VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság lesz ismét 2010. október 16-22. között

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság


2010/05/25

2010. október 16-22. között ismét lesz tengeri bajnokság. A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (MTNB) azonban más lesz, mint a többi. Az új szervező, Bednár Tibor, a Westport ügyvezetője nemcsak a szél biztos Kvarner öbölben (Cres – Istria) bízik, hanem abban a JOD 35-ös flottában, amelyet kimondottan versenyzésre terveztek.

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

 

A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

 

 

Szél biztos, impozáns helyszín


A VI. MTNB helyszíne sokak számára meglepő, hiszen a jól bevált Dalmácia helyett ezúttal a magyar vitorlázók által kevésbé ismert Kvarner öböl lesz. Amellett, hogy Cres szigete buja növényvilágával, kanyargó lagúnáival és ősi épületeivel már önmagában is lélegzetelállító helyszín; természetesen a báziskikötő adottságai és szolgáltatásai indokolják elsősorban a bajnokság költözését. „Ez a kikötő nem véletlenül ad otthont számos nemzetközi rangos regattának. A tökéletesen felszerelt ACI Sailing Center magas színvonalú szolgáltatási; a kizárólag versenyzésre épített JOD 35-ös flotta; és a szél biztos környezet mind alátámasztják döntésemet.” – indokolt Bednár Tibor, főszervező, majd folytatta: „Az öböl pazar fekvésének köszönhetően pedig a nézők úgy érzik majd, mintha egy vízi arénából figyelnék a záró versenyt.”
 

Összeszokott balatoni egységeket várnak a tengerre


A szakma szerint a karbon vitorlákkal felszerelt JOD 35-ös flotta hajóit valóban lehet illetni a „one design” jelzővel. Ráadásul, aki ezt a típust választja, pontosan tudja, hogy mire vállalkozik. Nem feltétlenül a kényelmi szempontokra fektették a hangsúlyt a JOD 35-ös vitorlások építésénél, annál inkább fontos volt a kimondottan versenyzésre alkalmas karakterek hangsúlyozása. Így azok a versenyzők, akik ezzel szállnak majd harcba a magyar bajnoki cím megszerzéséért, komoly kihívásnak néznek elébe. Ettől az adrenalin bombától pedig még inkább növekszik a teljesítményérzés.
Mivel a szervező mindenkire gondol, a 12 darabos JOD 35-ös flotta mellett, az új vitorlázattal ellátott Salona 37 R osztállyal egészíti ki a bajnokság kínálatát; ezen felül opcióként ajánlja a Dufour 44-et. Bednár Tibor továbbá, az ORC osztályt is erősíteni szeretné, például a Cyclades 43.4-el vagy a Grand Soleil 40-el. Azonban azt is fontosnak tartja, hogy jelenjenek meg a magyar tulajdonú hajók. Így, aki a társasági esemény miatt vesz részt a bajnokságon, az is tökéletes tengeri élményeket szerezhet.
A szemfüles vitorlázó ebből már láthatja, hogy mire fekteti a hangsúlyt idén az új szervező csapat. Céljuk nem más, mint a tengerre csábítani az összeszokott balatoni egységeket, hogy ezúttal tengeri körülmények között mérjék össze tudásukat. Többek között ezért választottak az előző évekhez képest kisebb hajókat. Arról nem is beszélve, hogy így az árak is jóval barátságosabbak lesznek a pénztárcákhoz. 
 


Tengeribb versenykiírás éjszakai futammal


A bajnokság újjászületését az idei versenykiírás is alátámasztja. A résztvevők által korábban többször hangoztatott véleményt figyelembe véve, sokkal tengeribb küzdelemre számíthatnak az indulók. Három nappali túrafutam, és egy navigációs (fél) éjszakai túrafutam szerepel a versenyprogramban, ahol az éjjeli menetnél egy befutási limitidőt is előírtak. Természetesen a kedvelt pályaversenyek sem maradnak el, az up & down pályákon is bőven lesz részük izgalomban a versenyzőknek. Mindez főként, sokat tapasztalt helyi szervezők kivitelezésében, magyar háttér támogatással.
 


Már javában zajlik a nevezés


A résztvevő csapatok száma és a résztvevők sportszakmai összetétele alapján vitathatatlanul színvonalas és rangos esemény látszik kirajzolódni. A helyszínen összesen 5-600 fő részvételére számítanak, hiszen a versenyzőkön kívül, idén is megjelennek majd az esemény és a csapatok szponzorai; a média képviselői; valamint a hely adottságainak köszönhetően, a nézők. A komoly és kihagyhatatlan sport- és társadalmi eseménynek ígérkező VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra már javában zajlik a nevezés, melyből 10% kedvezményt kap minden csapat, amelyik az MVSZ fő versenyein, illetve a Balaton Regatta eseményein regisztrál.

 

Balogh Anikó
sajtófőnök

 





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Stopper

Stopper: kötélfogó

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél

Freibord

A freibord a szabad oldalmagasság a vízvonaltól.

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.