notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magánrepülők: Elképesztő luxus a felhők fölött

hirdetes

Luxus a felhők fölött: magánrepülők

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Minél tehetősebb valaki, annál nagyobb, jobban felszerelt és pompásabb magánrepülőgép van a birtokában, amit személyre szabottan alakítottak ki. Ez a felső tízezer kiváltsága.

Magánrepülő

Bárki, aki valaha részesült abban a kiváltságban, hogy egy repülő első osztályán utazzon, először úgy érezhette magát, mintha szó szerint a mennyországban lenne. A rendelkezésre álló helyekre talán a fenséges szó illik a legjobban, a személyes kiszolgálás pedig olyan, mint a legjobb éttermekben. Exkluzív élmény! De vajon milyen lehet mindezt átélni egy privát magánrepülőn?

 

Egy magánrepülőgép lehet bérelt, vagy saját. A leggazdagabbaknak sajátjuk van, amit korlátlanul használhatnak, már amennyire idejük és energiájuk engedi. Akiknek ez a kiváltság megadatik, azok többnyire uralkodó családok, a leggazdagabb milliárdosok és politikusok, mint a német kancellár, vagy az Egyesült Államok elnöke.

Magánrepülő

A leggazdagabbaknál, akik már hozzászoktak a pazar kényelemhez, gyakran előfordul, hogy egy idő után nem elégedettek a kisebb méretű magángépekkel, mint a Bombardier Global, Dassault Falcon, vagy a legendás Gulfstreams. Helyettük nagyobb méretű utasszállító gépeket rendelnek, mint a Boeing, vagy az Airbus, amiken sokkal több a hely. A repülőgép belsejét ilyenkor persze teljesen átalakítják, ami azt jelenti, hogy eltűnik belőle a sok ülés és a belső tér egy hatalmas VIP-részleggé változik. Persze a gépnek nemcsak a belső berendezése esik át nagy változáson, hanem technikailag is kipofozzák, vagyis jobb minőségű motor kerül bele. Mindennek az ára valahol 50 millió eurónál kezdődik, de aki még ennél is többet engedhet meg magának, az 300 millió eurót se sajnál erre. A legnagyobb repülőgépek akár 900 négyzetméteresek is lehetnek.

Magánrepülő

A legtöbb gyártó saját tervezésű termékeket kínál, azonban az ügyfeleknek is van lehetőségük arra, hogy személyre szabhassák. A „Completion Center“ Baselben, vagy a Lufthansa Technik Hamburgban olyan belső és külső építészekkel dolgozik együtt, mint Andrew Winch. Az ő csapata Londonban van, ahol szuper-és megajachtokat építenek, azonban egyre több a magángépet rendelő ügyfél.

Magánrepülő

Egy utasszállító repülőgépet össze se lehet hasonlítani egy magángéppel. Amíg az utasszállítón az utasok tömött sorokban ülnek a szigorú menetrend szerinti közlekedő repülőn, a magánrepülőgépen minden tágas és különféle extrákkal rendelkezik, hatalmas szalonnal, étkezővel, konferenciatermekkel, némelyikben még mozi is van, hálószoba és fürdő is. Az ilyen repülőgépek általában műszakilag is el vannak látva minden jóval. Minél jobban felszerelt egy magánrepülőgép, annál gazdagabb a tulajdonosa. Ez a felső tízezer kiváltsága.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 117

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek