notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy sziget, ahol a macskák uralkodnak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Macskamennyország Sziget

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Macskamennyország Sziget


2014/06/16
Petra

A szigetet nem véletlenül nevezik Macskamennyország Szigetének: a macskák száma már rég túllépte az embrekét, akik az etetésükről gondoskodnak és ezt úgy látszik, túlságosan is jól csinálják.

A macskák mennyországa
A Macskasziget Japánban található a Miyagi tartományban. Hivatalos neve Tashirojima, vagyis Macskamennyország. A sziget elnevezése viszont egy csöppet se túlzás, ugyanis a szigetet gyakorlatilag már a macskák uralják, az emberek pedig egyre csak fogynak. A sziget lakossága összesen száz embert tesz ki, akiknek több mint a fele már nyugdíjas korú. Úgy látszik, a fiataloknak nem igazán jött be ez a macskabarát életmód. Pedig arrafelé úgy tartják, hogy a macska szerencsét és gazdagságot hoz.

 

Ennek ellenére a sziget megmaradt lakói örömmel gondoskodnak az elszaporodott házi kedvencekről, akik sokszor addig koncerteznek az ablakaik előtt, amíg nem kapnak valamit enni. A macskák életét Fubirai, egy japán fotós örökítette meg egyenként, akinek mindez öt évébe telt. Ez is mutatja, hogy nem kevés macska él ezen a kis szigeten, ami mindössze nyolc mérföld átmérőjű.

 

A macskák mennyországa

A szigeten a régi korokban selyemhernyó tenyésztéssel foglalkoztak. Viszont az egerek veszélyt jelentettek rájuk, ezért macskákat hozattak be a szigetre, hogy távol tartsák a kis rágcsálókat a hernyóktól. A selyemkészítés után a sziget lakói körében a halászat lett nagy divat, ami még egy ok a macskáknak, hogy jól érezzék itt magukat. Sok halász érkezett a szigetre más városokból is, akik vendéglőkben szálltak meg – ide jártak a macskák halmaradékokat kunyerálni. Viszont a halászoknak is kapóra jöttek a macskák, mert segítségükkel meg tudták jósolni, milyen lesz az időjárás. Ezért ezek a nyávogó jószágok és a halászok jól megfértek egymás mellett. És ez a mai napig így van, már ameddig az egyre öregedő lakosság tudja etetni őket.

 

 

A macskák mennyországa

Viszont a macskák nemcsak terhet jelentenek a lakosok számára, hanem hoznak egy kis pénzt is a kasszába. Ugyanis a macskasziget látványossággá nőtte ki magát, ami azt jelenti, hogy számtalan turista érkezik ide megcsodálni a szigeten található macskapopulációt. Sőt, már akad néhány diák is, akik itt képzelik el a jövőjüket. Bár azt nem lehet tudni, hogy ezt komolyan gondolták e, vagy csak egy pillanatnyi fellángolás hevében mondták. De ha nem lesz, aki etesse ezeket az állatokat, akkor kérdéses lesz, hogy meddig fognak kitartani emberek nélkül.

 

 kiállításKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Lee oldal

A hajó szél alatti oldala.

Fine dining étterem Budapest

  A fine dining kifejezés egyre elterjedtebb Magyarországon. Akik ezt a műfajt kedvelik,...

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!