A 2023-as év Magyar Nagydíjas fehérbora egy Balatonfüredi pincészet mesterműve

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A 2023-as év Magyar Nagydíjas fehérbora egy Balatonfüredi pincészet mesterműve

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 2023-as év Magyar Nagydíjas fehérbora egy Balatonfüredi pincészet mesterműve


2024/01/09
ZH

Forrás: kép forrása: figula.hu

Balaton és Badacsony büszkén ünnepel a 2023-as Magyar Bor Nagydíj győzteseivel, ahol a Figula Pincészet és a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet fehér- és vörösborai emelkedtek ki a kivételes minőségükkel, tovább erősítve a Balaton környéki borászatok elismertségét.

magyar bor nagydíj

Magyar Bor Nagydíj 2023 – A balatoni borrégió tarolt!

 

A 2023-as Magyar Bor Nagydíj történetében először a Balatonfüred-Csopaki borvidék borászata, a Figula Pincészet, került a nagydíj nyertesei közé. A Magyar Borszakírók Köre által rendezett eseményen a fehérbor kategóriában a Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak, elnyerve ezzel a kiemelkedő elismerést.


 

 

Badacsonyi Syrah: Vörösborok királynője


A vörösborok mezőnyében a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet vitte el a győzelmet a 2019-es Syrah-jával. A kiváló minőségű borok versenyében való kiemelkedésüknek köszönhetően a borászat a Balaton környékén ismét hozzájárult a régió borászati hírnevéhez.


 

 

Egyedülálló Dr. Kosárka József Emlékdíj

Az egri St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet a Dr. Kosárka József Emlékdíjat vehette át a 2023-as Magyar Bor Nagydíj átadóján, tovább erősítve az esemény különlegességét. Ez a díj a magyar borkultúra tiszteletére szolgál, és azokat az egyedi, emlékezetes borokat ismeri el, amelyek különleges módon járulnak hozzá az iparág fejlődéséhez.


 

 

Magyar borszakírók köre értékelése és a Super 12 listák


A Magyar Borszakírók Köre 2023-ban már nyolcadik alkalommal hozta nyilvánosságra értékelését a magyar termelők boraira vonatkozóan. Az elmúlt öt évjáratból származó száraz és félszáraz borokat értékelték, majd választották ki a Super 12 listákat mind a fehér-, mind a vörösborok kategóriájában.

 

A balatoni régió dicsősége a Magyar Bor Nagydíjon


Az idei év különlegessége, hogy mind a fehér-, mind a vörösbor kategóriában a Balaton borvidéke került ki győztesnek. A Figula Pincészet és a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet sikere kiemeli a Balaton környéki borászatok minőségét és sokszínűségét.


A 2023-as Super 12 listákon 13 magyar borvidék képviselte magát, és a legtöbb borral Eger és Szekszárd büszkélkedhetett (4-4), valamint Villány és Balatonfüred-Csopak (3-3). A balatoni borok különösen kitűntek, 7 helyet szerezve meg a 24-ből, míg a Pannon borrégió is ugyanennyi helyet érdemelt ki.

 

 

2023-as Magyar Bor Nagydíj eredményhirdetés és borkóstoló Budapesten


A díjazott borokat december végén, Budapesten rendezett vakkóstolón választotta ki a Magyar Borszakírók Köre tagsága. Az esemény a borászok és borrajongók számára kiváló alkalom volt a kivételes magyar borok megismerésére és méltatására.

Az idei díjátadás különlegességét tovább emeli, hogy mindkét díjazott borászat a Balaton borrégiójában működik. Ez azt mutatja, hogy a Balaton környéke kiváló borászati potenciállal rendelkezik, és méltóan képviseli Magyarország borkultúráját a nemzetközi színtéren.

Az esemény résztvevői és az érdeklődők hamarosan böngészhetik a Magyar Borszakírók Köre honlapján a Super 12 listákat, ahol a legjobbnak ítélt fehér- és vörösborok részletesen megtekinthetők lesznek. Ezen a platformon a borrajongók további információkhoz juthatnak a díjazott borokról és a borászatokról, tovább erősítve a magyar borkultúra népszerűségét.

 

Ha pedig megjött a kedved egy balatoni kiránduláshoz, akkor ezekben az apró balatoni falvakban, városokban teljes nyugalomra és a természet szépségére találhatsz, na meg persze a legjobb borászatokat is meglátogathatod! 


Balaton divat érdekesség gasztronómia hír kultúra luxus technológia versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet.

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.