notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy sziget, ahol a macskák uralkodnak

hirdetes

Macskamennyország Sziget

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A szigetet nem véletlenül nevezik Macskamennyország Szigetének: a macskák száma már rég túllépte az embrekét, akik az etetésükről gondoskodnak és ezt úgy látszik, túlságosan is jól csinálják.

A macskák mennyországa

A Macskasziget Japánban található a Miyagi tartományban. Hivatalos neve Tashirojima, vagyis Macskamennyország. A sziget elnevezése viszont egy csöppet se túlzás, ugyanis a szigetet gyakorlatilag már a macskák uralják, az emberek pedig egyre csak fogynak. A sziget lakossága összesen száz embert tesz ki, akiknek több mint a fele már nyugdíjas korú. Úgy látszik, a fiataloknak nem igazán jött be ez a macskabarát életmód. Pedig arrafelé úgy tartják, hogy a macska szerencsét és gazdagságot hoz.

 

Ennek ellenére a sziget megmaradt lakói örömmel gondoskodnak az elszaporodott házi kedvencekről, akik sokszor addig koncerteznek az ablakaik előtt, amíg nem kapnak valamit enni. A macskák életét Fubirai, egy japán fotós örökítette meg egyenként, akinek mindez öt évébe telt. Ez is mutatja, hogy nem kevés macska él ezen a kis szigeten, ami mindössze nyolc mérföld átmérőjű.

 

A macskák mennyországa

A szigeten a régi korokban selyemhernyó tenyésztéssel foglalkoztak. Viszont az egerek veszélyt jelentettek rájuk, ezért macskákat hozattak be a szigetre, hogy távol tartsák a kis rágcsálókat a hernyóktól. A selyemkészítés után a sziget lakói körében a halászat lett nagy divat, ami még egy ok a macskáknak, hogy jól érezzék itt magukat. Sok halász érkezett a szigetre más városokból is, akik vendéglőkben szálltak meg – ide jártak a macskák halmaradékokat kunyerálni. Viszont a halászoknak is kapóra jöttek a macskák, mert segítségükkel meg tudták jósolni, milyen lesz az időjárás. Ezért ezek a nyávogó jószágok és a halászok jól megfértek egymás mellett. És ez a mai napig így van, már ameddig az egyre öregedő lakosság tudja etetni őket.

 

 

A macskák mennyországa

Viszont a macskák nemcsak terhet jelentenek a lakosok számára, hanem hoznak egy kis pénzt is a kasszába. Ugyanis a macskasziget látványossággá nőtte ki magát, ami azt jelenti, hogy számtalan turista érkezik ide megcsodálni a szigeten található macskapopulációt. Sőt, már akad néhány diák is, akik itt képzelik el a jövőjüket. Bár azt nem lehet tudni, hogy ezt komolyan gondolták e, vagy csak egy pillanatnyi fellángolás hevében mondták. De ha nem lesz, aki etesse ezeket az állatokat, akkor kérdéses lesz, hogy meddig fognak kitartani emberek nélkül.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók... Tovább

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 4.8

kiállítás