notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

16 éve egy macska Talkeetna város polgármestere

hirdetes

Egy macska Talkeetna polgármestere

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Talkeetna város lakói 16 éve választották meg az akkor még egy éves macskát polgármesternek és azóta sem akadt senki, aki ki akarná őt túrni a polgármesteri székből. Sőt, az emberek kifejezetten elégedettek vele.

Macska

Talkeetna városa Alaszkában található. Ugyanolyan kisváros, mint a többi, nincs benne semmi kirívó, kivéve hogy egy macska a polgármestere. A cica, akinek a neve Stubbs, már 17 éves. Egy éves korában választották meg polgármesternek és azóta, vagyis már 16 éve nem akadt senki, aki ki akarná túrni ebből a megtisztelő pozícióból. Valamit nagyon jól csinálhat, mert a lakosok teljesen elégedettek a vele és eszükbe sincs leváltani.

 

A cicát még kölyökkorában fogadta be a helyi vegyesbolt tulajdonosa, ami akkoriban polgármesteri hivatalként is funkcionált. Viszont Stubbs csak egy év múlva került hatalomra, 1997-ben, amikor is a település lakóinak meg kellett választania az új polgármestert.

 

Macska

Macska

A macska neve eredetileg nem szerepelt a szavazólapon, viszont a felhozatal ezek szerint annyira nem felelt meg az embereknek, hogy végül egyik jelöltre se voksoltak, hanem a macska nevét írták fel a szavazócetlire. Azóta is Stubbs viseli ezt a tisztséget, magyarán ő a tiszteletbeli polgármester. Amióta Stubbs hatalomra került, azóta nem is tartottak választásokat. Tehát a városnak gyakorlatilag nincs igazi polgármestere, aki a kezébe veszi az irányítást és adókat szab ki, csak ez a macska, aki viszont minden előnyét kiélvezi a polgármesteri életnek.

Macska

Bár a helyiek és a macska nagyon jól meg vannak együtt, tavaly mégis fennállt a veszélye, hogy a városiak elveszítik a polgármesterüket, ugyanis Stubbsot elkapta egy kutya és eléggé elbánt vele. Még a BBC is tudósított róla: eltört a szegycsontja és kilyukadt a tüdeje is. Az interneten rögtön adománygyűjtésbe kezdtek a rajongók és hamar össze is szedték a pénzt a műtétekre, így Stubbs élete megmenekült. Egyébként Stubbsnak volt még egy pár ehhez hasonló, életveszélyes kalandja: egyszer beleesett egy étterem olajsütőjébe és leugrott egy mozgó teherautóról is.

Macska

A macska gazdája szerint a lakosok nagyon elégedettek Stubbsal, mint tiszteletbeli polgármesterrel. A macska minden reggel körbejárja a várost, hogy meggyőződjön arról, hogy minden rendben van a városban. Körútját általában az éttermekkel kezdi.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a... Tovább

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.8

hajó