Luxus yacht tulajdonosok a Forbes listáján egyre több a fiatal és ultragazdag

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A mega luxus yacht tulajdonosok új hulláma: egyre fiatalabbak és gazdagabbak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A mega luxus yacht tulajdonosok új hulláma: egyre fiatalabbak és gazdagabbak


2012/11/12

Egy szuperyacht megépítése akár négy évig is tarthat. A superyacht a művészet és a csúcstechnológia megtestesítője, ugyanakkor pedig a világ felfedezésének legexkluzívabb eszköze. Ezeknek a hajóknak minden egyes négyzetcentimétere a luxust szolgálja, a világ szinte bármelyik szegletébe eljuttatva tulajdonosát.

Luxus yacht trendek

És hogy melyek a legújabb trendek a vásárlók körében? Erről kérdezték a három legismertebb brit designert, Andrew Winch-t, Terence Disdale-t és Tim Heywood-ot. Olyan csodákat terveztek, mint amilyen az Eclipse, az Al Mirquab, a Pelorus, az Ecstasea, az Ice, a Phoenix 2, az Imagine és a Cloud 9.

 

 


Mindhárman egyetértettek abban, hogy munkájuk iránti szenvedélyük, és az, hogy örömet lelnek abban, amit csinálnak az alapja sikerüknek. Kiemelték ugyanakkor a funkcionalitás fontosságát, az esztétika mellett - minden egyes designelemnek megvan a maga funkciója a yachton. Egészében véve mindenképpen elmondható, hogy az ügyfelek egyre fiatalabbak és gazdagabbak. "Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy többször dolgozhatsz ugyanannak az ügyfélnek, láthatod, hogyan finomodnak az igényei, stílusa". Egyre jellemzőbb az is, hogy a gazdagok más vagyontárgyaikat is ki akarják használni hajózásaik során, például egyre többen akarnak helikopter leszállót is yachtjukon, vagy sokan igényelnek a folyók felfedezésére is használható kisebb hajó tárolására alkalmas yacht kialakítást.
És bár mindhárman elismerik, hogy igenis egyre költség érzékenyebbek a vásárlók, azért a vevők még mindig hajlandóak a zsebükbe nyúlni az újdonságokért.
"A luxus yacht vásárlók értéket, egyediséget és különlegességet akarnak a pénzükért. A yachtok tervezésekor egyre fontosabb a hatékonyság, a teljesítmény mellett és természetesen az ökotudatos kialakítás." Ugyanakkor mindenképpen trend az egyre nagyobb méretű yachtok megjelenése, a piacon a legkeresettebbek a 120 méter hosszúságú hajók. Ez is azt jelzi, hogy az ultra gazdagok rétege továbbra is növekszik, tehát van fizetőképes kereslet a hajókra, amit alátámaszt az a tény, hogy a Forbes milliárdos listáján egyre több, ráadásul fiatal ember jelenik meg.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Megfeneklés

 Sekély vízben történõ fennakadás.

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend.

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

MTB kerékpár

MTB kerékpár
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.