Luxustoronnyá akarják alakítani a Miskolci tévétornyot

hirdetes

Luxustoronnyá fogják alakítani a Miskolci tévétornyot?

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szalonétterem, fényűzés, csillogás és milliomos vendégek. El tudjátok ezt képzelni a Miskolci tévétoronyban? Már pedig ez a terv: luxustoronnyá fogják alakítani.

Luxustorony

Már sokat írtunk arról, hogy a távolkeleten és a tengerentúlon miféle exklúzív ötletekkel rukkolnak elő és milyen pazar, égigérő felhőkarcolókat építenek. Most azonban a helyszín Magyarország, azon belül is Miskolc, ahol a híres tévétornyot luxustoronnyá akarják alakítani. Egy projekttársaság 200 millió forintot gyűjt arra, hogy mindezt megvalósítsa.

 

A miskolci kilátót 19963-ban adták át és azóta szinte a város jelképe lett: minden egyes bélyeegen, vagy emblémán helyet kap. Akkoriban ez a kilátó a korral való haladás jelképe volt. Ez most sincs másképp, ma viszont úgy látják a projekt kigondolói, hogy a torony ideje lejárt és újítani kell.

 

A kilátó az Avas-tetőn található 240 méteres tengerszint feletti magasságban, ahonnan gyönyörűen belátni a várost. A kezdet kezdetén még nyílt ott egy presszó, de az a rendszerváltás után bezárt és azóta a madár se jár arra, minden teljesen kihalt. Ma már a kirándulók is messzire elkerülik a környéket, pedig közel van a városhoz. Sajnos úgy tűnik, a város ezen nevezetessége teljesen feledésbe merült, legalábbis a kirándulók részéről.

Luxustorony

Az ötletgazda Rák Mónika volt, aki öt évvel ezelőtt költözött haza Miskolcra. A projektet úgy tervezik megvalósítani, hogy 200 miskolci üzletembertől és vállalattól gyűjtenek be 200 millió forintot. Ezek az üzletemberek tagjai lehetnének a társaságnak, ugyanakkor ők lehetnének a luxustorony éttermének törzsvendégei is.

 

Viszont a 200 millió csak az alaptőke, amit először még össze is kell gyűjteni. Azonban a luxustorony kialakításán kívül még szeretnének egy libegőt, ami összeköti a tornyot a belvárossal, egy amfiteátrumot, egy világ kilátói makettparkot és egy konferencia termet. Ehhez viszont milliárdok kellenek és persze az önkormányzat támogatása.

 

Az önkormányzat egyelőre nem szól semmit, inkább kivárják, amíg összejön a pénz. Csak a kilátóra nem fognak áldozni, viszont ha helyrehozzák Avast és környékét, akkor már nekik is megéri. Jelenleg a tévétorony környéke teljesen elhagyatott, de ha valamivel sikerül odacsalogatni a kirándulókat, akkor akár jól is eelsülhet ez a terv. A befektetőkeresést idén nyáron záják le.

Forrás: Index

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal Tovább

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes