notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy magyar származású designer, aki mára befutott Londonban

hirdetes

Magyar származású designer, aki befutott Londonban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az ember ezekben a válságos időkben azt gondolná, hogy nincsenek sikertörténetek, pedig dehogynem! Most megismerhetitek egy magyar designer történetét, aki nem olyan rég kezdte, de mára befutott Londonban.

Magyar designer Londonban

Az idei London Fashion Week-en egy magyar származású lány is bemutatkozott, Lengyel Leona szegedi designer, aki kézzel festett kendőivel kápráztatta el a közönséget. Leona viszont nem a semmiből tűnt elő, ugyanis a korábbi években is volt alkalma bemutatni munkáját a Pure London és a Fashions Finest Show keretein belül. A 2015-ös London Fashion Weekend-en viszont már előkelő szerepet kapott, ugyanis egyik kiállítója volt a neves divatrendezvénynek. És hogy mitől olyan különlegesek ezek a kendők? Mint már említettük, Leona kézzel festi őket, majd digitális technikát alkalmaz.

 

Stílusára elsősorban az jellemző, hogy absztrakt mintákat fest, azonban nyitott az új dolgokra is és egy csöppet se fél elereszteni a fantáziáját. Olyan kendőket is fest, melyeknek a közepe egy emberi alakot ábrázol, ezeknek a munkáknak pedig elmondása szerint hatalmas sikere van. Az új kollekció címe Rainbow Maker, aminek a neve nagyon ígéretesen hangzik. A kollekció minden darabját a szivárvány ihletett, aminek a látványa már gyerekkorában is lenyűgözte a művésznőt.

Magyar designer Londonban

A kezdet kezdetén olajjal és akrillal festett vászonra, kreatív alkotásaira viszont pár évvel ezelőtt figyeltek fel. Állítása szerint a festészet már gyerekkora óta szenvedélye, amit végül összekapcsolt másik hobbijával, a divattal. Amikor kiköltözött Londonba, még vászonra festett, azonban egy nap egy olyan gondolat fogalmazódott meg benne, hogy milyen jó dolog lenne azokat a színeket magán viselni, amiket a vászonra fest. Erre pedig a legjobb módszer a selyemfestés. Videókon és szakkönyveken keresztül sajátította el a technikát, és ma már nemcsak hogy profi benne, de az egész világ ismeri.

 

Londonba eredetileg amúgy is azzal a szándékkal ment ki, hogy megtalálja a helyét a divatszakmában. Rengeteg mindenben kipróbálta magát, hisz a cél nemcsak az volt, hogy nagy dolgokat vigyen véghez, hanem hogy minél többet tanuljon. Nem volt könnyű, viszont minden fáradtságot megért, ma pedig már ott tart, hogy van egy saját divatmárkája.

Magyar designer Londonban

A Fashions Finest Show remek alkalmat nyújtott arra, hogy bejusson a londoni divatéletbe, de az igazi áttörés Pure London divatkiállításon volt, amikor is kollekciója hatalmas elismerést kapott luxus kategóriában. Idén pedig beválogatták a Vodafone London Fashion Weekend-re.

 

Elmondása szerint azért olyan sikeresek ezek a színes kendők, mert az emberek keresik a színeket a hétköznapok szürkeségében, főleg Londonban, ahol elég sokat esik az eső. A siker másik titka pedig hogy mivel minden egyes darabja kézzel készült, minden egyes darabot megihlette valami, különösen azokat, amiken kézzel festett emberi alakok vannak. Így minden kendő egyedi, az élénk színek pedig feldobják az emberek hangulatát.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz... Tovább

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 5.0

divat