notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyar közreműködéssel épül a világ egyik legnagyobb lakótornya

hirdetes

Magyar közreműködéssel épül a világ egyik legnagyobb lakótornya

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Óbuda Group végzi a Szaúd-Arábiában épülő Diamond Tower felhőkarcoló projekt monitoring feladatait a következő öt évben. A 330 méteres, 93 emeletes lakótorony az arab ország második legmagasabb épülete lesz.

Az Óbuda Group végzi a Szaúd-Arábiában épülő Diamond Tower felhőkarcoló projekt monitoring feladatait a következő öt évben. A 330 méteres, 93 emeletes lakótorony az arab ország második legmagasabb épülete lesz.

Folyamatban van annak a lakótoronynak az építése a szaúd-arábiai Dzsiddában, amelyben egy hazai mérnöktanácsadó vállalat, az Óbuda Group is fontos szerepet kapott. A cég nemrégiben írta alá Rijádban a Diamond Tower projekt monitoring feladatairól szóló szerződést. Az Óbuda Group mérnökei végzik majd az öt évre tervezett projekt megvalósulásának független műszaki, gazdasági és ütemtervi kontrollját, valamint tájékoztatják az építkezés előrehaladásáról a befektetőket és a finanszírozó intézményeket.
A Diamond Tower, azaz Gyémánt Torony tervezett 2019-es átadásakor a világ egyik legnagyobb lakóépülete és Szaúd-Arábia második legmagasabb épülete lesz – az első jelenleg a 601 méter magas, állami tulajdonú Mecca Royal Hotel Clock Tower Mekkában. Távlati tervként szintén Dzsiddában készülnek megépíteni a világ legmagasabb épületét, az 1 kilométeres Kingdom Towert is.
A magyar közreműködéssel készülő, jellegzetesen csavart alakú torony 93 emeletén lakások és hozzájuk tartozó kiegészítő, szórakoztató funkciók kapnak helyet. Az első 12 szinthez épületen belüli, lakáshoz közeli parkoló tartozik. A felső három szintre étterem kerül, amelyek közül az egyik a tervek szerint forogni fog, így nyújt majd különleges panorámát a Vörös-tengerre. A lakások várható árát még nem tette közzé a beruházó.

hirdetes

A Diamond Tower legfontosabb adatai

Helyszín: Dzsidda, Szaúd-Arábia
Kivitelező: Almasarat For Construction Co. Ltd
Átadás tervezett ideje: 2019
Funkció: lakótorony
Alapterület: 131 ezer m²
Magasság: 330 m
Emeletek száma: 93
Lakások száma: 320

„Óriási megtiszteltetés és komoly kihívás ilyen nemzetközi visszhangot kiváltó építkezés részesének lenni” – mondja Kálmán Péter, az az Óbuda-Újlak Zrt. (az Óbuda Group tagja) vezérigazgatója. „Korábbi külföldi munkáinkhoz hasonlóan ez a megbízás is azt bizonyítja, hogy a magyar mérnöki szaktudása világban bárhol versenyképes.”
A cégcsoportnak nem ez az első megbízása külföldön, már nyolc ország projektjeiben sikeresen közreműködött A tavaly átadott dubaji nemzetközi repülőtér Business Class Lounge Canopy tervezési, projektmenedzsment és műszaki ellenőri feladatait is az Óbuda Group látta el.

hirdetes

További információ:

Zempléni Dóra, kommunikációs tanácsadó, Tel: 06 (30) 396-0596; e-mail: zempleni.dora@zempleni.org

Háttér-információ:

Az ÓBUDA Group olyan vezető mérnök-tanácsadó cégcsoport, amely piaci lefedettségének és komplex szolgáltatásainak köszönhetően Magyarországon és külföldön egyaránt átfogja az építőipar egészét; a tervezésétől a projektmenedzsmenten és a kivitelezésen át egészen az üzemeltetésig. Az 1988-ban alapított Óbuda-Újlak Zrt. mellett a társaság mára több magyarországi és külföldi tagvállalatból áll, melyek magas színvonalú mérnöki szolgáltatásokkal számos nagyberuházási projektben működtek közre. www.obudagroup.hu
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének... Tovább

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 205

Átlagos értékelés: 4.8

autó divat gasztronómia hajó hangszer kiállítás kreatív múzeum sport tenger,óceán túra utazás ünnep verseny