notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sztár befutó: luxus svájci óra minden mennyiségben, a luxus yachtok piaca azonban tovább hanyatlik

hirdetes

Luxus órák és luxus yachtok 2012

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A luxus svájci órák sikere töretlen, a yachtok piaca azonban továbbra is zuhanórepülésben.

A luxus yachtok piaca romokban

Sztár befutó: luxus svájci óra minden mennyiségben

 

2011-ben a svájci órák iránti kereslet eddig sosem látott magasságokba szökött növekedésével, a 2009-es óriási visszaesést követően. Az órakereslet újraéledését Ázsia kereslete biztosította, ahol a luxus órák a legkedveltebb ajándéktárgyak. Egészében nézve az ázsiai régió a luxus órapiac növekedésének 53 százalékát tette ki, ami a 2009-es évhez képest 35 százalékos fejlődést jelentett Ázsiában. Ráadásul az átlag ázsiai vásárló jóval drágább órákat vett európai és amerikai vásárlótársaihoz képest!

Európában 10, Amerikában 15 százalékos emelkedés volt a tavalyi évben, azonban az európai eladások még mindig nem tértek vissza a válság előtti színvonalra. A luxus órák piaca tehát töretlen, és ennek következtében sok luxus márka már most tervezi az órapiacokra történő belépését.

hirdetes

 

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai karórát? Ide kattintva megnézheti választékunkat!

 

 

  2012 a kihívások éve lesz a yachtok luxus ágazatában

 

Szomorú, de a yachtok esetében már korántsem olyan optimisták a kilátások a 2012-es évre, várhatóan ismét visszaesésre kell számítani az idei évben, bár jóval kisebb mértékben mint amilyet a luxus iparág 2010-ben megélt. A két utolsó év csökkenő keresletét nagyrészt az Egyesült Állomokbeli kereslet visszaesése okozta, amely legendásan a legerősebb felvevő piaca volt a yachtoknak. Európában, ahol ugyancsak nagy hagyományai vannak a yachtoknak, is esett a kereslet, és ráadásul a két említett gyengélkedő piac egyikén sem várható emelkedés a gazdasági bizonytalanságoknak köszönhetően.

hirdetes
A yacht iparág esésének másik oka abban keresendő, hogy más luxus iparágakkal ellentétben, ahol a kieső nyugati keresletet pótolni tudta az ázsiaiak gazdagodása, Kínában mondhatni semmi hagyománya nincs a yachtoknak. Itt tehát egyelőre még ki kell építeni a keresletet, amely várhatóan majd kirobbanó lendületet vesz, egyelőre azonban inkább a hazai gyártóknak sikerült csak piacot nyerni Kínában a yachtokat illetően.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb... Tovább

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 155

Átlagos értékelés: 4.7