notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sztár befutó: luxus svájci óra minden mennyiségben, a luxus yachtok piaca azonban tovább hanyatlik

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Luxus órák és luxus yachtok 2012

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Luxus órák és luxus yachtok 2012


2012/04/28

A luxus svájci órák sikere töretlen, a yachtok piaca azonban továbbra is zuhanórepülésben.

A luxus yachtok piaca romokban

Sztár befutó: luxus svájci óra minden mennyiségben

 

2011-ben a svájci órák iránti kereslet eddig sosem látott magasságokba szökött növekedésével, a 2009-es óriási visszaesést követően. Az órakereslet újraéledését Ázsia kereslete biztosította, ahol a luxus órák a legkedveltebb ajándéktárgyak. Egészében nézve az ázsiai régió a luxus órapiac növekedésének 53 százalékát tette ki, ami a 2009-es évhez képest 35 százalékos fejlődést jelentett Ázsiában. Ráadásul az átlag ázsiai vásárló jóval drágább órákat vett európai és amerikai vásárlótársaihoz képest!

Európában 10, Amerikában 15 százalékos emelkedés volt a tavalyi évben, azonban az európai eladások még mindig nem tértek vissza a válság előtti színvonalra. A luxus órák piaca tehát töretlen, és ennek következtében sok luxus márka már most tervezi az órapiacokra történő belépését.

 

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai karórát? Ide kattintva megnézheti választékunkat!

 

 

  2012 a kihívások éve lesz a yachtok luxus ágazatában 

Szomorú, de a yachtok esetében már korántsem olyan optimisták a kilátások a 2012-es évre, várhatóan ismét visszaesésre kell számítani az idei évben, bár jóval kisebb mértékben mint amilyet a luxus iparág 2010-ben megélt. A két utolsó év csökkenő keresletét nagyrészt az Egyesült Állomokbeli kereslet visszaesése okozta, amely legendásan a legerősebb felvevő piaca volt a yachtoknak. Európában, ahol ugyancsak nagy hagyományai vannak a yachtoknak, is esett a kereslet, és ráadásul a két említett gyengélkedő piac egyikén sem várható emelkedés a gazdasági bizonytalanságoknak köszönhetően.
A yacht iparág esésének másik oka abban keresendő, hogy más luxus iparágakkal ellentétben, ahol a kieső nyugati keresletet pótolni tudta az ázsiaiak gazdagodása, Kínában mondhatni semmi hagyománya nincs a yachtoknak. Itt tehát egyelőre még ki kell építeni a keresletet, amely várhatóan majd kirobbanó lendületet vesz, egyelőre azonban inkább a hazai gyártóknak sikerült csak piacot nyerni Kínában a yachtokat illetően.

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!