailing Team Association (WSTA), akik az év elején lebonyolított Louis Vuitton Pacific Series verseny sikerén felbuzdulva, annak fő szponzorával a világhírű Louis Vuitton divatcéggel karöltve elhatározták, hogy egy új versenysorozatot hoznak létre a korábbi America's Cup regatták több kihívós, kieséses match race versenyének mintájára. Szeptember 8-i konferenciájukon a WSTA és a LV cég képviselői, valamint Nizza polgármestere bejelentette, hogy az első regattára Franciaországban, Nizza városában kerül sor 2009. November 7 – 22. között.

 

Louis Vuitton World Series – Az első állomás Nizza

Louis Vuitton World Series - Nizzában mérkőznek meg először

Christian Estrosi Nizza város polgármestere nagyon örül, hogy a világ legismertebb vitorlázói ellátogatnak városukba, hogy egy neves viadalon megmérkőzzenek egymással.
A Louis Vuitton World Series mintegy folytatása a sikeres februárban Aucklandben megrendezett Louis Vuitton Pacific Series versenynek, ahol a csapatok a 32. Amerika Kupa versenyen használt Version 5 ACC hajókkal álltak rajhoz két csapat az Emirates Team New Zealand és a BMW Oracle Racing felajánlásának jóvoltából. A versenyen továbbra is ezen hajókat kívánja használni a rendezőség, 10 csapat résztvételével, meghívásos alapon, s továbbra is az AC versenyek mintájára páros versenyben küzdenek meg egymással a csapatok kieséses rendszerben. Egy egy versenyen elért helyezésnek megfelelő pontszámot kapnak a versenyzők, melyet tovább visznek magukkal, hogy az év végén összesítésükből kiadja a Louis Vuitton World Series versenysorozat végeredményét.

Louis Vuitton World Series - Nizza után Auckland várható

h2 after

Nizza után a második Louis Vuitton World Series fordulót 2010. márciusára tervezik, előre láthatóan Aucklandben, Új-Zélandon, melyet májusban újabb forduló követne Olaszországban, La Maddalena-n.
A 2010-es és 2011-es program teljes kialakítása még folyamatban van, hiszen számos város jelezte a rendezők felé, hogy szívesen csatlakozna a versenysorozathoz. Bruno Troublé, a Louis Vuitton Cup és a LVWS megálmodója következőképpen nyilatkozott:: “több várostól érkezett érdeklődés versenysorozatunk iránt, mint például Athén, Valencia, Newport, Cape Town, Hong Kong, Abu Dhabi, hogy szívesen házigazdái lennének egy-egy regattának” A WSTA és a Louis Vuitton cég további versenyek megrendezését tervezik a következő szezonokra, melyekről bővebb tájékoztatást a novemberi nizzai versenyen fognak adni az érdeklődőknek.

Louis Vuitton World Series - A nevezett csapatok

A versenysorozat első állomásának versenyére az alábbi csapatok adták le nevezésüket:

BMW ORACLE Racing (USA), Emirates Team New Zealand (NZL), Italia by Joe Fly (ITA), K-Challenge (FRA), Mascalzone Latino (ITA), Swedish Challenge Artemis (SWE), Synergy Russian Sailing Team (RUS) és a Team French Spirit (FRA)
Már csupán két hely van szabadon, s a bejelentés óta is további négy csapat jelezte részvételi szándékát a nizzai regattán, hamarosan az is kiderül, hogy kik kapják meg a még nyitott két helyet a versenyre.

A Louis Vuitton World Series vitorlás verseny fő célja

A verseny fő célja továbbra is, hogy egy költségkímélő ( nem lehet új hajót építeni, korábbi AC hajókkal folyik a verseny), ám rendkívül jó, küzdelmekben gazdag versenyt sikerüljön megrendezni .

 

Forrás: http://www.yachtexpress.hu/

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Farkiképzés

A hajók farának kiképzése elsősorban a vízvonalak záródása és a hajó megfelelő...

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti...

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!