Luxus yacht tulajdonosok a Forbes listáján egyre több a fiatal és ultragazdag

A mega luxus yacht tulajdonosok új hulláma: egyre fiatalabbak és gazdagabbak

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy szuperyacht megépítése akár négy évig is tarthat. A superyacht a művészet és a csúcstechnológia megtestesítője, ugyanakkor pedig a világ felfedezésének legexkluzívabb eszköze. Ezeknek a hajóknak minden egyes négyzetcentimétere a luxust szolgálja, a világ szinte bármelyik szegletébe eljuttatva tulajdonosát.

Luxus yacht trendek

És hogy melyek a legújabb trendek a vásárlók körében? Erről kérdezték a három legismertebb brit designert, Andrew Winch-t, Terence Disdale-t és Tim Heywood-ot. Olyan csodákat terveztek, mint amilyen az Eclipse, az Al Mirquab, a Pelorus, az Ecstasea, az Ice, a Phoenix 2, az Imagine és a Cloud 9.

 

 


Mindhárman egyetértettek abban, hogy munkájuk iránti szenvedélyük, és az, hogy örömet lelnek abban, amit csinálnak az alapja sikerüknek. Kiemelték ugyanakkor a funkcionalitás fontosságát, az esztétika mellett - minden egyes designelemnek megvan a maga funkciója a yachton. Egészében véve mindenképpen elmondható, hogy az ügyfelek egyre fiatalabbak és gazdagabbak. "Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy többször dolgozhatsz ugyanannak az ügyfélnek, láthatod, hogyan finomodnak az igényei, stílusa". Egyre jellemzőbb az is, hogy a gazdagok más vagyontárgyaikat is ki akarják használni hajózásaik során, például egyre többen akarnak helikopter leszállót is yachtjukon, vagy sokan igényelnek a folyók felfedezésére is használható kisebb hajó tárolására alkalmas yacht kialakítást.

hirdetes
És bár mindhárman elismerik, hogy igenis egyre költség érzékenyebbek a vásárlók, azért a vevők még mindig hajlandóak a zsebükbe nyúlni az újdonságokért.
hirdetes
"A luxus yacht vásárlók értéket, egyediséget és különlegességet akarnak a pénzükért. A yachtok tervezésekor egyre fontosabb a hatékonyság, a teljesítmény mellett és természetesen az ökotudatos kialakítás." Ugyanakkor mindenképpen trend az egyre nagyobb méretű yachtok megjelenése, a piacon a legkeresettebbek a 120 méter hosszúságú hajók. Ez is azt jelzi, hogy az ultra gazdagok rétege továbbra is növekszik, tehát van fizetőképes kereslet a hajókra, amit alátámaszt az a tény, hogy a Forbes milliárdos listáján egyre több, ráadásul fiatal ember jelenik meg.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael... Tovább

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.