Sztár befutó: luxus svájci óra minden mennyiségben, a luxus yachtok piaca azonban tovább hanyatlik

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Luxus órák és luxus yachtok 2012

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Luxus órák és luxus yachtok 2012


2012/04/28

A luxus svájci órák sikere töretlen, a yachtok piaca azonban továbbra is zuhanórepülésben.

A luxus yachtok piaca romokban

Sztár befutó: luxus svájci óra minden mennyiségben

 

2011-ben a svájci órák iránti kereslet eddig sosem látott magasságokba szökött növekedésével, a 2009-es óriási visszaesést követően. Az órakereslet újraéledését Ázsia kereslete biztosította, ahol a luxus órák a legkedveltebb ajándéktárgyak. Egészében nézve az ázsiai régió a luxus órapiac növekedésének 53 százalékát tette ki, ami a 2009-es évhez képest 35 százalékos fejlődést jelentett Ázsiában. Ráadásul az átlag ázsiai vásárló jóval drágább órákat vett európai és amerikai vásárlótársaihoz képest!

Európában 10, Amerikában 15 százalékos emelkedés volt a tavalyi évben, azonban az európai eladások még mindig nem tértek vissza a válság előtti színvonalra. A luxus órák piaca tehát töretlen, és ennek következtében sok luxus márka már most tervezi az órapiacokra történő belépését.

 

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai karórát? Ide kattintva megnézheti választékunkat!

 

 

  2012 a kihívások éve lesz a yachtok luxus ágazatában

 

Szomorú, de a yachtok esetében már korántsem olyan optimisták a kilátások a 2012-es évre, várhatóan ismét visszaesésre kell számítani az idei évben, bár jóval kisebb mértékben mint amilyet a luxus iparág 2010-ben megélt. A két utolsó év csökkenő keresletét nagyrészt az Egyesült Állomokbeli kereslet visszaesése okozta, amely legendásan a legerősebb felvevő piaca volt a yachtoknak. Európában, ahol ugyancsak nagy hagyományai vannak a yachtoknak, is esett a kereslet, és ráadásul a két említett gyengélkedő piac egyikén sem várható emelkedés a gazdasági bizonytalanságoknak köszönhetően.
A yacht iparág esésének másik oka abban keresendő, hogy más luxus iparágakkal ellentétben, ahol a kieső nyugati keresletet pótolni tudta az ázsiaiak gazdagodása, Kínában mondhatni semmi hagyománya nincs a yachtoknak. Itt tehát egyelőre még ki kell építeni a keresletet, amely várhatóan majd kirobbanó lendületet vesz, egyelőre azonban inkább a hazai gyártóknak sikerült csak piacot nyerni Kínában a yachtokat illetően.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,...

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.