notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

16 éve egy macska Talkeetna város polgármestere

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Egy macska Talkeetna polgármestere

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy macska Talkeetna polgármestere


2014/09/08
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Talkeetna város lakói 16 éve választották meg az akkor még egy éves macskát polgármesternek és azóta sem akadt senki, aki ki akarná őt túrni a polgármesteri székből. Sőt, az emberek kifejezetten elégedettek vele.

Macska
Talkeetna városa Alaszkában található. Ugyanolyan kisváros, mint a többi, nincs benne semmi kirívó, kivéve hogy egy macska a polgármestere. A cica, akinek a neve Stubbs, már 17 éves. Egy éves korában választották meg polgármesternek és azóta, vagyis már 16 éve nem akadt senki, aki ki akarná túrni ebből a megtisztelő pozícióból. Valamit nagyon jól csinálhat, mert a lakosok teljesen elégedettek a vele és eszükbe sincs leváltani.

 

A cicát még kölyökkorában fogadta be a helyi vegyesbolt tulajdonosa, ami akkoriban polgármesteri hivatalként is funkcionált. Viszont Stubbs csak egy év múlva került hatalomra, 1997-ben, amikor is a település lakóinak meg kellett választania az új polgármestert.

 

Macska

Macska

A macska neve eredetileg nem szerepelt a szavazólapon, viszont a felhozatal ezek szerint annyira nem felelt meg az embereknek, hogy végül egyik jelöltre se voksoltak, hanem a macska nevét írták fel a szavazócetlire. Azóta is Stubbs viseli ezt a tisztséget, magyarán ő a tiszteletbeli polgármester. Amióta Stubbs hatalomra került, azóta nem is tartottak választásokat. Tehát a városnak gyakorlatilag nincs igazi polgármestere, aki a kezébe veszi az irányítást és adókat szab ki, csak ez a macska, aki viszont minden előnyét kiélvezi a polgármesteri életnek.

Macska

Bár a helyiek és a macska nagyon jól meg vannak együtt, tavaly mégis fennállt a veszélye, hogy a városiak elveszítik a polgármesterüket, ugyanis Stubbsot elkapta egy kutya és eléggé elbánt vele. Még a BBC is tudósított róla: eltört a szegycsontja és kilyukadt a tüdeje is. Az interneten rögtön adománygyűjtésbe kezdtek a rajongók és hamar össze is szedték a pénzt a műtétekre, így Stubbs élete megmenekült. Egyébként Stubbsnak volt még egy pár ehhez hasonló, életveszélyes kalandja: egyszer beleesett egy étterem olajsütőjébe és leugrott egy mozgó teherautóról is.

Macska

A macska gazdája szerint a lakosok nagyon elégedettek Stubbsal, mint tiszteletbeli polgármesterrel. A macska minden reggel körbejárja a várost, hogy meggyőződjön arról, hogy minden rendben van a városban. Körútját általában az éttermekkel kezdi.hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

Gitana 11

Gitana 11 vitorlás hajó leírás történet A hajót 2001-ben építették, akkor még...

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Catboat

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!